Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Maura Irena

23. 12. 2010 5:25
Konvertité versus muslimové

Víte, pokud se chcete stát Židem, musíte splnit podmínky a jednou z významných je, že Žid podle předků jste. Jen je třeba ještě jako Žid žít. V tom je smysl konverze. Proto pořád nerozumím, proč lidé konvertují k náboženství, jako je islám, s kterým nemají v podstatě nic společného a který těžko kdo pochopí, pokud se neoddá studiu. A to mu nezávidím, protože vím, co to obnáší. Je to práce na celý život. Být muslimem je velmi pracné. Ale pro některé lidi to může mít velký duchovní význam. Znám mnoho muslimů, kteří žijí podle pravidel a jsou to vyrovnaní, moudří lidé, kteří znají hrdost stejně jako pokoru. Když o něčem mluví, tak k věci. Rozlišují pojmy, znají jejich smysl a jsou zbožní vědomě a svým životem. Být muslimem není postoj, ale způsob a styl života, bezvýhradně oddaného myšlenkám Koránu. A s tím se člověk musí narodit. Proto mne matou ty spory mezi konverity a nevím, jaký význam pro islám vlastně mají. Asi nestačí jen přiznání víry. Nebo ano?

0 0
možnosti
AY

proctonejde

23. 12. 2010 11:28
Re: Konvertité versus muslimové

ty spory se jednaji o to, zda souhlasit s nekterymi kontroverznimi vyroky nekterych sejku a imamu (nejznamejsi je ten od egyptana: a dobijeme Evropu pomoci deloh vasich zen...) nebo se opravdu snazit praktikovat v mezich zakonu CR..... nekteri proste by z CR chteli udelat zrejme "Sarijat Cesky" nebo spise bych rekla "Sarijat Evropsky"..... jak sama pisete clovek se musi ucit a u islamu to znamena ucit se cely zivot.... jenze nekterym vyhovuje jen slepe nasledovat a zbytecne sedou kuru mozkovou nezatezovat.....

0 0
možnosti
H

hromobití02

23. 12. 2010 2:45
mimochodem

sám Lukáš Větrovec by se měl nechat vyšetřit, nebo se sebrat a táhnout tam, kde je islámské právo nadřazeno demokracii.

0 0
možnosti
H

hromobití02

23. 12. 2010 2:41
říkáte toto:

Skutečný Bůh totiž nepotřebuje církev, věřící a ani násilné prosazování své existence a svého uctíváni. Skutečný Bůh totiž bude existovat, i kdyby ho nikdo neznal a neuctíval...

V tom případě se můžete v klidu vykašlat na celý islám a věřit v boha tak, jak to opravdu cítíte, bez příslušnosti k církvi, která si osvojuje právo na svou jedinou pravdu. Pokud najdete boha v sobě, nepotřebujete se škatulkovat.

0 0
možnosti

Dr No

23. 12. 2010 0:20
Pane Lhoťan

přiznejte si konečně, že vaše hraní na muslima byl trapný omyl. Islám není to, co vy na něm chcete vidět a do našich končin vůbec nepatří.

0 0
možnosti
A

Amoniak

23. 12. 2010 0:02
Nejlepší

Úplně nejlepší by bylo kdyby islám v Zemích Koruny české neměl VŮBEC ŽÁDNOU BUDOUCNOST!

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

23. 12. 2010 0:06
Re: Nejlepší

Tak toto je to nejlepší stanovisko úplně ke všem, ať již jsou z muslimských zemí u nás, nebo z nějaké modnosti či pominutí smyslů konvertovali.

Autore muslimských článků, už se zklidněte, vyříkejte si své muslimské problémy nejlépe mimo českou veřejnost. 

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
P

PPetr

22. 12. 2010 23:55
Vítejte mezi islamofoby

Píšete: "Proto se bojím o osud českých muslimů, protože stále zřetelněji cítím plíživé pronikání takovéto tyranie do ČR."

.

Až napíšete: "Proto se bojím o osud českých OBČANŮ, protože stále zřetelněji cítím plíživé pronikání takovéto tyranie do ČR.", pak budete úplně stejný islamofob jako já.

0 0
možnosti
B

Busmann

22. 12. 2010 23:53
Jen dvě poznámky:

1) Co kdybyste si názorové rozdíly ve vaší sektě řešili privátně ? Pochybuji že to zajímá víc než pár jedinců, stejně postižených jako vy.

2) Slovní spojení "český islám" je sice velmi zajímavé, ale samo o sobě nesmyslné.

Islám nemá s ničím českým zhola nic společného (naštěstí).

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

22. 12. 2010 23:53
No prave o tom ten strach z Islamu v CR je

Protoze vedeni a veleni islamistickych statu a skupin vericich je casto v rukou "dabla". Casto neznamena v mem pojeti vetsinu, ale dostatecnou mensinu k tomu, aby umirali nevini lide.

  Muj postoj k islamu se rapidne zmeni az vsichni imamove a ostatni duchovni vyhlasi, ze nasili a smrt nepritele NENI povolena a je proti Bohu. Vyhlasi - a budou prosazovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).