Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Optimální stav si představuji asi tak, že žádná skupina lidí na základě svých názorů, postojů, náboženského či politického přesvědčení, příslušnosti k národu či rase a také své sexuální orientace nebude muset demonstrovat svoji hrdost na to, že jsou těmi, kterými jsou. Mělo by to být něco zcela normálního.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=755289

Jsme lidé, bohudík. Jako lidé máme určitý vyhodnocovací aparát, který se pár milionů let vyvíjel. Díky této funkci dokážeme rozeznávat dobro a zlo, zábavné od nudného, nutné od zbytného, ... . Jednou z jeho funkcí je rozeznávání nenormálních věcí. Tloušťka, zrzavé vlasy, homosexualita, downův syndrom, snědá kůže, ... . A neboť nejsme roboti, rádi se zasmějeme nedokonalosti ostatních. V tom lepší případě, si dokážeme dělat i srandu sami ze sebe. Pokoušet se toto odstranit je podle mě hloupé, na úrovni vymývání mozků. Obrousit hrany? Ano, třeba rasismus není nic hezkého. Ale rozeznávat rasismus a normální posměšky.

2 0
možnosti
JT

J24i59r40i 90T36i33c21h75y

5. 8. 2020 17:36

Pane Turnere, vy jste mne prekvapil.

0 0
možnosti
Foto

Pokud Prague Pride v řadě lidí probouzí vášně je to známka toho, že s tolerancí a respektem k druhým na tom stále nejsme moc dobře. A proto je tato akce stále potřeba. Pokud se příští rok bude průvod konat, půjdu je podpořit.

4 30
možnosti
ZD

Pan Babiš probouzí v mnoha lidech vášně. Nezapomeňte jej podpořit u příštích voleb. Pak to bude v pořádku.

1 1
možnosti
MP

Celkem nerozumím tomu, proč někteří lidé stále obcházejí a ignorují ten základní důvod, proč je nutné, aby se párovali muži s ženami - tedy tvorba potomstva. To je ten hlavní smysl, proč se lidé takto odjakživa párují, a nejen lidé, ale většina živých tvorů v přírodě. Oficiálně to nebylo nikdy postulováno, protože to byla vždy tak naprosto samozřejmá věc, že nebylo třeba to nijak zdůrazňovat. V dnešní době to ale řadě lidí přestalo zjevně docházet.

Manželství jako institut k tomu samozřejmě není nutně potřeba, to je jen taková společenská nadstavba, určená ale párům muž+žena, kteří tím deklarují záměr společně plodit a vychovávat své potomky. A protože společnost takováto párování potřebuje, je zcela v pořádku, pokud takovéto páry odmění nějakými výhodami nebo speciálním statusem, s ohledem na děti jsou specifická práva a povinnosti i nutná. A nic na tom nemění fakt, že ne všem párům se nakonec podaří potomky zplodit. Důležitý je už ten potenciál.

Naproti tomu homosexuální páry společnosti žádný extra užitek nepřinášejí a jsou prakticky na podobné úrovni, jako skupina kamarádů žijící ve společně pronajímaném bytě, takže není žádný důvod, aby je stát, resp. společnost jakýmkoliv způsobem podporoval nebo zvýhodňoval. Společný potomek z toho prostě nevznikne a pokud chtějí řešit některé právní otázky mezi sebou, tak něco mohou řešit i tak (např. napsat závět a tím řešit dědictví), a některé výhody prostě mít nebudou (např. vdovský důchod). Ale všichni bez ohledu na pohlaví nebo orientaci mají stejné právo vstoupit do manželství s osobou opačného pohlaví a tato další práva získat, to platí pro úplně každého. A že se někomu, ať už z jakéhokoliv důvodu, do manželství s osobou opačného pohlaví "nechce", to už je jen jeho problém.

45 2
možnosti
BG

To máte pravdu. Nerozumíte. Ani po těch 10 letech vysvětlování.

0 1
možnosti
Foto

Mě by taky zajímalo, kolik lidí je násilím nuceno se té akce zůčastnit, případně kolika lidem je bráněno dělat si akce a pochody vlastní, když je to "TAKOVÝ PROBLÉM ".

Já nemám nejmenší potřebu tam jít, ale stejně tak nechodím na ryby, hokej, filatelistické výstavy.... našlo by se toho ještě hodně, přesto nemám potřebu stát před zimákem a protestovat proti EHL. Jo a karma.

11 5
možnosti
JA

J32i65ř81í 56A40l92e58x57a

5. 8. 2020 20:57

Omlouvám se mělo být mínus.

2 1
možnosti
Foto

K46a19r54e31l 81C84a63c50h

5. 8. 2020 16:20

Sexualita by měla být intimní záležitostí sexuálních partnerů, ať heterosexuálních, nebo homosexuálních, či bisexuálních. Jakékoli veřejné pochody, kdy se někdo přihlašuje hrdě ke své sexualitě jsou hloupé.

Pokud jde o státní politiku, jakákoli diskriminace kohokoli kvůli jeho sexualitě je samozřejmě v moderní společnosti naprosto nepřijatelná. Není však diskriminací, když stát nějakým způsobem bude podporovat tzv. tradiční rodinu a ostatní způsoby soužití bude tolerovat, ale ne podporovat. Tradiční rodina je staletími prověřený nejlepší způsob zajištění reprodukce a výchovy potomků a proto si zaslouží společenskou podporu vytvářením podmínek. Jestliže dnes nastává tzv. krize rodiny, je na zvážení, zda podmínky pro zakládání a udržování rodiny jako základní reprodukční jednotky jsou dostatečně motivující.

48 0
možnosti
BG

Tím, že manželství budou moci uzavírat i homosexuální páry, neznamená, že se ty heterosexuální přestanou podporovat. Nerozumím tomu, jak jste na tuhle konstrukci přišel.

A to, že dnešní mladé páry nemají děti, nebo je mají velmi málo, je čistě jejich soukromá záležitost, která s homosexuály a homosexualitou nemá nic společného. Třeba jeden mladší kamarád, kterému ještě nebylo ani 35 let, už má 4 děti a vůbec si nestěžuje. :-)

1 0
možnosti
PV

Baví se dvě holčičky :

"Už vím ploč holky nemají pindíka"

"Ploč?"

"On jim naloste a pak upadne. Maminka ho taky měla a teď ho schovává v posteli pod polštážem"

21 0
možnosti
ZZ

autor nerozumí hrdosti na heterosexualitu? na ty, kteří zajišťují reprodukci?

mě ty kašpaři vadí a doporučuji aby se naposledy zachovali jako "chlapi" a naskákali do macochy

8 4
možnosti
PS

Co příroda činí, dobře činí. Proto asi příroda zařídila, že muž+muž nebo žena+žena nemohou přirozeně počít potomka. Což je samozřejmě v zájmu přírody a zachování života, rodu atd. Nevadí mi homosexuálové ani lesby, a to co si dělají doma za dveřmi je výsostně jejich věc. Ale matka příroda něco zařídila z nějakého důvodu a to bychom měli ctít.

45 0
možnosti
LB

Kluci mají penis, holky zase vagínu a tradiční hodnota daného konstatování spočívá v tom, že se tato neměnná skutečnost se ve shodě se selským rozumem předává dětem jako podstatná znalost k pochopení oněch společenských norem, na kterých je založena tradiční rodina, odjakživa základní funkční jednotka společnosti.

Kdo s tím má problém, má problém sám se sebou a ne že s ním mají problém ostatní.

55 0
možnosti
MP

No a ten film už je jednou nohou na cestě do trezoru...

3 0
možnosti