Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

majkl1

6. 10. 2010 2:23
Rozumý a dobrý začátek,

špatný konec. I dobře vychovaný pes hájí své teritorium (byt, dům, parcelu), ostatně k tomu byl léta šlechtěn. Být hlídačem, ochráncem. Drahně let mám svého, už druhého čoklíka, či spíše čoklici (ujiždím na hrubostých jezevcích) a každá měla(má) jinou povahu.Ostřejší a tvrdší byla ta první, od lesáka z litoměřicka. Rafla mne dvakrát. Poprvé, když jsem se s ní tahal o kost v tlamě (tedy její tlamě, ne mojí) a podruhé při své tragické smrti, když mi při couvání vběhla pod přední kolo a já jí pak hladil naposled. Asi mi nevěřila, že to nebylo schválně. Jinak kousla, či spíše štípla výrostka, který nám u oprámu přeběhl přes deku, na které právě spala. Bylo to bez krve a známka o vakcinaci a omluva stačila. Ta druhá je neskutečný mazel a kašpar. Strašně ráda pouští "na svém" vůči cizím hrůzu štěkáním a náznakem útoku, což skončí jejich oňucháním. A když si odbude tuto povinnost, začne do nich šťourat nosem, aby byla podrbána. Vlastně společné mají jenom jedno, obě nesnášejí jistou menšinu.

0 0
možnosti
C

cakekake

6. 10. 2010 0:40
Čoklo fanatici

Hele pejskaři, když vidím tady ty vaše argumenty v diskuzi, tak ja vám na ně se*u, jestli vy se chcete cicmat s uslintaným čoklem, ze kterýho lítaj slinty na všechny strany a čuchá a olizuje každý hov*o, tak to je váš problém a váš eklhaft, ale já se od takovejch hnusů očichávat a oslintávat (nebo nedejbože pokousat) rozhodně nenechám - proto doporučuji všem pepřový nebo podobný spray, ono už to chlupáče srovná do latě. Já vás taky nenutím, abyste se mnou sdíleli všechny negativa mých koníčků. A ostatní pejskaři, všimněte si, co píšu, než budete reagovat - dělejte si se psy co chcete, ale nenuťte je těm, kteří o ně nestojí (třeba i kvůli alergii) - pokud toto dodržujete, tak jste mně volní a nevadíte mně. Ve Vršovicích vás ale moc takových není. Tady ještě pořád převažuje sorta "von vám nic neudělá" (jenom se z toho oslinatanýho hnusu poblijete). Nemluvě o úžasným podloží všech veřejných trávníků - na chodnících už snad i trochu sbíraj, ale v trávě... ani náhodou.

0 0
možnosti
S

semafor

6. 10. 2010 8:36
Re: Čoklo fanatici

Ubohé

0 0
možnosti
X

Xman1

6. 10. 2010 0:13
Uprime receno, ja psy zrovna nemusim.

Ne ze bych se jich nejak vylozene bal, ale mam pred nimi respekt. Kdyz jdu kolem nejakeho psa, jsem ve strehu, protoze mu neverim.

Po zkusenosti, kdy se mi doslova z niceho nic do ruky zakousl rotvajler se mi asi nikdo nemuze divit. Majitelka to vysvetlovala tak, ze je cviceny se zakousnout do ruky, nebo ze si myslel, ze si s nim chci hrat. Mozna ze ano, nevim. Nicmene otazka je, co by se stalo, kdybych tam nebyl ja, ale treba nejake male dite?

Takze vim temer jiste, ze sam si psa neporidim. Leda by to treba chtela partnerka.

O to vic mam ale rad kocky. Jsou proste tak nejak vic v pohode. Na nikoho neutoci, nestekaji jak pominute na kazde projizdejici auto, vetsinu dne nekde lezi a jsou rady kdyz je clovek pohladi. Umi se vyvencit samy, staci je vypustit ven. Nemusi mit voditko a nahubek. Slysi na jmeno, rozumi i nekterym prikazum.. Proste same klady. Ale tak to vidim ja, ostatni budou mit samozrejme jiny nazor...

0 0
možnosti
RM

r_o_s

6. 10. 2010 6:52
Re: Uprime receno, ja psy zrovna nemusim.

Každý pes zákonitě štěká na každé projíždějící auto? Máme doma tři hafáky a nedělá to ani jeden....čím to nemám tuto zkušenost? Že by to bylo tím, že jsem své psy sociolizoval do prostředí ve kterém žijí?

A kočky umí také otravovat. Máme doma dvě, vím o čem mluvím. Perský kocour například o půl paté ráno velmi nahlas "mňaučí" protože už se nudí a všichni ještě kupodivu spí.....to je na zabití.

0 0
možnosti
S

sharra1

5. 10. 2010 23:37
tak nějak

sama jsem majitelkou 30kg psa, ale zásady vidím v podstatě 3:

1. za psa a jeho chování je zodpovědný jeho majitel, pokud pes něco provede, potrestat majitele a to tak, aby na to pokud možno nikdy nezapoměl

2. pokud jsem dospělá a svéprávná, tak bych mohla tušit že ohánět se a řvát po cizím psovi není to pravé ořechové, a sahat by se na něj taky nemělo

3. za děti jsou zodpovědní rodiče, ti jsou dospělí a svéprávní, tudíž by svému dítěti měli vysvětlit, že..... viz bod 2.

takže pokud si majitelé budou hlídat a vychovávat své miláčky, matky a otcové  hlídat své ratolesti a zbytek světa chovat normálně, tak nebude docházet k excesům typu rottweiler napadl důchodkyni na ulici a sebral jí klobásu....

0 0
možnosti
K

kukie6

6. 10. 2010 3:33
Re: tak nějak

No a protože majitelé psů nevědí, jak dobře jsou naše děti vychované a my zase nevíme, jak jste si vychovali vaše psy, tak si s nima choďte hrát někam, kde jste mezi s sebou můžete odvázat. Protože šance, že moje nevychované dítě pokouše vašeho psa ji ve sovnání s tou druhou variantou minimální. Vzhledem k tomu, že (i když to tedy nechápu) se mohu vyjádřit jen jednou, tímto jsem se vyjádřila. I když se mě to naštěstí až tak moc netýká, protože bydlím v zemi, kde dítě má přednost před psem a chodit se psem bez vodítka si opravdu nikdo nedovolí. Jen jsem si tu českou variantu užila v létě při návštěvě Prahy. ;-O

0 0
možnosti
HJ

Šuša

5. 10. 2010 23:24
Na tohle

téma toho bylo napsáno tolik, že mi to připadá jako mlácení prázdné slámy.

0 0
možnosti
V

velkej_prut

5. 10. 2010 23:17
nafackovalo ti tvoje dítě a sebralo důchod?

Zaplaťpánbůh! R^

0 0
možnosti
JP

pirna

5. 10. 2010 23:43
Re: nafackovalo ti tvoje dítě a sebralo důchod?

!!

0 0
možnosti
L

LUBr.doktorka_bačkorka

5. 10. 2010 22:07
Každý majitel psa si ho má pořizovat s vědomím,

že nejméně 2x za svůj život ten pes někoho kousne. Z 99% to spraví omluva a flaška kořalky. Bohužel může mít smůlu, padne třeba na hysterickou matku a musí běhat po veterinářích. Při mé smůle mě toto potkalo. Dítě zlobilo psa, sebralo mu klacík a pes se za ním rozeběhnul, skočil mu na záda a pátým drápem mu natrhl mateřské znaménko.To jsem ovšem nemohla vědět ani já a vtom okamžiku ani ta hysterka. Zjistila to doma a začala na radu stejně poťapané doktorky po mně pátrat, abych psa nechala vyšetřit. Týden jí trvalo, než zjistila kde mám chalupu a přijela mě oblažovat a vydírat, že musí odletět za příbuznými do Austrálie, že už má letenku, ale že nikam nepoletí, dokud nebude pes vyšetřen, aby měla "jistotu". Nejsem člověk se kterým se dá manipulovat a tak na mě zavolala policajty, ale ti po mém ujištění, že za týden jedu domů a psa vyšetřit nechám, pokrčili rameny a odtáhli. Samozřejmě si letadlo nechala uletět a u Veterináře to také nešlo lehce, 2x chtěl ještě psa vidět.

0 0
možnosti
IK

Tonda K

5. 10. 2010 22:30
Re: Každý majitel psa si ho má pořizovat s vědomím,

Chtěl jsem na Váš příspěvek reagovat, ale po chvilce mi došlo, že svým vymyšleným popisem arogantního přístupu k poškozeným chcete jen vyprovokovat "zajímavou" diskuzi. Nevěřím, že by mohl být někdo takový hulvát jak sám sebe popisujete.

0 0
možnosti
JN

jarda41

5. 10. 2010 21:39
Základní poučka

Už na obecné nás učili, že pes je šelma psovitá a řídí se instinkty. Kdo to neví, neměl by mít psa! 

0 0
možnosti
S

Sekanice

5. 10. 2010 21:53
Re: Základní poučka

S tím můžu souhlasit, na druhou stranu mi přijde naprosto normální, že i lidi bez psa by měli vědět, jak se k psům chovat. Prostě psi jsou s lidmi od nepaměti, takže stavět se k tomu jako autorka, že mě to nezajímá vůbec a já se chci chovat venku jak se mi chce, a ať si to někdo uhlídá je fajn, ale právě např. takoví lidé, či jejich děti jsou kandidáti, zcela zbytečně na to, jak si zavařit na problém. Je to stejné, jako když si blbec pořídí psa a neumí se k němu chovat. Mezi lidmi "i bez psů", taky nemůžete dělat cokoli, aniž by jste někoho naštvali. Nevidím tedy důvod, proč se nechovat "správně" i v přítomnosti lidí se psy. Navíc i ty kategorie, které jsou v článku uvedené (proč si lidé pořizují psa) vynechávají zcela zásadní a i jiné důvody proč a to třeba proto, že prostě lidé jsou zvyklí se zvířaty vyrůstat a tak jim přijde naprosto "normální" mít psa i ve své rodině, že si je třeba nepořizují jako hračku, ale že zvíře je svým způsobem velmi pozitivní přínost právě pro ty děti, kt

0 0
možnosti
RH

odseriku

5. 10. 2010 20:45
Zapomněla jste na další kategorii

Na psi, kteří pomáhají - ať v jakékoli oblasti... Mám doma několik psů, kteří se mnou jezdí k handicapovaným lidem, k seniorům, k dětem, na přednášky ve školách... pro řadu lidí je pes pomocník.... at už jsou sami handicapovaní (psi asistenční, signální, vodící, signální pro epileptiky či cukrovkáře), v řadě případů pomáhá při práci - protože má schopnosti, o nichž se nám může jen zdát.... Je velmi jednoduché vše hodit do jednoho pytle a nepodívat se na problematiku z více stran. Ano - nezodpovědní majitelé mě zlobí taky... mimo jiné proto se věnuji lidem, kteří mě poprosí o radu, jako chovatel jsem k dispozici lidem, kteří mají ode mě štěně atd... na stranu druhou - pokud někdo nadává, že moje fena, která jde na vodítku, nemá košík - tak nevím, proč by ho měla mít - když jde po osmi hodinách unavená z práce... Takže tak... Přeju hezký den.

0 0
možnosti
RH

odseriku

5. 10. 2010 20:56
opravai

na psy...V

0 0
možnosti
DI

ibid

5. 10. 2010 19:58
Ve Francii hrozí majiteli psa za zabití

až 10 let...R^

0 0
možnosti
S

semafor

6. 10. 2010 8:42
Re: Ve Francii hrozí majiteli psa za zabití

No a?

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3050x
Občas sluníčko, občas mraky.