Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, pane Rýznare.

Máte vysokou školu, pod svou fotkou máte napsáno 5x v různých variantách slovo filozofie a 3x křesťanství. Když jsem si přečetl článek, tak mám dojem, že jste ho nemohl napsat vy. Pravděpodobně se vám někdo naboural do blogu a článkem popřel vše, co jste o sobě napsal. Přeji vám pěkný den.

7 10
možnosti
Foto

Křesťané zde na blogu se projevují jako extremisté. Zločiny naší současné demokracie vydávají za hrdinské činy, nebo je připisují komunistům.

7 11
možnosti
RH

Taky si myslím. To bude napsáno asi ve worldu. R^

8 3
možnosti

Jsou dva druhy ohrad, mám-li to tak říci, 1) taková ta klasická, která chrání např. zahrady s jahodami a třeba i pole vašeho děty před zloději (před kapitalistickou džunglí), před těmito zloději chrání i proto, že ten zloděj má ztíženou možnost útěku, 2) dětská zahrádka, která chrání batolata, aby někam vylezla.

Jak víte, že ti pohraničnici, kteří plnili funkci finanční stráže, nevnímali ty pohraniční dráty v tom prvním významu, Těžko je mohli vnímat jinak, zvláště pokud jim bylo známo, že 80 lidí se vystěhovalo z Československa naprosto legálně - dle statistik, které jsou publikovány na webu MV - od 50. do 70. let. Do úvahy musíte vždy vzít všechna dostupná fakta.

A co se týče situace po Helsinkách, tak znáte někoho, komu nebyl dán vystěhovalecký pas? Nikdo nikdy nemusel utíkat přes dráty. A taky neutíkal, zvláště ne českoslovenští občané (viz opět oficiální statistiky) bylo to dost nemožné, takže ty dráty v tomto smyslu neměly prakticky žádný význam.

5 9
možnosti
VT

Nevím Rejzire zda si neděláte legraci, myslím, že se jedná o ironii. Při pokusu o přepročení státní hranice zahynulo 282 lidí. Dle oficiální statistiky. Neznám osobně nikoho komu byl dán vystěhovalecký pas. Zato vím, že v průběhu socialistického experimentu emigravalo více než 180 000 lidí. Nelegálně.

Proč vlastně lidé utíkali? Vždyť se měli tak dobře. A kolik lidí uteklo z toho kapitalistického pekla k nám do ráje? A také je ti kapitalističtí pohraničníci stříleli?

12 4
možnosti
Foto

A co znevažování zločinů naší současné vyspělé demokracie? Co znevažování zločinů NATO v Srbsku, USA v Iráku, nebo Sarkozyho s Cameronem v Lybii? Uvědomte si autore, že tyto zločiny jsou horší, než u nás komunisté napáchali za celé období v letech 1948-1989!

7 13
možnosti
RH

On si to nechce uvědomit, protože právě "prožívá" padesátá léta a dnešní téma o komunistech mu má zvednout jeho skomírající ... karmu. :-)

5 8
možnosti
ZB

Ano, v České republice je možné znevažovat zločiny komunismu, je zde možné, aby komunistická strana získala masívní podporu voličů, je zde možné, aby každý komu se to nelíbí byl označován za fašistu a protikomunistického štváče...je zde možné opravdu hodně a asi už to nikdo nezastaví...

9 5
možnosti
RH

A tomu se říká Bárto demokracie a svobodné volby, kdy lidé volí toho, koho chtějí, aby je zastupoval. Pro některé nepřijatelné co? Ale výsledky posledních voleb platí pro každého bez rozdílu a ať chce, nebo ne, musí je respektovat! :-)

6 7
možnosti
IH

Ať bylo kulakům posléze lépe nebo hůře, nikdo nemá právo nutit druhého, aby něco konal nebo se něčeho vzdal, protože mu pak možná bude líp. To je něco naprosto nehorázného, říct - my jsme vás sice ožebračili, vyhnali ze své vesnice, sebrali vše na čem jste hospodařili po celé generace, ale nakonec vám přece bylo podle našeho mínění lépe? Otřesný způsob přemýšlení! Navíc se zapomíná, že mnozí byli pozavíraní, rodiny vyhnány ze své vesnice apod. Navíc levičáci jsou hrozní multikulti - takže se bijí za práva menšin a divochů,aby jim bylo ponecháno právo na sebeurčení a životní styl. Tak proč museli předělávat životní styl sedláků, když už jsme u toho?

6 4
možnosti

Tak to absolutně není záležitost komunistů. Už v r. 1874 u nás vyšla česky učebnice zemědělské ekonomiky, která hlásala povinnost zcelovat pozemky na základě usnesení obecního zastupitelstva - tedy nuceně v zájmu pokroku. Totéž tehdejší první vysokoškolské učebnice ekonomie.

4 5
možnosti
RH

Rýznare, Rýznare, zase děláš z komára velblouda.

Taci bojovníci z komunistama, kteří zůstali zastydle trčet v padesátých letech minulého století jsou už lidem pro smích. Zkuste ten svůj blog přečíst děckám někde na základce a budete pro ně jak z jiné planety. To vaše bolševické rozeštvávání lidí, stejně nikam nevede. :-)

8 10
možnosti
ZB

Chcete tím říci, že hlupákům, jsou komunistické zločiny k smíchu?

4 3
možnosti
PJ

vazeni kdo vcera videl jilkovou nemohl klidne spat.. komunistum po krajskych volbach narostla kridla.. nenavist ktera srsela z te soudruzky osetrovatelky vydesila pospisila natolik ze se obava ze nas zase budou strilet

7 6
možnosti
RH

Ale nakones si usnul, ne? :-)

7 6
možnosti
HS

Pane Rýznare, dobře víte, že v určitých věcech jsem váš zarytý odpůrce. V tomto případě vám dávám karmu. Je dobře že o tomhle píšete a píšete dobře. Je to třeba. I s ohledem  na to, co jsme mohli vidět včera večer v pořadu Máte slovo!

10 5
možnosti
RH

Jste ten Sedláček, co lživě útočí na druhé diskutéry? Pokud ne, tak so tohoto příspěvku nevšímejte. Pokud ovšem ano, tak máte trvale Rv

3 6
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.