Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

V Nemecku hajloval temer cely narod, ucitele, lekari, pozarnici, knezi - cest vyjimkam - nicmene vztycenou pravici bych Nemcum nevycital. Predstavitele Cirkve maji povinnost starat se o sve verici a jejich spasu. Oni vi, ze vsechny vlady a statni zrizeni  jsou falesne a docasne - tak to bylo s Risi a tak to je i s Ceskou republikou. Tyto rezimy ale maji moc vystupovat proti Cirkvi a lidem.   V zajmu vericich se proto cirkevni predstavitele musi stykat s padouchy - Hitlerem, Gottwaldem, Klausem. Biskup nemuze vzit do ruky samopal, on musi pouzit jine zbrane.

4 3
možnosti
Foto

Dekuji, avsak bylo to mnohem horsi, jen se o tom nevi... A pokracuje to , shlednete zde http://www.youtube.com/watch?v=coPJoG8KYB0   , a zde http://www.youtube.com/watch?v=2L37VZTixuE   !!!!!!

3 0
možnosti
LN

...sorry ...ale tady už mi spojitost s článkem uniká zcela....

0 0
možnosti
MK

Nechápu, proč mluvíte o katolické církvi a mícháte do toho i představitele církví protestantských;-D

Jinak k těm fotkám, jo jo, čas od času se objevují a víte proč? Protože církve nežijí ve vzduchoprázdnu a chrání zájmy svých oveček. Proto musí jednat i s lidmi, jako byl Hitler, Gottwald, Stalin i jako lidé jako je Cemper, pokud by se tento dostal k moci. 

Například vězeň nacistů i komunistů kardinál Beran sloužil Te-Deum při "zvolení" Rudé hyeny Gottwalda prezidentem a víte proč? Protože se domníval, že tímto zmírní represe tohoto režimu. 

Jinak na těch fotkách máte i kardinála Michaela von Faulhabera, který spolu s papežem Piem XI a kardinálem Pacellim stáli za encyklikou Mit bennender sorge, což byla encyklika proti nacismu vydaná roku 14.3.1937 a v jeden den čtena ve všech kostelích v Německu. Doplatili na to desítky kněží, kteří byli internování v koncentračních táborech, protože nacisté na kardinála Faulhabera nemohli, vzhledem k jeho autoritě, kterou požíval, nejen u německých katolíků :-)

10 4
možnosti
MS

Pripada mi to jakoby autor clanku nekde zaslechl jak je cirkev a vsichni knezi zla a nedobra coz slysel mozna u prarodicu a ted hleda kde a jak si toto potvrdit no doufejme ze si snad autor zajde do knihovny a neco si nastuduje.

7 3
možnosti
MS

a co treba plné národní divadlo českých herců.......................... chcete poslat odkaz????

4 1
možnosti
DP

D54a45d15a52k 43P90e16t18r

12. 1. 2014 9:41

A plný Václavák k tomu.

2 0
možnosti
ZB

Mohu dát na blog historickou fotku plného Václavské náměstí hajlujících Čechů.Znamená to, že všichni Češi jsou nacisti, kteří podporovali Hitlera?Pokud jde o Vámi zmíněnou eutanázii, kladla proti ní církev odpor.Jméno biskupa Galena,Vám zřejmě nic neříká.Pokud jde o myšlenku eutanazie nacisté ji jen zneužili a zdiskreditovali.Myšlenka milosrdné smrti pro stářím unavené nebo nevyléčitelně nemocné je dobrá.Pokud si samozřejmě o své milosrdné smrti máte možnost rozhodnout sám.

4 0
možnosti
MK

O tomto neví vůbec nic. Stejně jako neví, že tento program byl nakonec díky katolické církví a odporu katolíků zastaven.....(on byl ve skutečnosti jen více utajen)

3 2
možnosti
LN

..předpokládám že váš článek a fotky jsou zaměřeny určitý argument v neprospěch církve a to především v souvislosti s církevními restitucemi.....pak by ovšem stálo zat o doplnit ke snímkům nějaké popisky a komentáře, které by nějak souvisely také s tím co uvádíte v perexu .... tedy že církev se ráda staví do role obětí komunistické éry...protože mně osobně to s těmi fotkami nemá nic společného....

..ano našel jste pár fotek kde je s hitlerem či jeho pohlaváry vyfoceno také  něco z pohlavárů tehdejší církve....ale co dál...???....takhle je to argument na výši již mnohokrát uváděné větičky..." a vy zase tlučete černochy"....

4 2
možnosti
MB

"O autorovi:Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem"

Zajímalo by mě,jakou etiku tímto blogem propagujete?

3 1
možnosti
JC

Karma za odvahu!R^

Tohle se totiž dnes moc nenosí a bude to zpochybňováno, ne-li přímo napadáno jako fotomontáž. Vždyť všichni ti preláti a faráři byli přeci nevinní a perzekuováni neprávem. ;-)

5 3
možnosti
LN

...nevím co komentujete...???....je v tom článku snad něco o potrestání prelátů a farářů...????

2 1
možnosti
Foto

Co jste tím chtěl říci? Že katolická církev má dvojí tvář? Je možné, že někteří podlehli této ideologii, ale vaše snímky dokazují jen tolik, že byli přítomni fašistickým pochodům a oslavám /koneckonců i za socialismu byl Pacem in terris, který nutil katolické kněze, aby sloužili bolševikům a dělali stafáž/.

Možná vyhledejte snímek Václavského náměstí v den pohřbu Reinharda Heydricha. Je plné Čechů a všichni hajlují. Také odvrácená tvář českého národa?

Mohu Vám však spolehlivě říci, že daleko větší část katolické církve byla proti fašismu.

Víte něco o tom, že program T4 v Německu v 30. letech /tedy před válkou/, který masově likvidoval psychicky nemocné plynem a smrtícími injekcemi, byl zastaven jen na popud statečných biskupů a kněží, kteří tím riskovali své životy?

Slyšel jste někdy o Maxmiliánu Kolbem, který šel v Osvětili vědomě na smrt za jiného člověka?

Slyšel jste o faráři Šemberkovi z Lidic, kterého Němci chtěli před popravou propustit, ale on raději zemřel se svými ovečkami? Ty fotky se hledají hůře a měly by asi menší ohlas.

6 2
možnosti
Foto

Pane Cempere , Vaše koníčky jsou opravdu poněkud zvláštní : Protesty , demonstrace , kauzy. Inu , jak říkala babička. Proti gustu žádný dišputát.

Nejste Vy nakonec "protestant" ? -:) !!

4 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.