Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackMax

1. 12. 2010 4:49
Chápání demokracie

Řekl bych, že úvahy o popření demokracie nejsou na místě. Přirozené chápání smyslu voleb je výběr nejlepšího, resp. toho, koho podpoří většina či největší část voličů. Tradice v případě voleb parlamentních říká, že prezident jmenuje předsedou vlády předsedu vítězné strany. Analogický mechanismus by se měl uplatnit i ve volbách do místních orgánů. Vytváření povolebních koalic či klik stran, které nezvítězily a k většině se dopracovávají aritmetickými komploty je sice právně v pořádku, ale považuji ho za neetické. Ad absurdum lze tuhle aritmetiku použít tak, že ve volbách uspěje 52 % na sobě nezávislých kandidátů napříč názorovým spektrem, ti se po volbách domluví a vytvoří koalici, která bude hájit mimo jiné také naprosto protichůdné názory (o tom, který podpoří, si třeba hodí kostkou), zvolí si předsedu a půjde to klasicky dál. Takto chápanou demokracii bych až tak nemuse, to se mi docela příčí.

0 0
možnosti
FH

Bouše

1. 12. 2010 6:02
Re: Chápání demokracie

Souhlas. R^

0 0
možnosti
B

bambasek44

1. 12. 2010 4:24
Havel je u nas nejlepsi herec a traged

Tento komunisty nasazeny disident, ktereho museli obcas zavrit do komfortni cely, aby konecne zase vystrizlivel a zacal poradne plnit STBaky zadane ukoly,jednosuse zneuzil duvery lidi a povedl je.Havlovo silne zalozene levicove smysleni mnohe dokresluje a vysvetluje i sirokou spolupraci s jeho chlebodarci z KSC na kolosalnim podvodu zvanem "sametova revoluce", ktery lze take klidne nazvat dalsim a velmi sofistikovanym komustickym pucem.Takto obalamutit cely narod nedokaze nikdo.

Tato ze zaharnici k profitu znacne protezovana a hlavne umela modla prostych lidi nadelala nasi zemi tolik skody,ze historikove v budoucnu neprestanou kroutit hlavami.

0 0
možnosti
PJ

Polička

1. 12. 2010 6:02
Re: Havel je u nas nejlepsi herec a traged

Váš příspěvek je podnětný ale nepravdivý,  od jeho spoluvězňů vím, že zvláště první čtyřletý trest moc fešácký kriminál nebyl, šlo mu i o život. Zajímalo by mě, co proti tehdejšímu režimu podnikali mozí pozdější "Havlobijci"

0 0
možnosti
LM

Aaron71

1. 12. 2010 3:05
Celkově to vyznívá jako nesmysl

Václav Havel byl dobrým prezidentem poplatným době. Dnes je podivnou postavičkou v žoldu kohosi. Sionismus je v jeho případě out of bounds.

0 0
možnosti
AN

TunoNegro

1. 12. 2010 2:53
?

Vazne jsem z vaseho blogu nepochopil, co by na takovem protestu mohlo byt nedemokratickeho.. Ja mam naopak pocit, ze nedemokraticky upirate lidem moznost vyjadrit se. Ostatne uz nazev clanku naznacuje, ze jste celkem slusny psychopat a v mych ocich take "nicitel ceske statnosti"

0 0
možnosti
C

cistaevropa

1. 12. 2010 2:49
naprosto nesmyslne

je tam pridan ten sionista. nema to vubec v kontextu logiku. proto bez karmy. a skoda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1781x
Ostravák žijící toho času v Praze.