Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAP

Culeto

28. 2. 2012 17:24
Rudo nesmíte věřit všemu co si přečtete

Aby bylo jasno obě naše děti se narodily v porodnici ( i když to druhé tak tak :-) ) .Média asi neinformují o počtu porodů, kde se něco nepovedlo, není to mediálně vděčné.Jedinné co mi přečtení vašeho dílka proběhlo hlavou, že tu jde jenom o dobrý byznys. Mohu porovnávat počet úkonů před narozením prvního dítěte a před narozením druhého dítěte.Jako laik samozřejmě těžko vyhodnotím jestli ty úkony byly potřeba, to je spíš otázka na zdravotní pojišťovny , zda je třeba počet zákroků amniocentézou v souladu s vývojem naší populace. Ale představa, že vám někdo napíchne pupík ,pak vám ještě mile řekne, že vám překontroluje plod, jestli ho nepích, Vás asi nenaplní touhou rodit v tom neosobním prostředí.Rozumní rodiče se určitě rozhodnou ve prospěch dítěte.Mediální humbuk kolem domácích porodů je zbytečný.

3 0
možnosti
X

xena123

28. 2. 2012 17:26
Re: Rudo nesmíte věřit všemu co si přečtete

No ale to není otázka toho, zda rodit v nemocnici, ale zda podstupovat amniocentézu.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

28. 2. 2012 17:21
Porod není nemoc.

Jde o zcela přirozený jev a takto se množí většina živočichů, nejen savců. To, že někde nějaké dítě zemřelo ještě neznamená, že se z toho mohou dělat závěry. Autor také neví žádné podrobnosti, ale dělá závěry. Je to stejné jako kdyby na přechodu přejeli dítě a on žádal zakázat přechody a stavět podchody a nadchody.

2 0
možnosti
DK

Danny_Kay

28. 2. 2012 17:25
Re: Porod není nemoc.

smrt je take prirozeny jev...jeste nejaky argument tam mate?

3 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

28. 2. 2012 17:15
To, že jsme jací jsme,

za to vděčíme přirozenému výběru, který nechal umřít to co nebylo k životu a přežilo jen životaschopné. Venkovanky ještě ráno dojily, pak to vyklopily a večer už zase krmily a podestýlaly. Dětská porodnost byla vysoká a možná, že některé umřelo zbytečně. Jenomže dnes je pravý opak. Zachraňuje se i to, co k životu vůbec není.

3 0
možnosti
X

xena123

28. 2. 2012 17:19
Re: To, že jsme jací jsme,

Souhlas. Jenže u porodu je to komplikovanější. Tam při včasném odborném zásahu může být zachráněno dítě, které pak bude bez jakéhokoliv postižení.

0 0
možnosti
P

pěnice

28. 2. 2012 17:15
Když poslouchá argumenty domarodek,

o takovém a onakém přístupu, říkám si odkud mají ty příklady. Mám mnoho mladých v rodině a ty řeči o nepříjemném prostředí nezažila ani jedna z rodiček. To je snad rozšířena propaganda těch porodních bab, aby měly kšeft. Nebo snad ty ženy, kdyby potřebovaly operaci, tak raději zemřou, nebo budou žádat operaci doma,?

2 0
možnosti
AA

svedek casu

28. 2. 2012 17:14
Karma

R^

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

28. 2. 2012 17:06
Rozhodne...

...ale spousta lidi se neridi primarne rozumem a v tom je ten problem...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon