Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Brno není pupek světa, nechápu, co to ti hlupáci placení ze státního rozpočtu zkouší. Měli by se starat o kanalizaci a ne o dějiny Rv

2 4
možnosti
MD

Zastupitele a starat se o mesto? Naivni predstava.

2 1
možnosti

Ano!

Teror nelegitimizuje teror!

Vyhnání Němců z jejich domovů a jejich vlasti společné s Čechy je neomluvitelné!

Komunistické lpění na heslech o zločinných Němcích a neschopnost reálně poznat, uznat a odpustit nevinným je vlastně výzva k další světové válce s plnou hubou míru! 

Nechte konečně mrtvé spát a nezneužívejme jich k našim současným politickým bojůvkám!

1 0
možnosti
Foto

Jaký teror, kdo měl živit německé občany. Bylo snad povinností německé vlády se o ně postarat. Až mi dokladujete tuny potravin dodávané z Německa, tak bude možné diskutovat o nějakém teroru.

Ti Němci samozřejmě asi žádnými zločinci nebyli, ale o to přece vůbec nešlo.

0 0
možnosti
MD

Kolik z tech 'nepravem odsunutych' se postavilo proti Hitlerovym vizim sveta spravovaneho nemeckym nadnarodem a kolik z nich se s nimi interne a externe ztotoznilo? Kdo to mel hodnotit v uzkem casovem useku na konci odporne valky vyprovokovane Nemci se vsemi hruzami, ktere tato prinesla?

2 2
možnosti
MD

Nejdojemnejsi jsou 'mirovi hodnotici' udalosti, ktere se nikdo z nas nedovede poradne ani predstavit, natoz se do nich vzit. Sedici u kavy a zapalene cigaretky.

0 1
možnosti
Foto

Otázka zní proč  Němci ze Sudet chtěli do říše ?  Snad ne proto, že se u nás měli dobře a nic jim nescházelo ? Nebyl v tom i náš podíl? Mám rodiče, kteří mueseli ze Sudet odejít a přesto jsem nikdy neslyšel nic špatného na sudetské Němce. Můj táta do konce života vzpomínal na kamaráda Frice a trápilo jej do konce života, že nedokázal zabránit tomu, že po jeho návratu do vesnice odkud byl vyhnán, byla postřílena rodina místního Německého sedláka a to jednotkou naší armády. Byl to sedlák, který   jeho rodina při odchodu z vesnice půjčil koně a povoz, aby mohli odvést vše, co potřebovali. Táta tomu nezbránil proto, že v tu dobu odejel do vnitrozemí.

2 0
možnosti

Bohužel mnoho Čechů byli zrádci v době války a mnoho Němců zachránilo mnoha Čechům život. Přesto byli po válce vyhnáni ze svých domovů a ze své vlasti, pokud je Češi rovnou nezamordovali.

1 0
možnosti
SB

Já odsun Němců nepovažuji ani tak za akt pomsty, jako za akt prevence, aby se už nikdy nemohlo opakovat to, co tady bylo předtím.

A rozhodly o tom mimo jiné i vítězné mocnosti, které to zaplatily více než dvaceti miliony mrtvých. A dvacet milionů,je za prvé mnohem více, než kolika Němců se týkal odsun, a být mtrvý je mnohem horší dopad než být odsunutý. Takže hned dvě hlediska pro to, aby na to měly zy mocnosti právo.

1 4
možnosti
Foto

Mocnosti nic nerozhodli, to rozhodl Beneš. Viz  zpráva Benešova politického tajemníkaDr. Prokopa Drtiny k domácím odbojovým skupinám, Londýn 16. 7.1944:

 V otázce našich Němců dáváVám president k tomu, co řekl ve Státní radě, ještě toto vysvětlení: ..............................Nelze všakdnes definitivně říci, že by celých více než tři miliónů Němců mohlo býttransferováno na základě nějaké mezinárodní úpravy. Touto cestou bude možnosnad se jich zbavit jen zčásti, snad maximálně asi dvou miliónů a nemůžemetedy spoléhat a vyčkávat mezinárodního řešení. Jest třeba, abychom simnoho vyřídili sami ihned v prvních dnech po osvobození, aby všechvinných nacistů co nejvíce od nás uteklo ze strachu před občanskou revoltouproti nim v prvních dnech revoluce, a aby co nejvíce těch, kteří sebudou jako nacisti bránit a klást odpor, bylo v revoluci pobito. Na tostále myslete a na to musí být připraven celý národ."

0 0
možnosti
Foto

Do konferece v Postupimi bylo z našeho území vyhnáno 650 000 sudetských Němců  a ze Slovenska 10 000. Postupinské konferenci nezbylo než vyhnání sudetských Němců přijmout jako fakt a dát tomu nějaký právní rámec. Přesto násilí dál pokračovalo.

2 0
možnosti
MB

Ano. A ještě bych dodal, že Postupimská deklarace jasně vyzvala k tomu, aby byly jakékoli transfery okamžitě pozastaveny až do zasedání Kontrolní rady (prosinec 45), což se čs. vláda na následném zasedání rozhodla neuposlechnout a naopak vyzvala k pokračování vysídlování.

2 0
možnosti
LR

Při posuzování oné "kolektivní viny" je třeba si připomenout poslední svobodné volby, ve kterých Němci unikátními 90% volili rasovou diktaturu, nedemokratický vůdcovský princip. V té době už přesně věděli o co jde, už byly u nás tisíce uprchlíků před nacismem.

2 2
možnosti
VK

"Můžeme jim (Němcům) s tím naším všudypřítomným rasismem, xenofobií a předsudky všeho druhu jedině závidět!"

Autore touto větou jste ukázal co ve Vás je. Dál jsem nečetl.

0 0
možnosti
Foto

u mně si naopak šplhnul, protože má, žel, pravdu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články