Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

výstižně poskládané argumenty, logický náhled, věcný přístup, díky R^R^R^

18 0
možnosti
MM

v té zápavě blogů na téma afrických námořníků jednoznačně nejlepší a nejvěcnější článek - karma !!! R^

14 0
možnosti
DK

Mam kamarada a ten ma rad Romy. Vazne a aktivne. Tim myslim, ze chodi na ty pochody proti rasismu atd. Na tom samozrejme neni nic spatneho. Zajimave je, jak ten jeho vztah vznikl. On se totiz na nejake DnB akci seznamil se dvema Romy, kteri jsou dones jeho kamaradi (tedy myslim, on se po nekolika letech odstehoval). Ja osobne ty dva neznam moc dobre, ale parkrat jsem je videl a jsou vazne v pohode. On se s nima setkaval temer denne a byli dobri kamaradi. Mezitim poznal spoustu dalsich Romu, ale ti mu k srdci neprirostli a nestyka se s nema. Vlastne pro nej vubec neexistuji. Takze situace je takova, ze ma mezi Romy dva skvele kamarady, se kteryma travi volny cas, a s temi problemovymi samozrejme nekamaradi a vlastne ani nevnima jejich existenci (protoze mu nikdy nezkrizili cestu). A tedka si predstavte toho typka, kdyz se setka s nekym, kdo ma s Romy problemy a zadne dva fajn cikanske kluky nezna. No dopadne to tak, ze ti dva se zacnou hadat, druhy typek je oznacen za nacka, pricemz kazdy ma svou pravdu. Co jsem tim chtel rict? Ja jsem za zivot poznal asi 15 muslimu a musim rict, ze zadny z nich nebyl problemovy, ba naopak vsichni byli fajn. Ale bylo to tim, ze jsem se jednoduse s tema, kteri pusobili nesypmatickym dojmem nebavil, nestykal, nevyhledaval je. Jenze z pohledu spolecnosti jako celku je to naprosto nepodstatne. Dulezite je "celkove skore". Nema smysl se placat v tom, ze "nejsou vsichni stejni", ta veta je sice pravdiva, ale nejen ze brzy omrzi ji porad opakovat, ale navic nic zasadniho nerika. Jestli sem ma pricestovat milion lidi z nich 70% je v pohode a 30% je schopno vam podrezat hrdlo, tak je uplne jedno, co je tech 70% zac, protoze to prusvih je to tak ci tak. Muzete si dovolit tech 30% ignorovat, ale jen do doby do kdy oni budou ignorovat vas. A ted jak chceme vyhodnotit, co nam imigrace prinese, kdyz slunickari bojuji proti tomu, aby se vubec nejake statistiky na zaklade rasy, nabozenstvi a dalsich parametru vedly?

19 0
možnosti
VV

Ja proti Romum, Cikanum, Arabum ci Afroafricanum take nic nemam. Mozna mam to stesti, ze se mimo barvu pleti ci vlasu se ti, se kterymi jsem se setkal jinak neodlisovali od modrookych a blondatych spoluobcanu.

Ale mozna ti spravni znovu svolaji jakousi konferenci na Wannsee a bude se hledat to konecne reseni.

1 1
možnosti
LN

...čechoslováci...kteří utíkali na západ...byl jen evropani...kteří se přesunuli do jiné části evropy.....navíc se v absolutní většině případu jednalo o kulturní, společenské, vzdělané a civilizované lidi.....to co se sem hrne teď není ani civillizované, ani kulturní, ani společenské...o vzdělanosti raději nemluvím vůbec....

20 0
možnosti
JB

Docela jsem se - zkraje - podivila nadpisu příspěvku. Než mě došlo, že jde o ironii. Také mě štve srovnávání posrpnové emigrace Čechu s nynější imigrací afričanů. Nemyslím, že by bylo moc Čechů, co by emigrovalo třeba do Saudské Arábie, nebo do Alžíru, či Iráku, i když jedinci určitě byli. Většina emigrovala do kulturně blízké země. Většinou emigrovali vzdělaní lidé, ve městě na Slovensku, odkud pocházím, emigrovalo v tu dobu poměrně hodně lékařů. A takto vzdělaných lidí mezi tou masou migrantů z Afriky asi moc nebude. Jsem si jista, že jde o nevzdělané lidi, kteří nám žádný prospěch nepřinesou. To snad nemůžou být ani ekonomičtí migranti - to by snad předpokládalo, že tu budou chtít nějak svoji ekonomickou situaci zlepšit. A to v bez práce nepůjde.

Včera jsem četla rozhovor s jinou zdejší blogerkou, spisovatelkou paní Pekárkovou. Ta žije v Londýně s Nigerijcem Kennym, a jsem si jista, že imigrantům rozumí víc, než my v Čechách.

Cituji :" Dnes se do Evropy dostávají ti nejprolhanější, největší hnusáci. Ochotni udělat cokoliv, aby přeplavali to zmíněné Středozemní moře."

10 0
možnosti
VV

Ta citace sedi. Ucinim cokoliv abych se Dostal do evropy. i utonu ve Stredozemnim mori.

1 3
možnosti
Foto

Zastavit toto dobrodružné stěhování národů je jediné rozumné. Ale obávám se, že nemáme šanci. Po listopadu 1989 byl v naší vrcholové politice chaos a tma. Od 1.1.1993 nám vládnou silnou rukou slabí a poslušní, čímž naše naděje na svobodu, suverenitu dnem za dnem jen slábnou . . .

7 1
možnosti
VV

Ja si osobne myslim, ze o tech uprchlicich zde nikdo nic nevi. A cim min toho vi, o to vetsi ma nutkani o tom psat. A Autor rozhodne take nebude vyjimkou.

Kolik tech uprchliku ze Syrie ci afriky jste autore osobne poznal?

0 29
možnosti
KV

Poslední věta je naprosto odzbrojující. A vy jich znáte kolik ?;-D

17 0
možnosti
TJ

Pěkně jste to vykreslil, včetně melounů. Kdysi jsem je dokonce chtěl volit.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.