Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

R^

Jooo, není zlato, všechno co se třpití.:-)

2 1
možnosti
MV

Někdy u vašich článků váhám, jestli je to reportáž z KLDR, nebo z totalitního Československa.

I když co se týče neúčinných léků, už to začíná i u nás. Nejdřív zrušili účinné léky na vši, nyní následují léky na střevní parazity. Optimisté si nechají dát neúčinný Vermox na předpis, ostatní využijí nákupu (drsně drahého) v Německu. Naštěstí se to ještě nemusí pašovat ;-D

5 0
možnosti
JB

J10a53n 51B20u29b37e84n

30. 11. 2015 12:30

Tak ono záleží. Třeba mléčné výrobky jsou v Norsku epochální. Jogurty od Tine jsou asi nejlepší jaké jsem kdy jedl, žádný z těch, co jsou ve Švédsku, se jim nevyrovná. Marmelády Hjemmelaget od firmy Nora převyšuje ty švédské, jak obsahem ovoce tak celkovou chutí. Sirupy od Nory totéž. Čokolády Kvikk Lunsj jsou absolutní top a nejsou nijak drahé.

Ano, v Norsku není nijak mimořádný výběr, od každé věci dvě, tři značky a tím to končí. Jejich kvalitu ale nemůžete zpochybnit. U nás jsou regály plné kdejakých sraček, všechny vydrží 3 měsíce, což samo o sobě je dost zvláštní, a chutnají dost často zcela otřesně. Napijte se mléka od Tine a pak našeho z běžného supermarketu.... Netvrďte mi, že necítíte rozdíl. A když u nás půjdete koupit mléko od farmáře, skutečně čerstvé a bez Éček, které nevydrží 3 měsíce, tak vás vyjde měřeno kupní sílou stejně jako v Norsku. Podle mě není normální, aby jogurt vydržel skoro měsíc. V Norsku alespoň víte, že jíte opravdu jogurt.

2 0
možnosti
AR

Tak já kupuji ve Švédsku finské jogurty Valio a nemohu si vynachválit, chutnají mi více (jsou sladší a to mám rád) a ovoce mají na můj vkus dost. Kvikk lunsj jsou absolutní top, to souhlasím, ale kupuji je v tax free na lodi, protože dávat za ně ty peníze, co v Norsku, mi přijde nemravné s vědomím, že polovina té částky je speciální daň za sladkosti (DPH jsem ochoten dát). Jinak nikdy jsem neřekl, že srovnávám s Českem - srovnávám třeba s Německem, Nizozemím, Dánskem nebo Švédskem, a to zejména ve světle velkohubého prohlášení o "verdens beste land", které tady slýchávám až podezřele často. Na to, že se Norsko prohlašuje za "nejlepší zemi na světě" to opravdu není. A jinak, snažím se v Norsku zásadně kupovat mléčné výrobky od Q-Meieriene, než od Tine, protože Tine je sprostý kartel zneužívající dominantní pozice na trhu, který by EU dávno rozpustila, kdyby mohla.

A jinak já radši mám na výběr 40 produktů, z nichž 10 je top kvalita, 20 průměrných a 10 svinstvo, než čtyři, které splňují nějakou normu určité kvality.

2 0
možnosti
MK

Ta Vaše poslední otázka v článku mi tak trochu připomíná scénku, kdy Butch Cassidy a Sundance Kid prchli do Bolívie, a Butch povídá: "V Bolívii prej můžeš hodně ušetřit" a Sundance na to: "A za co bys tady chtěl utrácet?!" ;-D

5 0
možnosti
VT

Chtěl bych vidět norského celníka při prohlídce auta napěchovaného našim Romadůrem. ;-D

7 0
možnosti
AR

Kamarád z Pardubic, co tady bydlí, si takhle sýry vozí - a přesně na to spoléhá, že zápach odradí případné zájemce o detailní kontrolu auta :-)

3 0
možnosti
JC

No to je ještě horší než za sociálismu u nás.

0 0
možnosti
MP

To by mne zajímalo, jak přistupují třeba k léčbě rakoviny. Chemoterapie je dnes dost účinná, ale jsou to jedy non plus ultra.

Kdyby těm Norům najednou přestala téct ropa a plyn, tak jsou nadobro vyřízeni, zvláště s takovým přístupem tupé ovce.

4 4
možnosti
VJ

Ani mi tak nepřipadá, že by byly tamější trable způsobeny nečlenstvím v EU, jako důslednou aplikací oficiální blbosti. Z tohoto hlediska mi nepřijde ani tak nepochopitelná ta absurdita chování toho Barnefernetu, nebo jak se ta instituce jmenuje.

11 0
možnosti
AR

Jenže tím, že Norsko není v EU, nemá občan jen tak možnost říct státu, aby si políbil šos a zařídit se jinak. Být Norsko v EU, tak by tyhle nesmysly stát prostě vymáhat nemohl.

5 0
možnosti

Karma. Absurditu vyhrává - auto napěchované pašovaným sýrem.R^;-D

10 0
možnosti
JR

J95a77r21a 41R64a48n23k

30. 11. 2015 22:23

Tak driv to take byla legrace na svycarskych hranicich, kdyz zastavili ceska auta;-) svycarum to nevadilo, ale pokud jsme za nimi stali, tak to delsi dobu trvalo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 211
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6414x
Expert na evropské právo (EU a EEA) a evropskou politiku. Odkaz na LinkedIn
Autor analýz o Blízkém Východě na Dedeníku - http://www.dedenik.cz

***


');
//-->

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-73590340-1', 'auto');
ga('send', 'pageview');