Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pane Ruščáku, děuji za vaše články. dávají mi pocítit RADOST že žiji jen v bordelu a bananistánu zvaném Česká Republika..

8 1
možnosti
JD

četl jsem v minulosti Vaše články o různých aspektech života v Norsku a když to shrnu, tak Norsko je na stejné úrovni jako některé monarchie Blízkého východu...neliberární státní diktatura zneužívající své bohatství k uplácení vlastních občanů

7 0
možnosti
JN

J56i39ř82í 16N37o42s20e29k

13. 1. 2016 10:38

Dost mě zamrazilo. Pokud pro naše Marksové a spol. zůstane naším vzorem Norsko, nedopadne to dobře. Existuje nějaká šance, že norské fondy začnou časem vysychat?

6 0
možnosti
AR

Žádná. Norské fondy nejsou dar, ale poplatek za to, že Norsko může mít přístup k výhodám EU, aniž by bylo samo členem, do podobných fondů musí platit i Island a Lichtenštejnsko. Vztah Norska a EU je hodně složitý, protože Norsko by rádo mělo výhody členství, ale bez členství a bez povinností liberalizovat trh, takže vznikla tahle zvláštní dohoda, která kompenzuje fakt, že Norsko má přístup do Unie tím, že ho zavazuje k některým věcem, mezi které patří nutnost implementovat ca. 2/3 evropského práva povinně bez možnosti o tom hlasovat nebo se spolupodílet na jeho tvorbě, platit do fondu, z něhož se pak platí různé věci v EU (Norské fondy), ovšem aby to nebylo na Nory příliš ostré, tak to není Brusel, kdo rozhoduje, kam peníze půjdou, ale Norsko.

13 0
možnosti
JC

Jsem (odborně) zvědav, jak se na Norsku a jeho vnitřní politice projeví současný "déledobější" pokles ceny ropy.

2 0
možnosti
AR

Zatím se projevil tím, že se o věcech začalo psát (nejen o BV, ale i o dalších problémech). Zpravodajství se postupně mění z "všechno je skvělé, jsme nejlepší na světě" na "máme tam i onde docela velké potíže".

8 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');