Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

THE APE

27. 5. 2012 18:53
Typické...

...jak tady většina diskutérů řeší, JAK TO BYLO.  To je přece uplně zbytečné! Nikdo to nezjistí, takže je zbytečné tím tady mrhat řádky. Teď k článku samotnému:

Stát od 50. let učí Romy nepracovat, dává jim dávky, hlavně aby měl klid, ale má ho? Evidentně NE! Takže pokud nějaký zákon, tak zpřísnění získání dávek, čehož jsme již svědky, bohužel přicházejí o důchody zdravotně a jinak postižení, ne Romové...Chyba je tedy jednoznačně v sociální politice naší drahé domoviny a ve způsobu její realizace. A dokud nezačnou tento problém řešit ti, kteří místo toho šustí miliony, bude tu jen hůř.

Je paradoxem, že nejproblémovější etnikum u nás volá po rasistickém zákonu, ale tady už se člověk nemůže ničemu divit. A teď schválně, jsem rasistka nebo ne? :-)

3 0
možnosti
RD

redi

29. 5. 2012 13:15
Re: Typické...

to nemáte docela pravdu. Nevím, zda tu dobu pamatujete, ale komunisti je těžce učili pracovat a vzhledem k tomu každý rom, kterému bylo v době revoluce více jak 16 let pracoval, nebo pokud ještě chodil do školy, tak pracovali jeho rodiče. Velmi přísně byli stíháni pro příživu a pokud nedávali děti do školy, tak o ně přišli. A to že z nich dnes pracuje mizivé procento je vina jejich lenosti a - v tom se shodneme - štědrého sociálního systému, který umožňuje získat na dávkách víc, než kolik je výplata. Takže dokud budou dávky větší než minimální mzda, nikdy to neskončí.

2 0
možnosti
JN

osvobozeni

27. 5. 2012 12:13
Kdo chce opět mlžit????

Chtěl bych vidět to schodiště na kterém může takový chcípáček provádět tak neuvěřitelné cirkusácké kousky bez těžkého poškození ramene a mít přitom hlavičku potlučenou všech stran ruplá játra a obě ledviny. To zábradlí snad boxovalo a kopalo současně.

12 0
možnosti
JH

děteněkam

27. 5. 2012 11:53
Romové, dochází nám trpělivost!

6 0
možnosti
K

kion121

27. 5. 2012 11:20
Karma

Ačkoli i tak nevěřím té historce o nepovedené akrobacii, asi tak stejně jako historce o dealovaní mariuhany:-).

Rukopis pseudohumanistů je příliš patrný!!

jen tak na okraj, ví vůbec někdo, že je to zhr.3 týdny co byl před učilištěm vysokomýtské Karosy pobodán a okraden mladík, hádejte kým?(osobně ověřeno, takže žádná kachna!!!)

A média?Až na krátkou zprávu v rozsahu několika skromných řádků v Chrudimském deníku(potažmo denících nakl.Vltava Labe press) absolutně nic:-);-€!!

Kdo tedy přilévá olej do ohně?

10 0
možnosti
OD

ondrejd23

27. 5. 2012 2:12
Jen drobet navic

Jasně, že by se nemělo paušalizovat a jasně, že článek je rasistický ... nicméně stále je tu ta samá, podobná statistika - mně okradli celkem 3x - z toho cikáni 2x ... jednou to byli dokonce jen děti (tak 10 dohromady jich bylo, nejstarsi tak okolo 13-15) - pěkně mně obrali a jejich rodiče na to koukali vyvalení z oken; je mi jasné jak bych dopadl, kdybych se pokusil ty děcka odehnat - obrali by mně stejně, jen by mně ještě zmlátili.

Z toho pro mne plyne také pouze jeden závěr - když vidím skupinu cikánů, tak raději přejdu na druhou stranu případně alespoň pamatuji na doporučení nedívat se jim do očí (prý to provokuje).

3 0
možnosti
PI

pavlik05

26. 5. 2012 11:48
nekarma

spratek si to vymyslel smerem k romum protoze je na tom nejjednodussi se zviditelnit. To je cely

2 0
možnosti
TP

Flotek

26. 5. 2012 13:41
Re: nekarma

Jasně, chtěl bejt slavnej :D

2 0
možnosti
MP

ztrewq

26. 5. 2012 10:52
kto verí

tomu "vysvetleniu" a nie pôvodnej verzii?

2 0
možnosti
VR

v r

26. 5. 2012 11:27
Re: kto verí

Já bych se snad držel původní verze, to vysvětlení mne nepřesvědčilo

12 0
možnosti
W

WildWire

26. 5. 2012 10:37
Kdo ví jak to bylo...

V této zemi bych se nedivil kdyby vyšetřovatel za tím klukem přišel a řekl mu něco ve stylu "Opravdu si myslíš že tebe a tvojí mámu můžeme chránit na každém kroku? Nemáme nic a akorát je z toho problém... hele, když se přiznáš že sis to vymyslel, nikdo tě žalovat nemůže, peníze cos dostal si klidně můžeš nechat... tady bude klid a za pár týdnů se na to zapomene."

Nějak totiž nedokážu pochopit, jak je možné, že doktoři nepoznali zranění pádem od zranění údery a kopy, případně údery předmětem (podle mého se to dá poznat celkem dobře), nechápu, jak se s natrženými játry a (asi) roztrženou ledvinou dostal ze sedmého patra dolů a to ještě bez povšimnutí těch lidí co v sedmém patře bydlí. Celkem rád bych viděl rekonstrukci.

Vím že to bude znít cynicky a kluk má dost vážné zdravotní následky, ale je jenom jeden. Masovější nepokoje by mohly mít mnohem vážnější následky a to je prostě politicky i ekonomicky neúnosné.

19 0
možnosti
VR

v r

26. 5. 2012 11:28
Re: Kdo ví jak to bylo...

No, a jestli jsou celá rodina ukrajinci, tak je mohli postrašit i nečím jiným...

5 0
možnosti
JAZ

alexej77

26. 5. 2012 10:25
Zde cikání lynčovali..

stalo se ve Vsetíně http://www.youtube.com/watch?v=ZfBE-4HDwUs

1 0
možnosti
VN

naroznej

26. 5. 2012 10:08
Vytvářet nový zákon

je nesmysl. Ale na druhou stranu , pokud někdo pustí do světa takovou lež , která spustí lavinu takových událostí... měl by být právně postižitelný. Omluva od paní matky by měla doplněna příslibem , že ukradí všechny  finanční škody , které její syn svou lží napáchal.

Jinak by mne zajímalo , jak jste došel k číslu , že 50% všech vězňů jsou cikáni. Protože , pokud jste toto číslo plácnul jen tak od boku , dopustil jste se rasistického jednání .A dle mého názoru jste se dostal i na hranu trestného činu.

Jinak... z hlediska lidského chování je vždy nepopulární ten.. kdo se od společnosti odlišuje. Ať už v pozitivním , či negativním slova smyslu . Takže v historii světa dokážeme najít x případu , kdy zodpovědnost za "všechno zlo" byla hozena na příslušníky nepopulárních menšin

2 0
možnosti
T

TPechy

27. 5. 2012 0:07
Re: Vytvářet nový zákon

Ale když se na tu zodpovědnost za "všechno zlo" podíváte z druhé strany, nehážou romové to "všechno zlo", které se děje jim, na nás? Na majoritu? Cikáni nemají co jíst, může za to bílý. Nemají vzdělání, může za to bílý... ve finále jen chodí a brečí jak je Česko nejrasističtější stát na Zemi a jak se oni mají špatně ( viz. komentáře na romea.cz ) ... a nikdy neřeknou "Nemám peníze protože mi je sežraly bedny. Neumím pořádně česky protože jsem se vykašlal na školu..." To snad taky není v pořádku, ne? :-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon