Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Exekutoři jsou parta sprostých zlodějů!

7 0
možnosti
HP

H94o92r26s98k89ý 11P32e11t25r

6. 12. 2014 19:39

Okradli vás? Povídejte.

0 5
možnosti
TK

Copak? Už i "pravicový" pan Polánecký narazil na to, že v reálném životě nejde ze všeho dělat byznys ?:-P  Mimo jiné vás pozdravují dobří lidé jako  JUDr. Tomáš Sokol a JUDr. Tomáš Vrána. Moc se jim váš článek líbil. ;-)

8 6
možnosti
JZ

Státní zvůle a tvorba neomezených úředníků není nic pravicovýho.

16 1
možnosti
Foto

Jen bych lehounce doplnil: Ano, dluhy se mají platit. Ale dluhy a ne brutální lichva. Nehledě k jednomu: i ten, kdo např. peníze půjčuje, musí nést riziko, že půjčí špatně (neuváženě) a tak o ně prostě přijde.

29 0
možnosti
MP

S první částí bych souhlasil, druhé nerozumím. Pokud někomu půjčím a on nesplácí, tak mu zabavím jeho majetek, abych dluh umořil. Pokud nic nemá, tak z něj nic nedostanu. Tak už to přece dávno funguje, že riziko nese i věřitel.

4 0
možnosti
Foto

Zcela jednoznačně: dobře, dluh se splatí + bankovní úrok podle běžné sazby. Nezabavovat nic, kromě luxusního zboží a nadnormativního majetku. Dát možnost splácet, ke každému případu postupovat jednotlivě. Tak se to děje ve Švédsku, kde jsou exekutoři státní. 

Odměna exekutorovi jen za reálně vykonanou práci.

Pokud se nejedná o dluhy soukromé dluhy mezi občany, musí jiné subjekty, že každý předmět podnikání sebou nese riziko. Nevidím důvod, proč by se to riziko mělo přenášet jen na jednoho.

Politická strana, která by dokázala v rámci svého programu nynější praxi změnit, by určitě získala většinu v parlamentu.

26 0
možnosti
JZ

Tohle je zajímavý. I ten advokát musí dokazovat své náklady a dokladovat každý podací lístek, ale exekutor sekne náklady za deset předtištěných dopisů v desetitisících a ono mu to ze zákona náleží.

Kámoše takhle likvidoval Podkonický. Přestože splácel exekuci za nějakou nezaplacenou složenku plynárnám, chodila mu každej měsíc upomínka, která navyšovala dluh o 14.000,-.

A co je další svinstvo, odvolat se nejde proti exekuci z jiného důvodu, než "zaplatil jsem vše, co exekutor nadiktoval".

Tady má Tejc prostor k realizaci, nějaký úředníci to nespasej.

12 0
možnosti
MT

Souhlas. Jenze nekteri lide do toho spadnou i bez dluhu. Nemoc nebo uraz, nejakou dobu v nemocnici, prijdou o praci a prijem, staci jeden povinny ucet, jedna slozenka kterou nema kdo zaplatit (behem pobytu v nemocnici), pripadne dotycny nema z ceho, a pak to jde jako lavina. Na "vyraběni" bezdomovcu je tento system idealni. Ale bohuzel, to jenom sklizime plody te vycinkane demokracie, svobody a pravdolasky...

14 2
možnosti
BR

Pane Polanecký, v jednom aspektu se ve svém blogu dopouštíte jednoho velkého omylu. A to v tom, že naše zákony jsou nedokonalé a nedořešené v tomto směru. 

Omyl !!!!  Jsou perfektně propracované a nastavené. A to tak, aby subjekt, který se dá směle označit za organizovaný zločin a který je tvořený volným uskupením advokátů, exekutorů a soudců mohl snadno realizovat bezpracné zisky. Pokud chcete někoho okrást tak, aby jste se nedostal do kriminálu, pak musí s vámi okrádaný spolupracovat a to celé musíte mít přikryté patřičnou legislativou. Současná legislativa je přesně takto nastavena. Nepřináší žádný prospěch věřiteli, neumožní dlužníkovi čestně dostát svým závazkům, ale naopak umožňuje maximalizovat zisky celému řetězci subjektů, které se na vymáhání původní pohledávky postupně nabalí.

Příklad uvádíte vy sám - normálně prostě není možné, aby 30000 dluh u vašeho známého postupně narostl přes 1 mil. To je možné jen pečlivě nastavenými a předpřipravenými podmínkami, kdy není účel dostat z dlužníka peníze, ale uvrhnout ho do dlužné spirály a tak se beztrestně dostat na jeho veškerá majetek a ten pak za hubičku rozprodat. 

To je přesný účel současných zákonných úprav - no a třešnička na dortu v podobě nějakých úředníků kontrolujících exekutory nic neřeší. Skutečné a opravdové řešení by spočívalo v tom, stíhat všechny zainteresované, co toto mají na svědomí za organizovaný zločin - a v tomto případě i posvěcený státem ...... A to včetně poslanců a vládních činitelů, bez ohledu na jejich imunitu.

69 0
možnosti
JK

Trefeno naprosto přesně - současný stav exekucí je organizovaný zločin, na kterém se podílí zákonodárci, justice i samotní exekutorští gauneři.

20 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon