Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

pedr64

6. 1. 2011 11:59
přiznám se bez mučení

z povinné četby jsem nepřečetl jedinou knížku, ani tu obligátní Babičku na základní škole. Zato jsem měl přečteného kompletního Remargua, Hailyho, americkou drsnou školu( co se dalo sehnat), Quo vadis jsem četl někdy ve 14 letech. Zastávám názor, že pokud chcete cokoliv opravdu studentům znechutit, dejte jim to befelem.

0 0
možnosti

Krak

6. 1. 2011 13:30
Re: přiznám se bez mučení

A nevadí, že ten Remarque je taky povinný? To bys ho teda nečetl? I když přiznávám, že stejnej problém jsem měl třeba s Hugem, kterému jsem se dlouho vyhýbal, protože se musel číst, takže až po studiích jsem zjistil, že tak špatnej zase neni... ;-)

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

6. 1. 2011 11:12
jo,

píšete hezky, plynně, čtivě, bezduše .. dobře se to čte ;-)

(takže bychom všichni měli číst a psát takové textíky .. vlastně ani do školy bychom nemuseli chodit; stačilo by přece položit před dítě učebnice a jemně naznačit, že až přijde čas, ať se do nich podívá .. ale hlavně proboha NENUTIT, protože to je jistojistě odradí 8-o

...ale jo, souhlasím s Vámi .. jenže takhle právě vzniká bezduchý svět dutých, snadno manipulovatelných loutek - takový, jaký se rychle a jistě rýsuje kolem nás; takových, kteří si všechno vyhledají a přečtou a srovnají sami, protože chtějí a protože je to zajímá, takových je totiž zoufale málo...

0 0
možnosti
KM

km.

6. 1. 2011 14:13
Re: jo,

a já věřím, že jich není zoufale málo... můžu sice mluvit sama za sebe, ale zhruba do sedmnácti jsem nedělal nic jinýho, než četla:) a to proto, že mě fakt nikdo nenutil

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

6. 1. 2011 11:12
Naštěstí jsem měl rozumnou češtinářku

Někdy ve druháku nám dala seznam autorů s tím, že u maturity bude chtít seznam 5-10 knížek, který jsme si mohli vybrat. Drtila nás na jiných věcech.

0 0
možnosti
MI

modrý králík

6. 1. 2011 11:07
moje výhoda

byla v tom, že na jednu povinnou knížku jsem přečetl dvě, co mě bavily. Díky tomu se mi čtení nikdy neznechutilo.

0 0
možnosti
RF

Lovila veverky v korunách stromů

6. 1. 2011 11:02
povinná četba

je přesně to, co odrazuje "mládež" od čtení. Je odporný přežitek. Co mě číst nebavilo, jsem prostě nečetla a opsala. Na střední jsme měli doporučenou: TZN na rok výběr z mnoha autorů a počet kolik asi knih bysme měli přečíst. Člověk si vybral z poměrně široké nabídky a hlavně se bavil!! Od malička ráda čtu ale třeba Babičku jsem nikdy nečetla, protože je to podle mě nuda....

0 0
možnosti
KM

km.

6. 1. 2011 14:15
Re: povinná četba

každý by měl číst jen na co má chuť, protože jinak ho to odradí i od knížek, které by se mu líbily.. mimochodem babička je fajn, mně ji četla moje babička.. možná proto se mi tak líbí

0 0
možnosti
TV

t.varga

6. 1. 2011 10:52
dobrý den

píšete výborně..

ale ty knížky z povinné četby, včetně co jste jmenovala, jsou zhusta maras. já do sebe tlačil povinnou četbu celkem poctivě a zadělal jsem si na pěknou otravu do pozdějších let.. až po letech pracuju natom to rozchodit. - takže dík i za ty knižní tipy.

říkal jsem to už jinde - knížku co se vám nelíbí se nebojte zahodit. je plno dobrých knih a často jsou to ty z dnešní doby.

0 0
možnosti
J

jurneff

6. 1. 2011 10:38
Stejné zážitky mám i já.

Ovšem vrchol hnusu byl prvák na vysoké. Starší jistě vědí, kam mířím. Něco podobného "čtenářskému deníku" se muselo vést v ML. Tam to bylo ovšem křišťálovější v tom, že všichni od počátku věděli, že jde o hnus.

0 0
možnosti
OP

Bětka

6. 1. 2011 10:27
Chyba

je v přístupu.Jsem z generace,která ve škole musela držet krok a nevystrkovat růžky,takže jsme četli to,co museli a pěšlivě si vedli zápisky.Smutné je,že můj čtenářský deník pak využila o 25 let později dcera i syn.Prostě ve školství se nic nezměnilo!! Chtít po dnešních 17ti letých,aby četli Válku s mloky nebo něco podobného,je hloupost.Jednak je to nudí,ale taky si myslím,že celou hloubku ocení až v dospělosti,po nějakých životních zkušenostech. Češtinářka jela podle 20 let starých tématických plánů a ani ji nenapadlo,aby třeba upozornila jen na nějaké pasáže a chtěla jejich výklad nebo donesla kazetu se záznamem divadelního předstvení Matky se skvělou Danou Medřickou.Ale co by si honila triko,za tu almužnu,že....Vůbec se těm nas...m maturantkám nedivím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky