Diskuse

Sorryjako

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Nejsem nepřejicník ani závistivec a proto jsem rád, že má ČR zákonnou vládu, která vyšla z demokratických voleb.

Nechci jít cestou "některých", čim hůře, tím lépe.

Demokraticky zvolený parlament rozhodl svobodným hlasováním většiny - to je demokracie.

Že se to různým kavárenským kalouskům nelíbí je jejich problém. Problém menšiny.

Mám rád svobodu a demokracii.

:-)

2 9
možnosti
VS

Máte pravdu. I v roce 1946 byla vláda zvolena demokraticky. Ale to ještě neznamená že nemůžu demokraticky prohlásit: Tato vláda se mi ale vůbec nelíbí [>-]

9 0
možnosti
Foto

Dějiny se opakují. Jednou jako tragédie a podruhé jako fraška.Dnes jsme svědky té frašky, která má ale některé zásadní body velmi podobné tzv. Vítěznému Únoru 1948.

Je celkem jisté, že by se komunisté, v zádech se SSSR, zmocnili vlády tak jako tak. Ale nedomyšlená demise demokratických ministrů jim krom moci dodala ještě známku legálnosti.

Dnes, kdyby tzv. "demokratické strany" nehysterčily, mohla v klidu již mnoho měsíců existovat koalice ANO-ODS, která by vůbec nemusela mít nějaké zásadní programové problémy - Andrej Babiš je velmi pružný člověk.

Jako obchodník také nemůže být jiný.

V únoru roku 1948 dostali komunisté moc na zlatém podnose s věnováním ministrů v demisi. A dnes dostali komunisté podíl na moci díky ideologické zaslepenosti a školometnosti vedení ODS.

Ano, tentokrát to byla fraška a ten, kdo se nejvíc směje, jsou komunisté. V loňských volbách jen díky několika procentům hlasů nespadli do mimosněmovního pekla a já se vsadím, že v příštích volbách výrazně posílí.

2 5
možnosti
Foto

A bývalí spolupracovníci StB hýkají blahem, že, donáško?

4 2
možnosti
ZH

Dobrý pane Vodvářko, dobrý, ale je mi z toho smutno.

6 0
možnosti
LH

Fakt jsem zvedavej na tu vlnu emigrace z ČR a kam ti úspěšní půjdou. A ještě něco srovnávat rok 2018 s rokem 48 může jen člověk mdleho rozumu..... Komunisti vládnou v klidu v koalicich (mnohokrát i s těmi jediné správnými stranami) v X městech v Ústí mají hejtmana a co se jako deje. Co udělali pánové ve sněmovně aby Babiš nevládl, kdo z nich dal návrh na rozpuštění sněmovny a nové volby nic jen kecy kecy a zase kecy....

6 4
možnosti
Foto

Kapři si nikdy rybník sami nevypustí.

3 0
možnosti
Foto

R^Ach jo, doufal jsem, že tohle už nikdy nebude. Jsem naivní.

10 0
možnosti
NS

Mimochodem, sorryjako, nevíte někdo, kam "zmizel" ten blog, co tu ráno asi 2 minuty visel (zrovna jsem si říkala, jestli tu bude ještě aspoň než dopíšu větu) o to, že je Babiš vyšetřován protimafiánským útvarem v kauze Profrost?

3 0
možnosti
Foto

Noro, ten článek nezmizel, já ho tu mám.:-) Kdyžtak to zkuste přes seznam diskusí.

1 0
možnosti
MB

Pořád jsem názoru, že hlavním kropičem pokleslosti je Miloš Zeman. Včera prakticky zanikla replika - vystoupení P. Žáčka na Babišovo ohražení, že není agent Bureš. Jasně řekl, že kdyby byl dodržen Lustrační zákon - na veřejnosti nemá co pohledávat ! Jde o první jmenování ministrem. Podobně je dobré nazvat Kalouska zlodějem - postavit na něm, volební kampaň. Trestní oznámení je kde ? Přísahám na své děti, druhý mi to připomene - Tedy zlostně vyteču. M. Zeman něžně říká - "Milý Andreji" , nerozvážnými prezidentskými kroky pochoduje po horké, nevyšetřené půdě Čapího hnízda s vypůjčenými dětmi .Kam jsme se to dostali-jaké příklady? Sorryjako:-)

18 0
možnosti
NS

A všiml jste si jak vypadal? To mě potěšilo. Strašně. Strhaný obličej, vyhublý, šedivá pleť, oblek na něm visel. Stěží se držel na nohou, kymácel se, i když byl obklopen personálem, který ho přidržoval ve stoje. Oči mu nepřítomně plavaly, nepřítomně se usmíval zjevně omámený, pokoušel se o ubohé vtípky (klasicky si popletl citáty - "Stranická disciplína muší bejt" neřekl Švejk, ale obrlajtnant Makovec) nakonec ho museli odvést.

Nejedlý, Mynář, Ovčáček a spol by si měli začít hledat nová místa.

9 1
možnosti
ZJ

....R^ ...je to věru velmi zvláštní zatáčka v našem polistopadovém vývoji.A až se mně budou moji dva vnuci jednou ptát, jak je to možné, nevím, co odpovědět. Doufám, že už si své odpovědi dopředu sumírují ti parlamentní schvalovači, kterých se budoucnost a jejich vlastní svědomí jednou též bezpochyby zeptá :-/! Karma.

11 0
možnosti
Foto

Ono to jako zatáčka jen vypadá, reálně jde ale jen o potvrzení skutečnosti, že programy politických stran jsou jen folklór, reálně jde jen o rozdělení moci. Pro tu moc strany klidně zahodí své ideály, ale aby to tak neřvalo, zaštítí se nějakým zástupným strašákem (kterého vydávají za příčinu svého selhání).

Jediný rozdíl mezi Babišem a ostatními je v tom, že on už ani nepředstírá. Proto je tak flexibilní.

2 0
možnosti
MV

Neviděl jsem projev AB a ani ho vidět nechci. Dovedu si představit a už jen z té představy je mi špatně. Máme vládu podpořeno komousema. O to víc se nejednou z nás pritezuje. Ale jsem optimista. Většina národa přece nemůže být tak tupá, aby vše jen tolerovala a mlčela.

10 1
možnosti
LB

Viděla jsem vystoupení AB po návratu do sálu od demonstrujících před sněmovnou. To byl nářez! Úplně ztratil nervy a glanc; myslím, že to byl poslanec Bartoška, který potom řekl, že AB právě předvedl svou pravou tvář.

7 0
možnosti
  • Počet článků 977
  • Celková karma 34,81
  • Průměrná čtenost 2554x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám