Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ahoj, já ti prozradím teorii mého nebožtíka táty, která ale fakt fungovala - v zelených lahvých byl lépe rozeznatelný zákal než v hnědých, které byly hůře průhledné, a zákal, tahle bolest tehdejších piv, v zelené lahvi lépe kontrastoval proti světlu, a byl tak snáze odhalitelný. Takže já myslím, že to nebyl žádný hoax, ale letitá zkušenost našich otců, budiž jim pivní nebe čepované...:-)

4 0
možnosti
Foto

Oprava - lahvích... bože bože;-(

0 0
možnosti
PN

P32e46t92r 12N66ě75m32e15c

24. 4. 2013 12:59

U nas - hneda ... pry dyl vydrzi .... ale neril jsem tomu ani tehdy ani nyni

0 0
možnosti
Foto

Typ pivní lahve určovala ČSN.

0 0
možnosti
PS

Ja daval prednost hnede. Rozdil je psychologicky. Kdysi jsem byl na kurzu, kde bylo vysvetlovan vliv barev obalu potravinarskeho zbozi na zakaznikuv vyber - priznam se detaily si uz nepamatuji, ale vim, ze mi to tehdy znelo rozumne.

Jinak jednotne lahve nebyla tak spatna vec. Coz jsem poznal, kdyz jsem pozdeji chvili provozoval mensi obchod a musel jsem ty flasky tridit a hadat se s zakazniky, ze urcite lahve nevykupuji, protoze je ani neprodavan a nemam komu je vratit.

0 0
možnosti
VL

V zelené láhvi dochází k rychlejší degradaci piva než v hnědé. Spolehlivě prokázáno. Je záhadou, proč lido dávali přednost zeleným lahvím. Na "Kurzu vaření piva pro veřejnost" se tomuhle dávnému "problému" chvíli věnoval Ing. Oldřich Koza – učitel technologie vaření piva na potravinářské průmyslovce v Podskalské 10 na Praze 2. Taky nevěděl, proč se dávala přednost zeléným láhvím když jsou pro pivo horší...

1 0
možnosti
AAP

Když jsem chodila tátovi pro pivo, základ byl: zelený, votočit, oční kontrola a vychladit ;-)R^ kurz-nekurz;-D

1 0
možnosti
PJ

Ne vždycky byly zátky anonymní, u malých pivovarů jo, ty byly bezpotisku a měly jen vyraženo označení 10° nebo 12° (pivovary Most a Louny), ale zavedenější značky měly zátky potištěné (Ústecký Zlatopramen, Děčínský Kapitán, samozřejmě i vývozní značky Staropramen, Budvar, Plzeň...). Použil jsem dobové názvy.

2 0
možnosti
JH

Můj táta pil pivo taky jenom ze zelených lahvích. Dneska už mu to je jedno. Asi proto, že o zelenou láhev už člověk nezavadí...

0 0
možnosti
LM

Pamatuji si, když se u nás přestavoval barák, jak se zedníci skoro do krve pohádali které je lepší, ale to  vlastně přesně stejně, jeden zásadně zelenou, druhý tvrdošíjně hnědou a třetí se smál, že je mu to jedno, hlavně když je a teče.

1 0
možnosti
MJ

Ten třetí byl nejchytřejší. :-)

4 0
možnosti
Foto

Samozřejmě z hnědé láhve. Ty byly zavedeny, protože hnědá lépe filtruje světlo. Ale to vše jsou minely, nejlepší je točené.

7 1
možnosti
VH

souhlasím, nejlepší je čepované, když už lahváč, dával jsem přednost hnědé lahvi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 14,02
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky