Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EET není nástroj k zabíjení podnikatelů, ale ke zvýšení zaměstnanosti a generační obměně. Díky ní vzniknou start-upy, které budou dodávat SW a HW, který by za normálních okolností nikomu nevnutili. Poskytovatelé datového připojení budou mít nárůst byznysu, který by jinak neměli. Stát zaměstná navíc další spokojené zaměstnance. Když se kácí les, padají třísky a tak se pomalu poroučejí do předčasného či normálního důchodu živnostníci cca padesátníci a budou nahrazeni mladou generací. Ti sice excelentně zvládají techniku a díky online připojení jim nevadí, že jsou v podstatě stále sledováni, mají jedinou vadu - neumí řemeslo, protože se neměli kde vyučit a jak mně sdělila kamarádka z HR - ani nejsou zvyklí soustavně pracovat. Takže kdo bude vymetat komíny, opravovat zipy, prodávat mrkev ze zahrádky, péct dorty, dělat malé zednické práce? Buď známí sami mezi sebou, nebo fakt nevím. Tušíte někdo?

15 0
možnosti
AH

A22l17e19s 75H80r73y14c

9. 10. 2016 14:53

Tak tak. A ovce souhlasně mručej. Nevidí si na špičku nosu. Tetelí se štěstím, že sousedovi chcípne koza. Takhle daleko oni nepřemýšlí.

7 2
možnosti
MK

Se mi líbí, jak všichni zaměstnanci nadávají na podnikatele, závidí jim 10 miliónový barák a miliónové auto. Tak sakra proc taky nejdou podnikat? Nejvíc kritizují ti, co si to nikdy na vlastní kůži nezkusili.

12 1
možnosti
Foto

I62v28a78n 27M43a33r54e26k

9. 10. 2016 14:09

Nevidím zde žádné nadávky ani urážky či závist p Kloučková, tedy krom od dotčených, nakonec do hrobu si nikdo nic nesebere, nazí jsme na svět přišli a tak tomu bude i při odchodu . Vím o čem hovořím "optimistů" je u nás plný hřbitov . R^

2 10
možnosti
AH

A13l38e17s 13H62r49y23c

9. 10. 2016 13:33

Na každou kasu vyhodím 2 zaměstnance. Doufám, že si s tím soudruh Babiš poradí.

1 1
možnosti
JN

Pokud je nepotřebuješ, proč je zaměstnáváš?

4 5
možnosti
SK

V chorvatsku je výnos negativní a EET vylidnilo vnitrozemí.

Jen si dál sněte o zůčtování s kapitalismem. První výsledek přijde brzy - zdražení. Protože na náklady je potřeba vydělat.

9 1
možnosti
Foto

Já myslím, že ta podobnost s Chorvatskem přijde ve všem. EET se zavede, bude to blamáž, Babiš bude nucen odstoupit a bude rád, když jej jeho následovníci nepošlou do tepláků a následně se EET zruší. Jen si prostě ty důsledky musíme vyzkoušet stejně jako jsme si vyzkoušeli komunistickou diktaturu. Bez toho lidi nepochopí. Jsou nepoučitelní.

8 1
možnosti
Foto

Však ony ty peníze od podnikatelů jednou dojdou. Ten co vás zaměstnává si jednou řekne, že mu ta byrokracie nestojí za to a přijdete o místo. Možná jste ale státní zaměstnanec, pak se třeba jednoho dne stane, že nezbude ve státním rozpočtu na výplaty, protože nebude, kdo by plnil příjmovou stránku. Věřte, že Babiš ji nenaplní, ten víc bere než dává.

10 1
možnosti
JH

Pane Chuchmo, nechápu proč by se měl stát sesypat z toho, že podnikatelé budou muset odvádět daně. To jako je ten systém podnikání založen na podvodu a okrádání státu? A nebojte se, Babiše jsem nevolil.

2 1
možnosti
TT

Jo, proto zvolíš Babiše, který daně neplatí vůbec, ale dostává. :-P

8 0
možnosti
Foto

I65v51a60n 21M95a18r10e41k

9. 10. 2016 13:15

Zasloužená karma p.Baloune R^[>-] Váš blog mi připomenul jednoho mazaného podnikatele - mého souseda, který se snažil systém ošidit kde se dalo a nyní se dočkal "zasloužené penze" . . . . . . 7200k.. . . . nyní poslouchám jeho každodenní nadávky na "zlodějský režim", který jej obral o zasloužený důchod 8-o

4 4
možnosti
Foto

Ale, ale pane Marku. Co vám na sousedovi vadí? Vždyť vy tu také pořád nadáváte na dnešní poměry.

4 0
možnosti
Foto

Koho EET postihne ? Postihnete to podnikatele, kterí zejména podnikají v obcích do 1 000 obyvatel. Ti se dnes sotva uživí. Takže zavřou živnost a buď půjdou na Úřar práce a nebo se nechají zaměstnat. Zaměstnání seženou daleko od svého bydliště a budou muset za prací dojíždět. Stejně tak to postupně dopadne i na podnikatele ve velkých městech. To, že někdo skončil z podnikání bude to mít dopad i na jeho rodinu. Děti poznají, že podnikání se nevyplatí, protože stát vám podtrhne nohy a je lepší být na Úřadu prace a brát podporu. Dítě pochopí, že vzít zaměstnání několik kilometrů od bydliště není dobré, protože táta není celý den doma a pak se hádá s mámou, protože na rodinu nemá čas.

9 0
možnosti
JN

Postihne to pouze ty, kteří se vyhýbají placení daní.

1 5
možnosti
Foto

Chápu postoj autora píše ho z pozice člověka, který jako zaměstnanec vůbec nechápe o čem živnost je. Hezky to ilustroval na jeho příkladu zchudlého milionáře, který jsi odtrhl od úst, aby mohl jezdit ve svém mil. autě. Hm je vidět, že práce ze závistí stále přináší body. Pokud by pán byl nucen v jistém úseku svého života vést svojí živnost, tak by se v duchu za tento svůj názor omluvil všem těm živnostníkům co vlastní 10 let staré auta a drží se zuby nehty. Víte pane autore každá mince má rub i líc a když to nevidíte a vezete se pouze na vlně neopodstatněné závisti, tak nemůže váš článek být vyvážený. Rv

9 3
možnosti
JN

Pokud se vám podnikání nevyplatí, přestaňte podnikat. Nechte se zaměstnat, práce je dost.

3 6
možnosti
Foto

Komu EET prospěje ? Zejména prospěje velkým firmám jako je Agrofert. Když drobní podnikatelé skončí zaujme jejich místo ochotně Agrofert. Zvýší cenu svých výrobků a protože nebude zde možnost kupovat od jiného, budeme nuceni to kupovat od Agrofertu za cenu, kterou určí on.

8 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...