Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naši komunisti očekávají od Putina pomoc při získání moci. Tak to je a tak to bylo. Všechno ostatní je jen lež zabalená v pozlátku.

Karma.

15 5
možnosti
PK

a já myslel,že komunismus v Rusku již skončil a že existuje v kapitalismu propagující Číně...;-D

4 5
možnosti
VN

Co dodat. Světové mocnosti spolu vždy soupeřily , snažily se rozšiřovat svůj vliv a porobovat další národy a získávat další území... Toto zůstává , jinak mocnosti se v průběhu let změnily. Dříve hrály světový prim země jako Velká Británie či Francie , dnes je to o trojlístku Rusko, USA , Čína... Pokud bych si měl z těchto zemí vybrat , i přes miliony výhrad si vyberu USA.

13 2
možnosti
PK

Otázka je zda Američané při změnách (změna složení obyvatelstva, budou stále tak vydělávat na dolaru atd.) udrží svoji světovou hegemonii.

3 1
možnosti
Foto

Jme členy útočného společenství NATO. Já o to nestojím.

7 10
možnosti
DR

"Proto jsme v obranném společenství NATO..."

V obranném? A odkdy? ;-D

6 8
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^ Ano jsou.

9 4
možnosti
PK

Čína, stejně jako třeba Rusko, hájí své imperiální zájmy. Jistě, může se nám to nelíbit. Ale liší se tím nějak od jiných světových mocností?

5 3
možnosti
Foto

Souhlas. Ale budu radši, když budu ve sféře zájmů USA než pod ochranou Ruska.

9 1
možnosti
MB

Je to složité a jednoduché zároveň. A čím se dnes, vlastně Komunisté mají bavit?:-)

4 2
možnosti
ZD

Přečíst si tuto vaší větu : "Je nutné, aby každý z nás se naučil hledat pravdu..." a dát ji do souvislosti s celým článkem dává jasný výsledek. Vaše pravda je ta jediná, napsal to jeden pán v knížce. Svádění globálního problému jen na jeden jeho subjekt - zatímco jiné státy dělají to samé - je možné nazvat fanatismem.

6 7
možnosti

Vy račte být fanatik? Že to svádíte na sebe... :-)

7 3
možnosti
  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,44
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!