Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc dobré, líbí se mi hodnocení režimů v kontextu podpory občanů. Nemůžu pochopit příklon k Rusku, když byli v ́56 okupováni, ale na druhou stranu i u nás je dost rusofilů i přes nejen ́68, ale celkově komunistickou éru. Myšlení někoho nechápu, ale on třeba zase nechápe mne, takže je to takové vyrovnané. :-)

4 0
možnosti
Foto

:-)R^Myslím, že Orbán jako mnoho jiných populistů mistrně pracuje s fenoménem strachu a nejistoty v kombinaci s národní hrdostí. Na to se dá utáhnout velká část společnosti. A čím je ta část méně vzdělaná a chudší, tím to jde lépe.

2 1
možnosti
ST

Mě nejvíce fascinuje to dokonalé otočení Fideszu - z původně protirežimního, protikomunistického a demokratického hnutí, přes liberální stranu až po to, co můžeme pozorovat v posledních letech. :-/

11 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že je to skvělý populistický marketing. Orbán přesně kopíruje společenské nálady, obavy a strachy a říká a dělá přesně to, co lidé chtějí vidět a slyšet. Nějaká ideologie jde pak úplně stranou

3 0
možnosti
PN

jasně vidíme, že podpora režimu občany nevypovídá vůbec nic o tom, jestli je takový režim obecně dobrý, a už vůbec to neznamená, že by kdokoli v České republice – řadový občan, nebo vrcholový politik – musel či měl takový režim podporovat.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785908

Vypovídá to tedy o tom, že ten režim v Maďarsku je obecně špatný? Znamená to tedy, že řadový občan či politik má, či musí režim v Maďarsku hanět a kritizovat ho?

5 0
možnosti
AL

Tak ještě jednou: "podpora režimu občany nevypovídá vůbec nic o tom, jestli je takový režim obecně dobrý." Každý pak má snad svůj rozum, aby si dovedl poradit.

0 0
možnosti
MB

Doba je skutečně napěchována paradoxy. Země, která porazila fašismus, se jej chopila. Brání se Západní hranici tím, že se tam sama přibližuje. M. Zeman, je ideální politik. Jakkoliv stár, pružný jako V. Čáslavská. Uspokojí každého, přemetů plno. V4 vzniklo, jako obrana proti staré EU. Maďarsko zakládá Unii novou. Moskva-Peking-Budapešť. Kdo v r. 1956 ubližoval - v r,. 2022 už pomáhá. Věrní cvičenci za značky! V trenkách již cvičí Klaus, Paroubek. Další chybí. Foldynovi nestartuje motorka a Miloš se nemůže vyhrabat z akvária. Cvičit nemůže, sportovní úbor - trencle, si neprozíravě spálil. Ty zbylé mu vlají na střeše baráku. tedy posílá zdravici. Milý Vladimiroviči, milý Viktore ... :-)

11 2
možnosti
TV

mate tam minimalne dva velke omyly. SSSR sice na konci druhe svetove bylo na vitezne strane, ale az po tom, co ji po boku nemecka zacalo napadenim Polska. Zeman je, co se tyka nazoru na obsazovani jinych statu rusaky, kozistentni vic nez 50 let.

0 0
možnosti