Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Miladu Horákovou zavraždili komunisté, stejně tak, jako vraždili nacisté.RvRv

1 0
možnosti
Foto

Justiční vraždu může spáchat jen ten, kdo se na ní nějakým způsobem podílí a nepřímo zodpovědný za ni může být jen ten, kdo něco takového podporuje a schvaluje. Tím pádem mohou být vinni mnozí bezpartajní té doby, stejně jako nevinni komunisté, kteří se od toho distancovali a třeba právě i na základě procesů prozřeli a stranu opustili.

2 0
možnosti
Foto

Filozofická fakulta UK je typickým příkladem onoho „kluzkého svahu“ a postupného „pochodu institucemi“, kterými noví neomarxisté dobývají území. Krůček po krůčku. Děkan FF Michal Pullmann nejprve publikačně bagatelizoval normalizaci, pak očistil vedení fakulty od jinak smýšlejících, aby se teď pustil do revize padesátých Pullmann je neomarxista. On sám sebe nazývá „korektnějším“ termínem postmarxista. Neomarxisté hlásají rovnost všech kultur, jejich hodnot a příslušníků, proto se nazývají i kulturní komunisté. Jejich původním cílem bylo nastolit společnost bez tříd, stejně jako komunisté, ovšem ne násilnou revolucí, převratem, ale kulturní revolucí, osvobozením od evropské kultury a jejich autentických hodnot.

5 0
možnosti
Foto

Co na to odpovědět? V článku se snažím vysvětlit rozdíl mezi studiem sociologických aspektů určité doby a obhajobou bezpráví, zločinů a morálního úpadku, stejně jako filozofickými principy a jejich přetavením do praxe zločinných režimů lidem, kteří tento rozdíl nevnímají. Váš komentář může sloužit jako ukázka toho, že je to snaha marná, ale jsem s tím už docela smířen:-)

2 1
možnosti