Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

On to schválí, taky chce mít pokoj.

Podobně jako strany, které demonstrativně opustily hlasování. Ty také chtějí, aby za ně špinavou práci  udělal někdo jiný.

A při tom stačilo  tak málo. Dnes i před 22 lety.

4 2
možnosti
VH

V každým případě jde o peníze. Ti nahoře už nemají kde krást, takže my vám umožníme přístup k pozemkům a navrch dostanete ještě peníze, ale nějaké nám za tuto službu budete muset vrátit. Na zablokované pozemky už si brousi zuby plno firem jak na tom vydělají, nebo si snad myslíte, že církev na nich bude hospodařit?

Ty nikdy fyzicky nedělali a lidmi pouze manipulovali. Jestli jim komunisté něco ukradli tak ať jim to vrátí oni. Já u nich nebyl a nechápu proč by měli moje děti a vnuci na to doplácet.

Na vánoce jsem byl ze zvědavosti na půlnoční, kde sice byla pěkná atmosféra, ale celou dobu nám farář nadával, že jsme jim dobrý pouze na vánoce a jinak do kostela nechodíme. Takže jsem se otočil a šel domů. Tam už mě nikdo nedostane.

6 6
možnosti
OK

Církev na těch pozemcích hospodařila již po staletí, kdyby je dnes prodala, do pár let ekonomicky zkrachuje. Hloupej farář, co na půlnoční nadává. Taky bych šel.

7 2
možnosti
Foto

Mám za to , pane Streite , že jste celkem kompletně zdůvodnil a sepsal můj názor a vztah k církevním restitucím , takže se ani nesnažím k napsanému nic moc dodat. Snad jen to , že byla provedená sviňárna jistou politickou reprezentací, která už dávno ztratila status legitimnosti a proti vůli drtivé většiny občanů schválila něco , čemu lze říkat zlodějna v přímém přenosu. Rozhodně nejsem apriori proti vyrovnání s cirkvemi , ale za současnou formou přijatých a schválených cirkevnich restitucí současnou parlamentní většinou , vytvořenou pomoci amorálních prostředků lze tušit velikou, opravdu hodně velikou levárnu , na které bude nejspíše participovat značná část  členů oné křehké parlamentní většiny , která to všechno schválila. Ti z nich , kteří uposlechli a hlasovali pro příjetí , aniž by byli přesvědčení o správnosti svého konání, až prozřou a dojde jim , co způsobili, Ti by nikdy neměli dostat odpuštění, hlavně Ti , kteří budou tvrdit , že netušili, nevěděli.

4 5
možnosti
OK

Máte pravdu, že finální část dvacetiletého vyjednávání restitucí před veřejností poněkud těžko obstojí. Trochu je to chyba veřejnosti, která má problém akceptovat nárok církví, ale chyba je i na druhé straně, jak v politické reprezentaci, tak v přístupu církví k veřejnosti v této věci.

0 3
možnosti
MK

Ten Vatikán v článku je dobrý. To používali komunisté ve stylu zaprodanci imperialismu a agenti Vatikánu:-)

9 5
možnosti
Foto

Vy naivisticky odmítáte realitu, kdy cizí mocnosti - a Vatikán mocností je - mají vlastní zájmy, třeba neslučitelné se zájmy ČR.

5 6
možnosti
PH

Vážený pane, já mám jiný pohled na věc, takže okolo navracení majetku církvím se udělala taková nenávistná a nekritická propaganda, že mám dojem hraničící s jistotou, že to někomu překazilo plány.Rv

7 4
možnosti
Foto

Ano, překazilo to mé plány, aby mé děti žily v nevykradené zemi.

5 3
možnosti
OK

Dále si ještě musím rýpnout - tato společnost není ateistická. Vezměme si koncept boha. Pokud je to ten, co sedí na obláčku a má dlouhý vous, ateistická bude většina zeměkoule. Pokud je to koncept křesťanský, už těch ateistů bude méně. Když vezmeme božské principy všech světových náboženství (z nichž některá jsou ateistická ve smyslu absence osobního boha, jako např. buddhismus), zbude ateistů už jen menšina. Co když ale koncept boha definujeme jako všechny nadpřirozené jevy/bytosti, které rozumové poznání (věda) vylučuje, přesto jim věříme? Sem už kromě světových náboženství spadne veškerá esoterika a i jisté prvky "záhadologií".

4 4
možnosti
Foto

Nerozmělňujte. Najednou si berete na pomoc i mystiku a okultismus, s nimiž náboženství bojují. Snad nechcete ode mě peníze kvůli astrologům, věštcům, kartářkám nebo jiným pomatencům bulvárního postmodernismu.

3 2
možnosti
OK

Pane Streite, asi by bylo zbytečné vás přesvědčovat. Samotné zablokování restitucí žádnou katastrofu nepřinese, ale je třeba dořešit co s blokovaným majetkem a co s financováním církví. Pokud se stát zaváže, že bude církve i nadále financovat (řekněme navěky ;-)), pak ať si církevní majetek ponechá rovněž navěky. Pokud však chce odluku (a to si myslím, že je správné řešení), pak bez restitucí to bude znamenat, že větší církve ekonomicky prostě zkrachují. Tam, kde věřící přispívají větším či menším podílem (provoz círk. kostelů, klášterů, hospiců, škol, domovů důchodců), již nadále přispívat nebudou moci, protože budou mj. financovat platy farářů. I kdyby stát přidal své finance na charitativní projekty, jistě nebude plně hradit provoz, nebo alespoň opravy alespoň církevních kulturních památek (což je většina objektů). Máme to zapotřebí?

5 5
možnosti
Foto

Majetek (s výjimkou farností) lze zákonem snadno odblokovat. Na skutečné památky nechť přispívá stát. Ostatní církevní náklady nechť si platí ti, kteří církve potřebují. Já od nich nic nežádám, tak nechci ani platit. Taky jsem jim nic neukradl. Klidně bych ale souhlasil s daňovými asignacemi. Pak by se vidělo, kdo skutečně chce kterou církev podporovat.

6 3
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...