Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Dobytek existuje několik tisíciletí a najednou vadí jejich pšouk. Není to divné? Život na zeměkouli trvá x miliard let, člověk je zde také nějaký milion let. Průmysl je tu asi 200 let. A najednou, za nepatrných 20, slovy dvacet let, se změní klimatické podmínky. Stále nic? Ekologicky škodlivé jsou úsporky, bioenergie, řepka atd...A tyto věci navrhují ochránci přírody.Kapišto?

3 1
možnosti
Foto

Právě proto je to tak překvapivé - jak to, že došlo k nárůstu teploty tak rychle? To je ten problém. Přesný důvod samozřejmě netuším.

http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2013/07/09/you-cant-deny-global-warming-after-seeing-this-graph/

1 0
možnosti
ZS

Už od třetihor se téměř neustále ochlazuje. Myslíte si, že to kratičké období oteplování, které právě prožíváme, je skutečně něco vysloveně škodlivého? Historicky byla na Zemi vždy teplejší období dobou rozkvětu a naopak chladné peridy byly příčinou neúrody a válek.

3 1
možnosti
MP

Správně, za ty miliardy let se klima vyvíjí jak směrem k ochlazování, tak i naopak. Jde o zcela přirozený proces. Takže diskuse je zcela bezpředmětná.

2 2
možnosti
MP

Jde o uměle vyrobený problém. Za ním je to, jak vyždímat z lidí co nejvíc peněz. Tyto diskuse jsou zcela zbytečné. "Odpustky" za znečistěné prostředí je ideální důkaz, že se jedná výhradně o vytahování peněz z lidí! Snažte se to pochopit!

5 1
možnosti
Foto

Pokud jde o uměle vyrobený problém, proč na něj upozorňuje tolik vědeckých prací a snaží se s ním za nemalé peníze vyrovnat velké množství korporací? Jaký by na tom měly zájem? Zdá se mi, že dílčími problémy jako je korupce zakrýváte, že globální oteplování probíhá a je potřeba to uznat. Váš postoj mi stále není jasný - pokud se odkloníme od korupce a pokud vynecháme debatu o lidském zavinění, probíhá podle vás globální oteplování?

1 1
možnosti
MP

Není náhodou slovo Gronsko od slova Grun-zelený?

1 0
možnosti
Foto

Hned vedle je Island. Není jeho jméno od Ice-Land?

1 0
možnosti
MP

Jde jenom o to, jak z lidí vytáhnut peníze. Noc víc a nic mín.

2 1
možnosti
Foto

Na úrovni podvodů a tunelů určitě ano, ale skutečně si myslíte, že takto situaci vidí všichni?

1 0
možnosti
SB

Já osobně souhlasím s diskusním kolegou, který tady píše o šíleném úbytku půdy. Prostě pro potřebu stavebních parcel toho uvolňujeme až hrůza.

Myslím, že na tohle bychom se měli zaměřit především. Protože to je něco, co máme ve svých rukou a co ovlivnit prokazatelně můžeme.

Avšak ono je asi snazší se navenek obávat něčeho sice velkého, ale přeci jenom neurčitého, než kontrlovat malé věci, ale v našem dosahu. Mnozí alkoholici se též více bojí, že přijdou o život v důsledku pádu meteoritu nebo vypuknutí války, což by byla obrovská apokalypsa, ale oni osobně to v podstatě ovlivnit nemohou, než toho, že umřou na ten chlast, který ovšem mají jen a jen ve své moci.

2 0
možnosti
Foto

Pane Beneš, naprosto souhlasím - to je problém, který my řešit můžeme a měli bychom.

Meteorit už myslím můžeme s celkem sebevědomým klidem ze seznamu možných hrozeb v podstatě vyškrtnout...

Klimatická změna není na úrovni meteoritu, protože jak ji já vnímám po letech sledování a studia různých názorů a výzkumů, tak nějak bude jedno, kolik půdy máme k dispozici, pokud bude příliš složité na ní něco pěstovat. Více půdy ale samozřejmě i v případě nejhorších oteplovacích vizí určitě neuškodí, takže s vámi souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Změny klimatu probíhají po celou existenci zeměkoule. Tak to je. Blbosti jako Kjótský protokol jsou jen megazlodějny zorganizované hochy, co v tom umějí chodit. Až se definitivně proflákne oteplování, ti samí hoši zahájí boj třeba proti ochlazování. Zase za naše prachy.

8 4
možnosti
Foto

Pane Růžička, že se k věci dostali lidé, kteří ji zneužili, je velká škoda. K oteplování ale s největší pravděpodobností dochází - to je smysl mého článku a hlavní zdělení.

2 1
možnosti
MP

Nil byl kdysi zamrzlý a v Gronsku se kdysi pěstovaly melouny, takže autore, nic nového pod sluncem. To chce klid, a nebrat ty nesmysly zelených vážně.

2 1
možnosti
Foto

Jak jsem uváděl v článku, snažím se držet chladnou hlavu. Jde o to, že ať se dívám kamkoliv a čtu cokoliv, pro i proti, globální oteplování s největší pravděpodobností probíhá.

Nejde o to, kde kdy byl v historii led - na území Arktidy rostly před hodně dávnou dobou palmy například. Problém není v tom, že "planeta se otepluje", s tím by se dalo něco dělat... problém je v tom, že "planeta se otepluje hodně, hodně rychle".

1 1
možnosti
RP

Jenže většina odpůrců současného nazelenalého hnutí globální oteplování nepopírá. respektive nepopírá klimatické změny v čase. Neboli uznává, že se klima v rámci desetiletí a staletí prostě mění.

Co popírá, je akorát ovlivňování klimatických změn lidmi skrz emitování oxidu uhličitého. Ostatně zatím o tom nikdo nepředložil důkaz. Teorií je hodně, podle některých teorií podpořených  výzkumy přehistorických koncentrací oxidu uhličitého během dob ledových  se dokonce  koncentrace oxidu uhličitého v atmosféře tehdy zvětšovala až se zpožděním několik tisíc let po zvyšování průměrné teploty. Neboli globální oteplování tehdy bylo způsobováno něčím jiným než CO2 a zvýšení koncentrace CO2 byl až následek globálního oteplení.

V tomto světle dnešní globální alarmismus není nic jiného než soubor gigantických tunelů, jejichž pomocí jsou z kapes občanů vysávány peníze a přesměrovávány do kapes a na konta všemožných zelených a OZE (loupeživých) baronů.

Fotovoltaikou, větrníky a dalšími věcmi s původně reálným základem to začíná a dolováním grantů na technické nesmysly, třeba na ukládání CO2 do opuštěných dolů , to končí.

7 1
možnosti
Foto

Právě této otázce, zda a nakolik za to můžou lidé, jsem se v článku vyhnul. Nepřijde mi tak zásadní jako skutečnost, že k dramatickému oteplování jako takovému prostě dochází.

Že může jít i o tunely je mi jasné, ale to pořád přeci nic nemění na situaci - planeta se otepluje a co to znamená. Skutečnost, že se k řešením dostala korupce a cynismus, je hrozná, ale planeta na lidské záležitosti tak úplně nečeká.

1 0
možnosti
MP

Nevím, je-li horší zelený fanatismus, zelená demagogie, nebo zelený ekoterorismus...

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 6,87
  • Průměrná čtenost 3953x
_

Seznam rubrik