Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

ddannnn

3. 6. 2011 8:20
Víte, pane Bango,

ono je to složité. Když se někde nechají narůst dluhy, tak všichni kroutí hlavou, proč k tomu došlo, proč se něco nedělalo hned v počátku. Jenže naopak, když se něco řeší hned, proti dlužníku se začnou uplatňovat kroky hned v počátku, nastoupí např.Romea a další, že se vlastně o velké dlužníky nejedná, když dluží "jen" pár tisíc, a proč se proti nim tak postupuje "tvrdě". Viz. exekuce dávek v Chomutově, kde se z dlužníků dělali div ne oběti. Nebo naposledy třeba Věra Bílá, vždyť ta dluží také "pouze" pár tisíc, tak proč by měla opustit byt.

Ono je to těžké. Už vidím, jak jde ona první rodina ze Vsetína na ulici, a jak se hned spustí křik, že jde o rasismus a kdo ví co. Vždyť tohle, pane Bango, sám dobře víte. Tak co ale s tím? Jediné východisko je, že když někde dojde k oprávněnému vystěhování dlužníka - byť by mělo sloužit jen jako odstrašující příklad pro ostatní - a spustí se "lidskoprávní" humbuk, měli by vytoupit lidé jako Vy, pan Horváth a další, na podporu jednání radnic.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 6. 2011 8:05
Jen dotaz

Celá situace s neplatiči nájemného v obecních bytech, kteří jsou na sociálních dávkách, mi připadá krajně nelogická. Proč si by si město nemohlo strhnout peníze za nájem ze sociálních dávek rovnou, daleko dříve, než dluhy narostou do nesmyslných a nikdy nesplatitelných rozměrů? Nevím jaké zákony či předpisy tomu snad brání, ale takové řešení by zamezilo tomu, aby se peníze na nájem "neprochlastaly", nebo "nenaházely do automatů" (jak píše autor). 

0 0
možnosti
MK

Kousavka

3. 6. 2011 8:04
Karma!!!

Pane Banga, jasné, stručné, výstižné.Toto by mělo být na prvních stránkách deníků.

O toto jsme usilovali už v r. 1990. Sami Romové tehdy chtěli, aby tzv. romským asistentem byl bílý člověk, za kterým by chodili na radu, učili se vařit (říkali mi, že bíblí mají výhodu, dcery se naučily od matek. To u Romů nebylo, rodiče byli nevzdělaní, častokrát neuměli číst ani psát), učili se hospodařit. ONI SAMI chtěli různé kursy, chtěli rozumné poradce. Vláda ale tehdy prosadila za romské poradce Romy, jejichž hlavním úkolem bylo pomoci získávat Romům sociální dávky. Tam to všechno začalo.

Na situaci, kdy děti přestanou chodit do školy, nás před několika léty upozorňovali Poláci. Že děti začnou sabotovat školu, protože ví, že v dospělosti stejně neseženou práci. problém se měl řešit už před 20 léty, v době, kdy se sem houfně nahrnuli Ukrajinci, kteří Romům sebrali práci na stavbách. Vláda to řešit nechtěla, bylo třeba si nahrabat a nahrabané uklidit.Teď jen sklízíme plody této nesmyslné politiky.

0 0
možnosti
N

nevinnaobetcenzury@seznam.cz

3. 6. 2011 7:55
Bože, Bože,

a tento člověk rozhoduje o osudu článků ostatních blogerů. 8-o PK

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).