Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J52a97n 58R67i26c95h63t29e56r

16. 4. 2013 10:27

Složení Rady odpovídá složení Senátu. Dříve byl pravicový, dnes je levicový.

Současná rada odvolala Hermana a vytkla mu četné nedostatky v práci ústavu. Odvolaný ředitel a různí publicisté, kteří ho podpořili (včetně Vás, pane Polanecký), se však odmítli bavit v odborné rovině a celé to prezentují jako politický atak ČSSD na ÚSTR jako takový.

A do toho se vložil Petr Nečas, který konečně získal důvod k další z nekonečné řady mobilizací.

Kdo ovládá výklad dějin, ovládá budoucnost. Bývalé vedení ÚSTR prezentovalo 40 let socialismu jako režim zločinný ze samé definice a vytrhávala z kontextu pouze skutečné zločiny nebo selhání předem vytipovaných jedinců.

Druhá strana zase zdůrazňuje,že původně zločinné vládnutí v 50. letech přece jen postupně prošlo určitou transformací a žádá větší pozornost k životům lidí, kteří prostě jen poctivě pracovali, žili, bavili se... ale nepletli se do politiky.

Bylo by fajn uvědomit si, že tady nebyli jen disidenti a estébáci. To byli lidé okrajoví, valná většina lidí neměli s ničím z toho nic společného. Jenže ti nikoho z "nezávislého" Ústavu nezajímají, tohle téma totiž není politicky zajímavé... je v něm málo špíny, kterou by bylo lze házet na soupeře.

10 10
možnosti
DD
Foto

Jakmile Váš Velký Guru začne spílat, Vy vystrčíte hlavu z ulity a vznikne veledílo. Opravdu jste mě vystrašil.

8 9
možnosti
TK

Já bych tomuto více méně zbytečnému ústavu ty dokumnenty sebral a v bednách rozeslal tady Rudlovi a jemu podobným. Ti by byli takovýmto zodpovědným úkolem nadšeni a dokumenty by určitě rádi skenovali svátek nesvátek a zadarmo s posvátným nadšením. Všechny zdigitalizované dokumenty by pak musely být veřejně přístupné, aby se vyloučilo jejich zneužití k vydírání.

8 11
možnosti
MC

R^Napsal jste to na výbornou.R^ To jen kovaní levicoví zloději nasáklí podvodným altruismem níže syčí.:-)

18 11
možnosti
JR

Opět další strašák z dílny ODS. Strana, která systematicky a surově rozkrádá a tuneluje tuto zemi, se všemožně snaží, jak oslovit voliče. Jednou je to zpráva o prorůstání zločinu do státní správy, podruhé je to Řecko, no a teď hysterický křik okolo zcela zbytečného ústavu, který studuje to, co všichni víme . . . že komunismus byl a navždy bude hnus, ale honit někoho a něco po 23 letech, je směšné a po takové dlouhé době bez efektu. Věřím, že za pár let zbudujeme ústav pro studium tunelářů, zlodějů a odkláněčů . . .stejný nesmysl, jako stávající ústav . . pokud chceme něco napravovat, dělejme to hned, tudíž v okamžiku, kdy to má smysl . . . v dobách pozdějších je to už k ničemu . .

14 23
možnosti
MC

Ty chytré rady jste měl sdělovat panu Václavu Havlovi!

8 7
možnosti
JH

Rudlo opravdu jsou komunisté, ted v době rozkradené a vytunelované země, bojujíci s chudobou a nezaměstnaností problémem, který ná s trápí? Nebo vyčpělá ODS, která opět slibuje již poněkolikáté, že splní své předvolební sliby nemá voličům co nabídnout?Rv

11 12
možnosti
Foto

Kdyby v r. 1948 komunisti nerozkradli celou republiku,nevyhnali ze země,nevyvraždili  a nekriminizovali ekonomickou a morální elitu národa,měli bychom dnes jiné starosti,a důchody jak v Rakousku :-P!!

22 13
možnosti
JH

J27a41n 25H44u33r13k28a

16. 4. 2013 0:06

je jen ukázkou pro manipulovatelné hlupáky...dvě třetiny rady má komunistickou minulost jak bylo na shromáždění zaměstnanci trefně okomentováno tedy jde opět ne o pravdoláskařství ale jen a jen o tučná koryta...do kdy nás bude to imaginární strašidlo komunismu strašit ? ještě 2000 let ? co chceme když 96 procet obyvatel bylo propojeno se socialismem v zemi máme 80 procent soudců s touto minulostí a ti jako pavučinou jsou spojeni s dalšími pavouky napříč celou zemí...dokud nebudou pavouci zlikvidováni vypáleni nedojde k porušení pavučin zem nikdy nebude vzkvétat jen více a více bude dušena v dalších a dalších pavučinách a přemnoženými pavouky kteří z nedostatku potravy (pevně doufám) začnou požírat sami sebe

11 2
možnosti
TK

Chehe, tak si pánové a dámy před spaním ještě zkontrolujte, že pod postelí nemáte schovaného milicionáře. ;-)

8 7
možnosti
MP

Soudruh Zaorálek schvaluje školství a zdravotnictvéí zdarma,regulace i dotace. Logicky myšlením je tedy pravý,"kovaný" komunista,i když byl možná v jiné straně.

11 5
možnosti
JH

Regulace i dotace schvaluje a zavádí i EU, zdravotnictví "zdarma" zase Obama, taky jsou to komunisti?Rv

3 3
možnosti
VK

Pane Kozlík, byla by skutečně zajímavá statistika, zda je více bývalých komunistů u socanů nebo u modrých slepičářů.

7 8
možnosti
Foto

I když jste hulvát, pane, odpovím vám. Není to tak dávno, co Anonymous nabourali databázi členů ODS a zveřejnili ji, včetně členství

9 7
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon