Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bofums

23. 9. 2010 12:55
Prosím, opravte si !

Mně- mě,  dá my-mi ! Jinak dobré, kdo však bude rozhodovat, kdo je " lepší "?

To by jaksi předpokládalo, ze ve funkci jsou všude ti nejlepší a nejmorálnější, kteří nepodlehnou lichotkám a  nebudou jako jeden- říkejme mu Kindl-,který stav bez os.

ohodnocení omluvil tím, že na to " zapomněl " a velké ohodnocení nově příchozích

odůvodnil slovy :" Oni na to byli zvyklí ." Jó, a " ušetřené " prémie vrátil !!!!

0 0
možnosti
O

olgaF.

23. 9. 2010 12:51
Otevřený dopis Honzovi Zieglerovi I.

Ahoj Honzo,

Tvé blogy většinou nečtu, protože jsou jednostranné a nemíním s takovými neobjektivními záležitostmi ztrácet čas. Jako státní zaměstnanec, muzejník - etnograf, ho mám minimálně. Většinu času mi zaberou moje pracovní povinnosti, které absolutně nemám zaplacené - a stát mě už dnes nutí zadarmo odvádět obrovské pracovní výkony, ve svém osobním volně a času, který bych měla věnovat své rodině - nemám už dnes absolutně zaplacený čas, práci ani energii, kterou musím na plnění pracovních povinností vyložit. A nejsou to žádné prkotiny, ale vysokoškolská práce - odborná. Tento Tvůj blog jsem si přečetla pro zajímavost. Absolutně nevíš o čem píšeš, nemáš o Té problematice ani šajnu - Tvé názory jsou naprosto naivní. Pokud je máš, nemůžeš asi za to, protože postrádáš zkušenost. Ale aspoň, prosím, tyto hlouposti nešiř dál.

0 0
možnosti
D

Drcv

23. 9. 2010 13:36
Re: Otevřený dopis Honzovi Zieglerovi I.

Stát Vás nutí zadarmo odvádět obrovské pracovní výkony, stát Vás nutí pracovat ve vašem osobním volně… a co Vám brání dát výpověď a odejít pracovat do nestátní sféry.  Nezlobte se na mě, nebo se klidně i zlobte, ale ze všeho nejvíc Váš příspěvek vypadá, jako fňukání někoho kdo sebou nechá vymetat, nedokáže se vzepřít a postavit na vlastní nohy, ale stále bude brečet, jak ho nikdo nemá rád a nikdo si s ním nechce hrát.

0 0
možnosti

lubossula

23. 9. 2010 12:26
HOnziku,

jen prosim nechtej, aby vlada naslouchala hlasu lidu. Nechtej to..... ;-D

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

23. 9. 2010 13:43
Re: HOnziku,

Nějak nám pan publicista paroubkovatí... zjevem i projevem ;-D

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 9. 2010 12:24
Pane Zieglere, Vaše naivita vychází z nevědomosti.

Dnes jsou platy lidí ve státní službě zjišťovány z matice, jejíž řádky jsou dány praxí v zásadě s tříletým krokem, a sloupce druhem vykonávané práce, přičemž přiřazení práce k třídě (sloupci) je dáno enumerací katalogu prací (137/2009 Sb.). Vzdělání je zohledněno negativním způsobem - odečty od započitatelné praxe v případě jeho nedostatku. K tomuto základnímu platu může být v případě zvlášť pracovitých nebo zvlášť schopných zaměstnanců poskytnuto osobní ohodnocení, které může představovat až 100 % základního platu, tedy zaměstnanec může dostat celkem dvojnásobek tabulkového platu (eventuelně plus příplatky za vedení, za riziko, za noční, sobotní a nedělní práci). Objem financí na mzdové prostředky však žádný šéf nemá v takové výši, aby mohl dávat tyto osobní příplatky velké - obvykle je to tak, že pokud dá jednomu člověku 100 %, pak ostatní už nemohou dostat víc než 5 %. Takže 100 % prakticky nikdo nedostává - vyjma ministerstev, kde si na to při rozdělování vždycky nechají dost.

0 0
možnosti
AA

Saša

23. 9. 2010 12:34
A co se teď změnilo?

Vláda rozhodla, že sníží rozpčtové prostředky o 10 %. To by v praxi znamenalo, že většina zaměstnanců přijde o osobní hodnocení a pokud někomu zůstane, tak jen velmi malé, v jednociferné symbolické hodnotě.

JENOMŽE to by znamenalo, že málo peněz zbude i na ty, které si noví ministři kolem sebe teď umisťují. Oni pro nedostatečnou uznatelnou praxi mají nízký platový stupeň a není-li peněz na osobní příplatek, nemohou to napravit touto cestou. A všichni ti na kandidátkách přeskákaní a vypladní kandidáti chtějí po vítězích svá místa, i ti, kteří je všelijak podorovali, chtějí umístit sami nebo své blízké. A to rozhodně ne za malý úřednický plat!

Co si tedy vláda vymyslela? Změní tabulku, aby odstranila automatické navýšení platu po každých 3 letech praxe - člověk s 30 lety praxe na tom bude v tabulce tak jako úplný začátečník. Tím se ušetří peníze, které bude možno dát na osobní příplatky. Ne pro všechny, samozřejmě že ne. Vždyť celkové má objem poklesnout o 10 %.

0 0
možnosti
J

Judita2

23. 9. 2010 12:22
Trapný!

Rv

0 0
možnosti
LH

Cenzurovany_bogan

23. 9. 2010 12:13
i

my Pragováci plně souhlásíme s Tebou Jene a chceme, aby se s těmito rozvraceči, zkrachovalci, samozvanci a  nepřáteli kapitalismu tvrdě zúčtovalo. Přejeme si hlavě klid na práci a aby dál vzkvétala naše drahá kapitalistická vlast

S pozdravem

Penězům čest

za nás Bogan

0 0
možnosti
Z

zeman

23. 9. 2010 11:52
Nudný blábol

Jen pište dál!

0 0
možnosti
T

tromi7

23. 9. 2010 11:50
zbytečná práce Honzíku

bláboly číst nebudou

0 0
možnosti
LH

lahny

23. 9. 2010 11:45
Na úřadech nezačínají přesně

Pně souhlasím s článkem.Byl jsem několikrát nezaměstnaný a tím pádem na úřadu práce.Chodil jsem se tam hlásit.Myslíte že začínali v 8 hodin?V 8 si šli teprve do jiné kabeláře vařit kafe , asi tam o něčem diskutovali a ve čtvrt na devět se vraceli do kanceláře s kafíčkem, a pak teprve otevřeli.VE VŠECH ZAMĚSTNÁNÍCH JSEM MUSEL UŽ OD ZAČÁTKU PRACOVNÍ DOBY DĚLAT a pokud jsem chtěl si udělat kafe, tak ještě před začátkem pracovní doby.(V některých zaměstnáních jsme se střídali přímo na pracovišti a předchozí směna nesměla odejít, dokud nastupující směna nepřišla.)A myslíte, že ,mi poradili v hledání pracovního místa?Dali razítko do průkazky a řekli : " Na chodbě je nástěnka s volnými místy, prohlédněte si ji."A určitě tam nedělají za 10000 Kč čistého jako já.Přitom já mám zodpovědnost za výrobky a zmetky musím zaplatit, kdežto oni jakou mají zodpovědnost?

0 0
možnosti
LH

lahny

23. 9. 2010 11:55
Re: Na úřadech nezačínají přesně

Promiňte mi překlepy....PLNĚ.....KANCELÁŘE

0 0
možnosti
H

hafusak2

23. 9. 2010 11:34
Už vidím,

jak si státní zaměstnanci sedají na zadek;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3344
  • Celková karma 23,35
  • Průměrná čtenost 1800x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz