Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud někdo porušuje základní lidská práva a ten druhý mu to z hlediska nabyté moci oplácí, dostává se na stejnou úroveň. Pro to není omluva.

10 0
možnosti
MS

No, myslím, že o omluvě se  v ČR nemluví, že?:-)[>-]

0 0
možnosti

Tak ta omluva je už vyřešena společnou Česko německou deklarací. Vloupáváte se do otevřených dveří.

4 2
možnosti
DK

D23a15v83i57d 36K31r67á47l

31. 3. 2014 19:55

jedna z nejčernějších etap našich dějin bylo i zrození cempera :-/

2 4
možnosti
JC

Ta omluva padla několikrát, mnohdy zcela zbytečně. Omlouval už se Havel a těch hejhulů bylo i potom dost.

Válku začali a vedli Němci a my se budeme donekonečna omlouvat? Rv

9 7
možnosti
Foto

Po ukončení války byl náš stát morálním vítězem války.  Vyhnáním Sudetských Němců náš stát svůj morální kredit ztratil. Vyhnání Sudetských Němců bylo nemorální, protože neexistuje v civilizované zemi kolektivní vina.

9 4
možnosti
SB

Kolektivní vina národa neexistuje, ale když události přerostou jisté meze, tak už prostě nenávist mezi etniky dojde tak daleko, že se to vymkne kontrole. A za to, že se to vymkjlo kontrle, mohli Němci, nikoli my. Kdyby Češi dělali taková zvěrstva někde jinde, tak by příslušný národ zcela logicky zase nenáviděl Čechy. A kdyby taková zvěrstva dělali třeba Dánové v Portugalsku nebo Irové v Bulharsku, což je pustá teorie, protože ty n¨státy spolu nesousedí), tak by naprosto logicky tam ta nenávist také vznikla.

V té míře zvěrstev, která se tady děla, byl vznik nenávisti naprosto logickým vyústěním nedokonalosti lidského charateru. Ano, nedokonalosti, ale nedokonalosti přirozené.

5 2
možnosti
SB

odsun - myšleno akt jako takový - byl správný a nezbytný - - o provedení onoho aktu (např. známé ústecké prasárny) lze vést diskusi

7 1
možnosti
Foto

J97a76n 42C44e87m38p35e45r

31. 3. 2014 19:18

Jinými slovy odsun ano, ale ne divoký? V tom dejme tomu souhlas. :-)

1 0
možnosti
MD

Nikdo z nasi rodiny zadnemu Nemci nezkrivil vlasu na hlave. Ovsem pobytu v koncentracnich taborech, protektoratnim a valecnym utrapam se nevyhnul. Za nas se zadna omluva konat nebude. Mate-li neciste svedomi, mate prostor se omluvit. Omlouvejte se.

6 0
možnosti
Foto

J33a83n 83C71e45m23p49e47r

31. 3. 2014 19:07

Jenže ten odsun byl dělanej na základě nařízení prezidenta a exilové vlády a účastnila se ho armáda a policie. Tady nejde o to, aby se omluvil Franta nebo Pepa. Odsun minimálně před 2. srpnem 1945 byl chybou jako celek.

0 1
možnosti
SB

Za divoký odsun jsem se jim již omluvili, takže otázka, kterou si kledete na konci článku je bezpředmětná.

A tvrdím, že divoký odsun byl naprosto logickou odpovědí na to, co se dělo v letech předešlých. Tím neříkám, že ho schvaluji, ale když lidé z městského rozhlasu denně poslouchají jména těch, kteří byli popraveni, tak je logické, že když se to pak obrátí, najdou se mezi tisícovkami lidí desítky takových, kteří potom páchají zvěrstva. Takoví, kteří dnes řádí na fotbalových stadionech, přestože tam k tomu důvod nemají, budou řádit o to více, když k tomu navíc určitý důvod mít budou.

Němci rozvrátili předválečný pořádek, ve kterém k těmto věcem nedocházelo. Takže sklidili důsledky nejen svých zvěrstev, ale i důsledky toho, že ten pořádek rozvrátili.

6 3
možnosti
Foto

J90a47n 93C46e72m84p87e49r

31. 3. 2014 19:03

Pokud se nepletu, tak to udělal jen Petr Nečas a ne ani jménem vlády natož ČR což by měl schválit parlament.

0 1
možnosti
Foto

Svinstvo.  Omluvy jsou podle mne k ničemu, protože omluvou přistupujeme na koncept  kolektivní  viny a odpovědnosti, který  nám vnucuje stát.   Tyto činy měly být vyšetřeny a vrazi potrestáni.

8 1
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.