Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

Oerteplur

16. 7. 2010 14:47
Cena doručení obchodního balíku ČP je přes 100Kč

Od listopadu má navíc platit zákon, považující všechny adresátem nepřevzaté zásilky  za doručené. Již opakovaně se mi stalo, že jsem ve schránce doručenku vůbec nenašel a nebýt toho, že jsem na doporučený dopis čekal, asi bych ho nikdy neobdržel !

0 0
možnosti
DB

mr_bodo

16. 7. 2010 17:03
Re: Cena doručení obchodního balíku ČP je přes 100Kč

Co máte z toho... Já našel letos 2x doporučenou zásilku normálně hozenou do schránky. Na počtě mi bylo vysvětleno, že je to v pořádku, neboť bydlím v paneláku, tudíž zde platí institut "náhradního příjemce", což v praxi znamená, že doručovatel(ka) se musí dostat za vchodové dveře. Pak může moji doporučenou zásilku vnutit komukoliv :(((

O balících se raději rozepisovat nebudu. Jen doklad o "uložení zásilky", protože jsem nebyl zastižen, dost často najdu ve schránce papír "Druhá výzva", přičemž ani uloženka, ani první výzva jaksi doručeny nebyly.

0 0
možnosti
1

136N

16. 7. 2010 14:41
Pamatuji poštu , bohužel dnes o tom lze jen snít.

Jako kluk pamatuji poštu - ochota sama : Obtloustlý pošťák pan Qvarda s mohutnou koženou taškou a vždy s úsměvem . Paninko máme zase dopis z Ostravy a bude taky balíček odpoledne vám ho přivezou . Odpledne přijel modrý poštovní vůz tažený koňmi vyložili balík prohodili pár slov s mámou a jeli dál .  Nevím jak jinde ale lidi byli k sobě vlídnější alespoň u nás na vsi . Jsem rád že můžu alespoň na lidskou slušnost vzpomínat .

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

16. 7. 2010 14:27
zkusenosti s Deutsche Post

bydlim na malomeste v Niedersachsen (Dolni Sasko, blizko Göttigenu) Postou a jinymi balikovymi sluzbami mi chodi spousta zbozi. Doruceni 3x za sebou domu v pracovni dobe, jinak na postu. Horsi je to s balikovymi prepravci typu Hermes, to hledate na internetu Vas balik taky nekolik dni. A jednou mi schovali balicek do kulny pred domem a "hledej si ho" Na druhe strane se prakticky nepouzivaji doporucene dopisy a treba nova bankovni karta prijde naprostio normalne v beznem dopise, nemluve o bankovnich secich. Cili neverim, ze se dorucovani baliku v CR po pracovni dobe ujme. Pokud ano, bude to zarny priklad pro SRN-at se take neco uci od nas...!

0 0
možnosti
OL

punani

16. 7. 2010 15:09
Re: zkusenosti s Deutsche Post

no a?

0 0
možnosti
1

136N

16. 7. 2010 14:06
Pošta? Nejhorší podnik který jsem během svého života poznal.

 Balík že doručí ? Houby , dojděte si laskavě na poštu ho vyzvednout . Naposledy jsem měl u nás s vedoucí pošta výstup ohledně průkazky abych mohl za manželku která je těžce pohyblivá vyzvedávat poštu. I když jsem na tu průkazku vyzvedával už dříve najednou nebyla platná i když ji vystavovala tatáž pošta a dokonce třikrát proto že vždy údajně něco bylo špatně ale tiskopis byl pokaždé vyplněn stejně a pokaždé chtěli zaplatit 70Kč. Po výstupu kdy jsem si již nebral servítky se znovu podívala do počítače a pravila ono je to v pořádku . Za pár dní šel vyzvednout balíček syn a samou ochotou mu málem přirazila ruku roletou . Proč tedy na tiskopise mají že zásilku lze doručit běžnou doručovatelskou službou do bytu . A proto že jsme důchodci jsme prakticky pořád doma vyjímkou je sobota kdy nás syn odveze na nákup ,  přesto máme ve schránce lístek že pro nepřítomnost nelze zásilku doručit . A to bydlíme v přízemí rd.

0 0
možnosti
J

JánDvorák

16. 7. 2010 13:13
No ja teda neviem

Ja nerozumiem tomu, prečo u vás v Čechách nadávate na Českú poštu. Chodím na Břeclavskú poštu z Bratislavy cca 2x do týždňa posielať zásielky s tovarom, ktorý sa posiela do Čiech. Trvá to už cca 4 roky, nakoľko poštovné zo Slovenska pod vedením Slovenskej (komunistickej)pošty je tak drahé, že už keď mám poslať 2 balíky (1 balík do 2 kg váhy) tak sa mi oplatí ísť autom. NIKDY som nemal na pošte žiadny problém, vždy bola zo strany pošty maximálna ochota a pomoc. Česká pošta mi nestratila ani JEDEN balík, ale naproti tomu na Slovenskej pošte sa zázrakom stratia 2-3 zásielky mesačne (posielam cca 200-230 zásielok mesačne). Vážení susedia, mali by ste zažiť Slovenskú poštu, to by ste potom videli....;-D

0 0
možnosti
LD

cokoo

16. 7. 2010 17:30
Re: No ja teda neviem

Tak to máte štěstí na personál pošty v Břeclavi. Česká pošta je taktéž bývalá komunistická jako ta Slovenská a balíky se ztrácejí stejně často, jako na Slovensku. Obě pošty si mohou podat ruce.

0 0
možnosti
L

laduk

16. 7. 2010 13:01
aha!

Tak proto se předělávaly kraje! Původně měly být v souvslosti s přemiklíkováním krajů zrušeny okresy a mělo být méně úředníků jenže pak se na zrušení zapomělo anebo se zjistilo že by to nefungovalo a už to nešlo zpátky, když kraje posílili noví úředníci. A ono to bylo kvůli poště v roce 2010 ...

0 0
možnosti
BK

grohoun

16. 7. 2010 12:50
ledy se opravdu hnuly...

a děkuji autorce za informaci :-)

0 0
možnosti

náhodný kolemjdoucí

16. 7. 2010 12:28
Pozor změna!!

právě dnes mi robot české pošty poslal SMS, že mi bude dnes Českou poštou balík číslo to a to od odesílatele toho a toho!!

a už pár měsíců funguje služba sledování zásilek. takže něco se hýbe.

0 0
možnosti
PN

nadrchalp

16. 7. 2010 15:34
Re: Pozor změna!!

Sledování zásilek funguje už několik let ... BLESK, dobré ráno ;-D Pokud pošlete normální obálku bez ničeho, tak samozřejmě těžko. Jinak Česká pošta je o ničem, ale má výhodu, že je v každé prdýlce. Jinak celková ochota, rychlost, vybavení, ... hrůza, nevím, kam ty peníze za posílání jdou !! A když jdou důchodci pro důchod, tak je už marný na tu poštu chodit :-/ Česká pošta si jaksi neuvědomila, že svět jde kupředu a ačkoli se stal velmi rozšířený nákup přes internet a zasílání zboží, tak Česká pošta jede pomalu na stejných kapacitách a vybaveních jako před 20 let ;-€

0 0
možnosti
VK

VLAKR

16. 7. 2010 12:08
Podivné hospodaření české pošty

Vzpomínám si, že po roce 1989 se Česká pošta ihned zbavila donášky novin a časopisů. Místo toho nám dnes házejí do schránek nežádané reklamní letáčky. Klasické soukromé dopisy a pohlednice už dnes dožívají a časem nejspíše elektronická pošta vytlačí i ty úřední dopisy. Dodávkám balíků zas konkurují různé kurýrní společnosti. Klasické poštovní peněžní poukázky jsou vytlačovány elektronickými převody mezi účty. A tak se vymýšlejí i různé šílenosti, jako např. vozit lidem na venkově léky z lékáren - naštěstí jim to neprošlo. Ta donáška novin a časopisů by se České poště dnes moc hodila. 

0 0
možnosti
LD

cokoo

16. 7. 2010 17:34
Re: Podivné hospodaření české pošty

Ano, datové schránky skutečně vytlačí úřední dopisy. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
V

vsamotar

16. 7. 2010 11:26
Služby Pošty

Já si balíky nechávám posílat do práce. Všemožné spedice nám sem stejně často jezdí a vím i zhruba v kolik, takže nemám problém. ;-) A služeb pošty jsem nevyužil už... už... hergot kdy jsem naposledy něco poslal nebo dostal poštou? Jo, tak dva roky je to. Jejich auto zastavilo u nás u firmy, samozřejmě za řadou zaparkovaných aut, hrozně příjemná paní mě zinkasovala se slovy "To jako nemáte přesně? To jste nevěděl, kolik to bude stát, když ste si to objednával?" a když ještě něco zapisovala (či hledala) v autě a kolega ji šel požádat, jestli by mu s autem popojela, že potřebuje odjet (netušíc jak dlouho tam hodlá stát), tak mu ještě stačila nadat do uspěchanejch debilů a bůhvíčeho. Kdybych neměl zkušenosti s konkurencí (PPL, DPD, TopTrans, DHL...), tak bych si možná myslel, že je to normální. Ale od zmíněných dopravců jsem nikdy nic podobného nezažil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 17,82
  • Průměrná čtenost 2882x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!