Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

VašekIV

25. 10. 2012 10:56
Karma

Myslím, že ukládat svoje úspory na tak nízký úrok může pouze nonplusultrasuperpablb. Pane Streite, nechcete založit společnost přátel V.K. s tím, že by po jeho odchodu z funkce se tato společnost stala základem pro vytvoření nové strany?

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 10. 2012 11:16
Re: Karma

Na zakládání bych už neměl (nechtěl obětovat) další čas. (A trochu mi to připomíná Spolek přátel žehu) ;-)

Ale jestli už máte nějaký záměr, můžete mě poinformovat na asymetrie@centrum.cz.

Dík za karmu R^

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

25. 10. 2012 10:35
děláme si to sami

jediný způsob jak tuto hydru vedoucí nás k bankrotu zastavit - nechat ji finančně vykrvácet a nevolit. jenže pokud to tomu kašparovi zase zbaštíme a dluhopisy vykoupíme, naše chyba. a pokud jim zase budeme dávat hlasy (jakože menší zlo) - zase budeme obdarováni zlem.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

25. 10. 2012 10:47
Re: děláme si to sami

Štát bohužiaľ nie je závislý na kupovaní dlhopisov občanmi. Je to len taký bonus, pomerne zanedbateľné percento pre bláznov, čo tomu veria. Pokiaľ si nikto z občanov dlhopis nekúpi, štát si požičia inde.

Keby som sa k tomu postavil sebecky, tak pre človeka ako som ja, ktorý si žiadny dlhopis nekúpi, je výhodné ak sa okolo nájde čo najviac naivov, ktorí si ho kúpia. Je to totiž lepšia varianta, než keď si štát požičia od bánk. ;-)

0 0
možnosti
B

barman

25. 10. 2012 10:32
Kdyby nebyl,

Vy byste si toho Kalouska musel opravdu vymyslet, jak jinak se ovšem vystreitovat, že?

4 0
možnosti

Ghost Dog

25. 10. 2012 10:28
karma jako vždy :-)

.. dluhopisy nenskupuji, stejně si je budu muset zaplatit zase jen já .. takže bych si mohl koupit dluhopis (česky je to strrčit peníze do černé díry) a pak usilovně pracovat, abych si na vrácení těch peněz zase vydělal ..

.. nevím, jak jsou ošetřeny dluhopisy od soukromých firem, co když zkrachují (odkloní, vytunelují, prachsprostě ukradnou)?

.. vánoční dárky u nás budou věci hmotné, žádný papír s napsaným číslem a hodnotou toho papíru ..

.. a karma, jako že Kalousek je lump R^:-)

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 10. 2012 10:54
Re: karma jako vždy :-)

I když ty dluh/opisy nenakoupíte, stejně státním dluhům (jako my všichni) neutečete. To byste musel být cikánský "král" ;-)

S těmi dluhopisy soukromých firem je to takhle: Jansta a Vítek už ve svých firmách vydělali. Ale kdyby si ty peníze vzali rovnou, museli by zaplatit daň z příjmu. Když to udělají přes korunové dluhopisy, nezaplatí ani Ň. Jinak já taky věřím, že "moje" firma nezkrachuje než odčerpám své peníze. Sám musím vědět, co si mohu dovolit, mám to pod kontrolou. Jenže Vítek s Janstou ještě navíc nezaplatí daň, ale jejich firma o vyplacené úroky sníží daňový základ (což normálně jde obtížně). Oni tak navíc ušetří cas, který by museli odvést státu (u firem i u sebe).

S Vaší poslední větou vřele souhlasím. A děkuji R^

0 0
možnosti
LF

Lucie_F

25. 10. 2012 10:26
Nákup státních dluhopisů

občanem bych v případě ČR zařadil mezi deviace. Úrok nula a za pár let z dluhopisu ohlodá svou část inflace.

2 0
možnosti
DS

Streit

25. 10. 2012 15:16
Re: Nákup státních dluhopisů

To by byl ten lepší případ. Horší by bylo, kdyby riziko splacení ohlodalo i nominální hodnotu.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

25. 10. 2012 10:17
Dokiaľ je to dobrovoľné

tak je to v poriadku. Je vecou každého osobne ako sa k tomu postaví. Ak sa nájde blázon, ktorý verí že investícia do štátnych dlhopisov je bezpečná, nech tak činí.;-)

Ako príklad nám može poslúžiť Japonsko. To má obrovský štátny dlh, ale smerovaný dovnútra. Štát je neúnosne zadĺžený voči svojim občanom. Občania v dobrej viere v Japonský ekonomický zázrak dali štátu svoje peniaze. Aký je tam stav teraz? Japonsko vďaka vnútornej zadĺženosti nie je tak ohrozené ako štáty s vonkajším dlhom. Može teda v svojej agónii pokračovať relatívne dlho bez hrozby bankrotu. A občan? Vlastní nejakú papierovú poukážku s ktorou si može vytrieť, alebo si ju zarámovať.:-P

0 0
možnosti
DS

Streit

25. 10. 2012 10:57
Re: Dokiaľ je to dobrovoľné

Já nekritizuji, že stát vydal obligace. Já upozorňuji lidi, co stojí za tím R^

0 0
možnosti
H

hovn

25. 10. 2012 10:12
Jak to komentovat

blábol hodný Streita - že já idiot ty jeho články vůbec čtu.

3 0
možnosti
TB

tombry

25. 10. 2012 10:21
Re: Jak to komentovat

co je na tom nepravdivého?

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...