Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Dezo-Conka

26. 2. 2010 17:58
Co je 17 mld Kč oproti 1100 mld Kč

které naše polistopadové vlády vyvedly a  z penzijního fondu ?.

Začal to Klaus .Politika zaměstnanosti není dobrá, většina Romů opravdu o práci

stojí. Tím končím,děkuji za podnětnou diskusi :-P

0 0
možnosti
N

Nika.meil

26. 2. 2010 18:05
Re: Co je 17 mld Kč oproti 1100 mld Kč

Nestojí. U nás v Litvínově ze 750 dlouhodobě nezaměstnaných...převážně cikánů...si přivydělává pouhých 130. Zbytku se nechce makat. Tak si nechte ty řeči, že cikáni pracovat chtějí,není to pravda. Takových je minimum. Jsou na tom chudáci tak špatně, že za 1500 měsíčně navíc ani nevylezou z postele,aby odvedli pár hodin veřejně prospěšných prací. Peněz mají tedy dost...

0 0
možnosti
E6

exorcista 666

26. 2. 2010 17:49
Základní matematika

Je jich 300.000, z toho 80% nikdy nemákne , pokud každého dotujeme průměrně 6000Kč/měsíc, suma sumarum, tahle sranda nas stojí 17,2 miliardy rocně.

Pro připad, ze by to četl někdo , koho můj vypočet zahrnuje to číslo vypada nějak takto  17.200.000.000,- Kč. Ředitel rozhlasu je proti tomu sranda, ale i tak bych ho vykopl zcela bez nahrady. 

0 0
možnosti
E

eAA00

26. 2. 2010 19:08
Re: Základní matematika

Přesně to samé říkám na pindy, když někdo pláče, jak si stěžujeme na chudáky Tmavochy a přitom máme své Krejčíře, Kožené atd. Ano, ale většina z těch mafiánů to ukradne jednou a jejich počet jistě není kolem tří set tisíc.;-€

0 0
možnosti
K

Kozlík_

26. 2. 2010 17:48
To nemá s národností či etnicitou co dělat

Když např obchodník má "zlodějské ceny", tak je tu stejně rozdíl proti zlodějovi, co krade v krámě. Za nehorázné ceny nemusíte nakupovat, obchodníkovi zboží zbyde. Zloděj ale porušuje zákon, nejen etiku a dobrý mrav.

Nehorázně vysoké manažerské platy či zisky majitelů firem, to je něco jak zlodějské ceny v obchodě. Je to věc nabídky a poptávky a taky konkurence uchazečů na manažerská místa. I mně vadí lidi jako Hušák, co berou nějakých 30 mil. za měsíc, dělá leda škodu, parazituje na státním monopolu. Ano, na jeho luxus by se uživilo hodně pobíračů dávek, jeden takový lumen stojí jak risíce lidí na dávkách.

Lidi zneužívající dávky, to je parazitismus. Ne na Hušácích apod., ale na lidech, kteří pracují, podnikají a vytváří skutečné hodnoty a přínos do státního rozpočtu. To se netýká vůbec jen Romů, ovšem Romové mají procento lidí na dávkách výrazně vyšší než zbytek populace.

Domnívám se, že jeden neřád, korupce ve vysoké politice, manažerské posty jako odměny od kamarádů v politice,

0 0
možnosti
K

Kozlík_

26. 2. 2010 17:50
Re: To nemá s národností či etnicitou co dělat

a provázanost těchto lidí, to je něco, co zaslouží odsouzení. Ale vůbec to neomlouvá jiný typ parazitů, lidi žijící cíleně z dávek, kteří nehledají práci a život na dávkách je styl jejich života.

Když někdo např. znásilní, tak se taky nemůžou omlouvat tím, že jiný je lupič a ještě jiný je vrah. To ho opravdu neomlouvá.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 2. 2010 17:40
Ředitel rozhlasu

dostal svou práci kvůli svým schopnostem. Skončil s ní ze zdravotních důvodů.

-

Výše jeho odstupného je na pováženou, osobně si myslím, že je přemrštěná.

-

Ale jak vás vůbec může napadnout srovnávat člověka, který musí ze zdravotních důvodů skončit s prací, o kterou předtím usiloval, s lidmi, kteří jsou zdraví, o žádnou práci nestojí, ale chodí si každý měsíc pro sociální dávky? 8-o Máte opravdu problém s chápáním slova parazit. Parazit není nemocný člověk, který před svým onemocněním normálně pracoval a platil daně. Parazit je zdravý člověk, který nechce pracovat a nechává se živit těmi, co pracují. Rv

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

26. 2. 2010 17:50
Re: Ředitel rozhlasu

No dobře, a co paní Musilková, ředitelka VZP? Předchozí ředitel Němec funkcí složil,

¨nesouhlasil s platbami za státního pojištěnce,prostě si spočítal že to nejde ufinancovat.

Odstoupil sáma odstuné nedostal. Na jeho místo nastuipla paní Musílková, která musela stejně dobře vědět jak to skončí.Skončila se sekerou 10 mld Kč a dostala zlatého padáka 1 mln Kč myslím. Kdo je tady zloděj ? Rom nebo soudružka Musílková ?

0 0
možnosti
N

Nika.meil

26. 2. 2010 17:35
Ajaj...

Nezlobte se,ale to je naprosto nesmyslný příklad,je vidět,že už se chytáte stébla. Myslím že sotva kdo se z nás zastává "bílého" zloděje, naopak, kritizujeme. Ovšem zkuste zkritizovat cikána...v dnešní pomatené, naruby v logice obrácené době je to pomalu o kriminál.Jistě se se mnou nebude přít když zkonstatuij, že nebýt pracovitosti nás "bílých", tak  by  většina z vás cikánů pomřela hlady. O tom není sporu, předpokládám. Většina z vás je na sociálních dávkách, již vaše omladina se na to na základní škole těší. Být vámi,tak se za své etnikum stydím. Já bych se...být taková situace naopak...styděla za"bílé" také. Ale vy to umíte svádět na všechny okolo že? Zlatí Vietnamci....

0 0
možnosti
JM

Malicekk

26. 2. 2010 18:02
Re: Ajaj...

ja myslim, ze clovek se ma stydet kazdy jen za sebe a maximalne mozna za sve rodinne prislusniky. Na ostatni jaksi nema prilis vlivu. To jen nackove cosi porad chlemstaji a posuji skupiny lidi, ackoliv sami jsou odpornou tlupou. Takze vy se stydte, pokud mate za co. Ja se nestydim za to ze jsem Cech. A autor nema duvod se tez stydet. Nenese odpovednost za nikoho jineho, nez sam za sebe, stejne jako vy.  

0 0
možnosti
J

Jst1951

26. 2. 2010 17:13
Nejže milý Bango

ředitel rozshlasu je jen jeden, kdežto vás je móóóóóóóc

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

26. 2. 2010 17:16
Re: Nejže milý Bango

Ale,ale....

chlapče, takových "ředitelů rozhlasu" jsme měli možná tisíce.

0 0
možnosti
O-K

Ondatroň - koňadra

26. 2. 2010 17:04
Buď opět zdrávo milé BANgo

...vzpomínám, že když jsem byl ještě mladej, taky jsem měl rádio, pak se někam "ztratilo", asi mi ho čórli Romové

V;-D

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

26. 2. 2010 17:07
Re: Buď opět zdrávo milé BANgo

Dežo- Čor(n)ka?

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

26. 2. 2010 17:02
Ať je to jak chce

Pořád je ředitel rozhlasu v zaměstnaneckém poměru narozdíl od těch "sociokulturně vyloučených", kteří se ani neobtěžují vůbec se o jakoukoliv práci ucházet. Vůbec něpochybuji o tom, že kdyby nepřizpůsobiví měli vzdělání i inteligenci dostat se na takový post, že by nehrabali stejně, ne-li vic. Nevšiml jsem si, že by vyžírky v některém státním molochu někdo omlouval, velebil ale spíše si lze tady přečíst negativní reakce a sám jsem názoru, že "veřejnoprávní" televize i rozhlas jsou relikty minulosti a jejich povinné sponzorování koncesionářskými poplatky je zlodějina. A zde je ten zásadní rozdíl. Zatímco v milionové majoritní společnosti možná jedno promile takových vyžírek a tunelářů přisátých na státním penězovodu, obyčejných zlodějů, nepřizpůsobivých se kterými je problematické soužití, kolik procent(!) to dělá mezi cikány?

0 0
možnosti
C

CasVyprsel

26. 2. 2010 17:08
Re: Ať je to jak chce

Navíc jsem si nevšiml, že by tady někdo činy vyžírek a kriminálníků ve většinové společnosti omlouval, bagatelizoval, sváděl na životní podmínky, příležitosti a další nepříznivé okolnosti jako se to dělá u cikánů. Proto nechápu tohle demagogické srovnání ve stylu "vy zase bijete černochy". To, když se najdou ve vetšinové společnosti tuneláři, vyžírky a kriminálníci má být omluvou vysoké zločinnosti, podílu nezaměstnaných, "invalidních důchodců" u cikánského etnika? Jsem pro rovný metr a konec tolerance vůči nepřizpůsobivým a kriminálníků bez rozdílu barvy kůže, vyznání i etnického původu. Howg.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

26. 2. 2010 16:55
Takže cikáni můžou krást

protože ředitel českého rozhlasu "krade" víc?

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

26. 2. 2010 17:02
Re: Takže cikáni můžou krást

Když cikán něco ukrade, tak ho zavřou.Vůbec, sociální dávky pro Romy  jsou jen

zlomkem toho, co prošustrovali politici. Na tom se snad shodnem, ne ?

0 0
možnosti
I

ideozlocin

26. 2. 2010 16:54
omyl

takovemu rediteli opravnene vsicni rikaji svine a zlodej a nikdo se nad tim nepozastavi, pokud neco podobneho rekneme o romovi pobirajicim davky, hrozi nam 2-8 let natvrdo

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

26. 2. 2010 16:58
Re: omyl

Nepřeháněj, většina Romů o práci stojí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.