Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

M.L.

31. 7. 2012 11:39
Báječná střídavá péče

jen do doby, kdy si uvědomíte, že dítě pobyt u otce a jeho partnerky popisuje ve stylu "ONI a já" a pobyt u matky s vlastními sourozenci vnímá jako "VY a já". Kde zůstalo "MY"?!? :-(

Střídavá péče bývá obhajována tím, že dítě má dvě rodiny a je tím snad dokonce obohaceno. Ve skutečnosti je to tak, že dítě se pohybuje mezi dvěma rodinami, ve kterých se cítí vždy na nějakou dobu hostem, návštěvníkem jinak osamoceným. Zoufaká situace ukončená teprve, když je dítě dost staré na to, aby řeklo dost, a zároveň má dostatek síly připustit si vlastní potřeby a říct jednomu z rodičů, že zůstává bydlet jen u jednoho z nich.

11 0
možnosti
L

lesicatko

31. 7. 2012 11:26
ano...

Tak po takejto ideologickej agitke už nič nestojí v ceste, aby sa rozvadzalo 100 % manželstiev a deti boli vychovavané v idealnom prostredí striedavej starostlivosti :)

6 0
možnosti
PH

petrph

31. 7. 2012 11:14
to už pak ale nemusí být střídavá,ale sdílená péče

Bohužel,,u nás zastánci porozvodové péče to tlačí jen k onomu střídavému pobytu-dítě bude určenou lhůtu  (třeba 14 dní) u matky ta se o něj bude ve všem starat, pak dalších 14 dní u otce-ten se bude o něj ve všem starat,atd...

Jenže, ve světě je právě rozšířenější ta "sdílená péče", že si rodiče rozvrhnou a rozdělí péči o dítě i během týdne či jednotlivého dne. Že je to třeba otec kdo ho ráno vyzvedne u matky odveze do školy odpoledne ze školy vyzvedne, dovoze ho na kroužky či zájmovou činnost a pak ho navečer předá matce, která po svém návratu z práce  a odpočínku už nemusí být " unavená, na dítě jen řve a v noci se trápí výčitkami, že všechno není dokonalé.

Že se mohou shodnout třeba na tom, kdo bude (kdykoliv to bude potřeba) chodit s dítětem k doktorovi,kdo na tréninky, kdo na třídní schůzky, kdo bude vyplácet kapesné, kdo mu koupí oblečení na zimu (to se asi "nedá" v 14 denním střídání, co?), spoustu dalších věcí.které dítě od rodičů potřebuje-a to nikoliv "střídavě"

12 0
možnosti
JS

Juraj 1

31. 7. 2012 11:21
Re: to už pak ale nemusí být střídavá,ale sdílená péče

to má dva předpoklady. Že ty dva takyrodiče se dohodnout chtějí a že jako prioritu mají péči o dítě a jeho blaho, nikoliv výšku vyplácených alimentů.:-/

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

31. 7. 2012 11:13
teoreticky fajn

problém ale taky je , že  střídavkou přijde žena o dost peněz- protože se  o péči dělí. Pro mnohé z rozvádějících je to zásadní argument k tomu, aby bojovali o svěření do péči i za cenu duševního zmrzačení vlastních dětí.

3 0
možnosti
IX

IfčaX

31. 7. 2012 11:19
Re: teoreticky fajn

A samozřejmě i muž přijde o dost peněz, protože se péče o děti dělí...  Prostě život na dvou adresách bude dražší než na jedné. Takže i když pomineme to hledisko, jak moc je pro dítě fajn, být pořád na cestách, tak bude pořád zůstávat to zvážení, jestli si to rodiče můžou dovolit.

3 0
možnosti
AJ

astrudina

31. 7. 2012 11:10
Jéžiš, to tu bude slet čarodějů

Tak, až se pan H. s C. a s Vlahu vypovídají a pošlou veřejnosti všechny ty odkazy na střídavku atd., tak si přečtěte, kam takový tlak na střídavou péči může až zajít - můžete se dohodnout i na střídavé péči o psa!;-D;-D

http://revue.idnes.cz/kristen-stewartova-a-robert-pattinson-stehovani-f7d-/lidicky.aspx?c=A120731_101009_lidicky_nh

6 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1630x
Žena, kterou zajímá všechno od politiky, přes ekonomiku až po "obyčejný" život "obyčejných" lidí.