Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Porce klasického kapra před obalováním obvykle nechávám "odpočinout" v ostové vodě. Funguje to spolehlivě.

Díky za článek, Danko, hezký den:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Děkuju za tip na octovou vodu, příště to zkusím s mraženou rybou. R^

Krásný večer Vám i zvířátkům. :-) A děkuju za milá slova a přání. :-)

0 0
možnosti
MS

R^ Já si řízek z vánočního kapra vždycky lehce pokapu citronem, ani ne tak kvůli zápachu, ale proto, že má pak pikantnější chuť. U uzeného lososa mě to nenapadne, i když je výrazně cítit rybinou. Pravý důvod používání citronu u ryb mi dosud unikal.:-)

0 0
možnosti

:-)) k uzenému lososu jedině kopr!

1 0
možnosti
JS

Zásadně bez citronu, asi jsem divná, ale nechápu proč si chuť masa kazit citronem, nebo octem třeba u tlačenky.. :-)

1 0
možnosti
MS

Není tlačenka jako tlačenka. Samotná se dá jíst v pohodě na chlebu. Ale když už je s cibulí, tak musí být i s octem (zředěným). :-)

3 0
možnosti
PV

P89a44v30e33l 26V56é59b24r

23. 7. 2018 9:12

Ryby požívám zásadně čerstvé, neb se výhradně jedná o vánočního kapra, kterého vlastnoručně, za projevu hojných sympatií ze strany manželky, zavraždím. Aby nebylo mýlky, ty hojné projevy sympatií ze strany manželky jsou směrovány ke kaprovi, který se pří té příležitosti změní v kapšíka a je velmi, velmi litován.

Ale ani tato zaručená čerstvost a hojná dávka citrónu nezaručí kvalitu ryby - o předminulých vánocích jsme koupili kapry, kteří se nedali jíst pro svoji nechutnou olejnatou pachuť, že jsem loni ani nechtěli kapra kupovat. Ale koupili jsme a tentokráte byl výtečný.

Děkuji, paní Dano, za další užitečnou informaci, kterou stojí za to si pamatovat. A přeji překrásný den (tady, v Brně, bylo hydrologicky krásné ráno).

1 0
možnosti
DT

;-D:-)R^ Nejsa odborníkem, myslím, že možná záleží na tom, v čem ta ryba posledních pár dní plavala. Když je prý čerstvě vylovená, nestojí za nic. Paradoxně je tedy "čerstvost" kontraproduktivní. Ale můžu se plést...

Hydrologicky krásné ráno? To znamená, že pršelo? Pomalu už ani nevíme, jaké to je. Tráva uschlá, květiny zoufalé, komáři se odstěhovali do Španělska. :-)

Děkuju za milá slova i přání, mějte moc hezký večer, Pavle. R^:-)

0 0
možnosti
WW

R^ Zajimavy blog.

Preferuji uzene, tj zadny citron, ale sul, cesnek a grilovaci koreni.

1 0
možnosti
DT

R^ Rybu na udícím grilu, chápu to správně? Nedávno jsme jeden takový jednodušší pořídili a je na tom opravdu úplně všechno úplně skvělé. Dokonce i paprika chutná jako naprostá lahůdka. A ogrilo-uzené cukety jsou prostě... nepopsatelné.

Rybu zkusím hned příště. R^ Máte nějaký tip ohledně druhu?

Krásný večer Waldo, ať se vám vydaří. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem zase o něco informovanější. Díky.R^

0 0
možnosti
DT

:-) Já to taky nevěděla, zaujalo mě to, tak jsem se spěchala podělit. :-)R^ Mějte moc krásný večer, Jani. R^

0 0
možnosti
Foto

Pěkné sdělení. Mořské ryby jím zásadně jen u moře, i když prý i tam může jít o pěknou fosílii. R^

0 0
možnosti
DT

Nejdřív to vyloví, dovezou, pak se s tím jede do hlavního oblastního města na trh, pak zase z trhu zpátky k moři... aby si to člověk dal na pláži v restauraci. :-) Někdy...

Krásný večer přeju a díky za návštěvu a zájem o věc. R^

0 0
možnosti
Foto

Přemýšlím o tom, jestli bych nezačal ryby jíst v jejich ještě živém stavu, citron bych tím pádem ušetřil. Dano, někdy tedy mám hrozné nápady. Děkuji za rybí článek! R^R^:-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Nenacitronovaný kapr - nic moc. Tak už vím, proč. Té ořechové vůně živé ryby jsem si nikdy nevšiml. O Vánocích řádně pročichám. Pěkný článek.

1 0
možnosti
DT

R^ Kapr možná moc ořechový nebude, tam je asi člověk rád, že to nevoní blátem. Ale jiné ryby ... R^

Přeju moc krásný večer Vám i Vaší nadané paní, Rudolfe. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 19,48
  • Průměrná čtenost 1320x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.