Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

My.WinCleaner

26. 10. 2012 22:15
No tedy

tenhle článek skutečně vypovídá něco o současné společnosti a lidech, tedy hlavně o autorovi článku. Obhajuje se tady lež a podvody obrovských rozměrů jako něco, bez čeho není možné v dnešním světě existovat. Lež se stala něčím samozřejmým a má své obhájce. Jenže pokud někdo podvádí, porušuje pravidla a ještě prohlašuje, jakže nejedná čestně, pak si žádnou obhajobu nezaslouží. Jednoduše dělal něco, co je nepřípustné a nějaké poukazování na druhé, že oni taky, není žádným argumentem. Když odsoudí zloděje, taky ho budete hájit tím, že více nebo méně kradou všichni? Chtěl být a byl nejlepší za jakoukoliv cenu, tak teď si musí nést přirozené důsledky, na tom není nic nepatřičného.

8 0
možnosti
SL

suzzie

27. 10. 2012 1:03
Re: No tedy

R^

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

26. 10. 2012 20:13
absurdita

Mě na tom hlavně udivuje ta cílená snaha zlikvidovat jednoho, nejspíš dopujícího, sportovce. Neznám podobný případ, kdy by se prověřovaly tak staré vzorky, neznám jediný příklad, kdy by vyšetřovatelé prověřovali všechny bývalé členy realizačního týmu roky poté, co tento tým ukončil činnost. Troufám si tvrdit, že pokud by postupovali stejným způsobem i u ostatních vítězů TdF, museli by diskvalifikovat všechny až někam do čtyřicátých let a dost možná ještě dál.

Antidopingová pravidla už jsou natolik absurdní, že víc jak polovina obyčejných lidí by testy neprošla. Možná by bylo možné diskvalifikovat i Emila Zátopka, protože je o něm známo, že si před večerním tréninkem drobil chleba do piva a i alkohol je dopingem. Nikdo se nad tou absurditou nezamýšlí, protože na obou stranách barikády se točí spousta peněz.

8 0
možnosti
MM

captain cook

27. 10. 2012 2:09
Re: absurdita

"Antidopingová pravidla už jsou natolik absurdní, že víc jak polovina obyčejných lidí by testy neprošla. " tvuj problem je, ze nevis o co jde.

1)pravidla neplati na obycejne lidi, ale sportovce, kteri si sportem vydelavaji, jsou mnohde dotovani danovymi poplatniky, za jejich vykony plati vstupne divaci, kteri je chteji videt. V ruznych pripadech se na jejich vykony sazi. U koni se dopovat nesmi, proc by melo u lidi?

2)obycejni lidei nemusi hlidat leky nebo jidlo. Jakozto rodic sportovce podlehajiciho dopingovym kontrolam te musim ujistit, ze to hlidani se neni nijak absurdni, pokud mas jen trochu mozku v hlave aby sis precetl pravidla. Navic pokud nerozumis, nevis, nevi ani tvuj trener /je neco noveho, staci mit jen tolik mozku v hlave abys umel na mobilu natukat cislo sve statni anti-dopingove asociace nebo se jich zeptal online a oni vysvetli, najdou.

3)vetsina obycejnych lidi nebere pravidelne rustovy hormon, EPO, testosterone a anbolika, nechodi pravidelne na krevni transfuze atd.

1 0
možnosti
AT

asi tak

26. 10. 2012 17:58
důkaz nemají ani teď

mají svědectví lidí kolem něj, ale žádný vzorek s dopingem nemají

podle toho co mají měli cyklistiku za posledních 10 let zpátky zrušit

0 0
možnosti

Ghost Dog

26. 10. 2012 15:40
karma jako vždy :-)

.. "s poctivostí nejdál dojdeš", praví české přísloví .. no a taky "lež má krátké nohy" (nebo to bylo "lež, máš krátký nohy?) .. oboje není pravda, nebo jen u malého procenta případů ..

.. Armstrong měl smůlu, nebyl první, ani poslední .. za hyenismus ale považuji fakt, že záštitou jeho jména různé společnosti, které nyní chtějí vrátit sponzoring, vydělaly mnohonásobně víc .. budou to lidem také vracet? .. nakonec i oni jsou, ač nepřímo, viníci tohoto stavu ...

.. a karma, ať se to někomu líbí, či ne R^

4 0
možnosti
DS

Streit

26. 10. 2012 17:56
Re: karma jako vždy :-)

Uhodil jste hřebíček na hlavičku a já zase nemám, co dodat ;-)

Dík za karmu a hezký víkend R^

2 0
možnosti
ZZC

Zilvar z chudobince

26. 10. 2012 14:40
i kdyby všichni úředníci zešíleli

tak pan Armstrong zůstane v očích lidí PAN cyklista, i kdyby inkvizice pálila všechno co se o cyklistice napsalo. Paměť je věčná. Na toho soudruha, co zinscenoval verdikt, historie zapomene za týden.

2 0
možnosti
DS

Streit

26. 10. 2012 17:58
Re: i kdyby všichni úředníci zešíleli

Já jsem mu nikdy moc nefandil. Ale komu sportovní čest, tomu čest. Tu TdF prostě vyhrál 7x. Možná měl lepší biochemiky než ostatní, ale nikdo to za něj neodmakal.

2 0
možnosti
JB

baranka

26. 10. 2012 14:11
Armstong to především odskákal za svou blbost.

:-/

1 0
možnosti
MM

captain cook

26. 10. 2012 14:26
Re: Armstong to především odskákal za svou blbost.

ani ne tak blbost jako drzost - ukousl prilis velke sousto nez mohl stravit a zamest stopy pod koberec jako mnozi jini.

2 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

26. 10. 2012 13:43
Je to tak

a když se to tak vezme, tak celá olympiáda není ničím jiným, než soutěží chemiků, biochemiků a lékařů. To by staré Řecko čumělo...

2 0
možnosti
JM

jamijam

26. 10. 2012 13:51
Re: Je to tak

Je třeba taky uvážit, jestli a jaký má pro lidstvo význam, když takovýto vypráškovaný jedinec zaběhne třeba stovku za 9, pak za 8, 7 ....vteřin.

0 0
možnosti
JM

jamijam

26. 10. 2012 13:34
Je třeba si ujasnit, jestli s dopinkem bojovat nebo ne

Jestli se rozhodne, že ano, tak je potřeba začít od těch největších (třeba Armstrong) a pak nepřestávat a pokračovat dál. Pak o nějakém odskákání nemůže být řeč.

Bylo by směšné začít potírat dopink od nějakých bezvýznamných ...

2 0
možnosti
DS

Streit

26. 10. 2012 13:49
Re: Je třeba si ujasnit, jestli s dopinkem bojovat nebo ne

Jenže je to boj s větrnými mlýny. Ty, co mají nejsilnější zázemí, pokud jejich týmy neudělají chybu, nechytnete při činu, přinejlepším až po skončení kariéry jako Armstronga. A jiné třeba vůbec nikdy. Vývoj je vždy o krok napřed. Chytnou jednoho, mnoho jiných ne. V tomto smyslu to ti chycení odskáčou za ty ostatní.

U Armstronga ta šikana už ale překračuje meze. Ty tisíce kilometrů ujetých na hranici vyčerpání a dlouhá léta dřiny by jej měla úplně zruinovat?

0 0
možnosti
M

MychalB.

26. 10. 2012 12:54
Nemluvě o situaci,

kdy nově určený vítěz bude trvat na opakování ceremoniálu ;-)

0 0
možnosti
JL

jirka1965

26. 10. 2012 13:00
Re: Nemluvě o situaci,

Posílaj to poštou.

0 0
možnosti
TB

tombry

26. 10. 2012 12:49
Podle

mě tak úplně pravdu nemáte. Samozřejmě, že bez dopingu je to mnohem těžší, ale jde to. Myslíte, že například taková Sáblíková dopuje? Když ji na každých závodech 10 x kontrolujou? To jestli doping povolit nebo ne je diskutabilní. Podle mě by to vedlo akorát k mnohem  častějšmímu poškození nebo dokonce úmrtí sportovců, teď mají alespoň nějaké zábrany, pak by už neměli žádné ;-)

0 0
možnosti

debater

26. 10. 2012 12:57
Re: Podle

ono je otázka jestli vůbec dokážeme formulovat odkud ten doping začíná. Když se dnes podíváte na staré záznamy sportovních přenosů, dejme tomu ze sedmdesátých let minulého století, máte vizuální dojem, že tehdy závodili jen samí souchotináři. Takový je rozdíl mezi tehdejší a dnešní sportovní generací, která léta užívá řízenou sportovní výživu. Je to doping? Já bych řekl, že svým způsobem ano, byť dotyční beužívají tzv. podpůrné prostředky jako anabolika apod. živí se různými koncentráty, které nejsou v běžném přísunu stravy dosažitelné, je to tedy něco nepřirozeného a je to samozřejmě výhoda oproti nemajetným sportovcům, protože to stojí docela dost peněz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...