Diskuse

O (ne)Češích

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AKE

Abadi Kwame E

5. 5. 2012 16:37
Češi

Jak vnímám Čechy... to je těžké. Rozhodně máme na co být hrdí - ať už na historii, vědu, sport či umění. Ale my z nějakého důvodu nejsme - snad je to rok 1938 či těch 40 let socialismu, co totálně otrávilo morálku a sebevědomí tohoto národa a totálně převrátilo hodnoty. Je tu obrovská spousta chytrých a pracovitých lidí, Češi mají v mnoha odvětvích ve světě skvělé jméno (namátkou lékaři, vojáci, zbrojní průmysl, mezinárodní obchod), ale místo toho, aby se tyto úspěchy jako v západním světě obdivovaly, je tady tak 50-60 procent tupé lůzy, co u piva z Lidla kouká na TV Nova a chrochtá blahem u protičeských a protipodnikatelských reportáží. Tohle je společné spoustě zemí bývalého východního bloku.

Já osobně na to, že jsem Čech hrdý jsem, ale jen v zahraničí - vždy, když se vrátím sem a vidím tu socialistickou špínu, říkám si, jestli nejsem náhodou hrdý jen na dávnou minulost.

3 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Eva Fruhwirtová (1986) - Věnuje se efektivní komunikaci a tréninku mozku. V Třebíči založila mozkohernu a učí lidi znovu si hrát. Pamatuje si věci, na které ostatní dávno zapomněli. Ráda pozoruje dění kolem sebe a ještě raději se do něj zapojuje.