Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milanalois

17. 9. 2008 10:01
Odborně se tomu říká oikofobie.

Oikofobie je duševní porucha na hranici mezi neurozou a psychopatií. V pozadí je vždy těžký minderwertigkeitskomplex toho, kdo haní vlastní zemi a národ - on si tím snaží zmenšit svůj pocit méněcennosti ze svých vlastních neúspěchů a zklamaných očekávání.

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 9. 2008 10:05
Re: Odborně se tomu říká oikofobie.

R^ Přesně tak. Znám mnoho našich úspěšných lidí, kteří se v zahraničí dobře uchytili. V novém prostředí mají svou rodinu, zaměstnání, přátele a zájmy. Jsou spokojeni a nemají důvod svému bývalému národu nadávat, či povyšovat se nad něj. A pak jsou ti druzí ...

0 0
možnosti
K

kion1

17. 9. 2008 9:59
Volič Národní strany

Karma pane StreiteR^[>-]

0 0
možnosti
T

tom.ondra

17. 9. 2008 9:41
souhlas

az se priste bude k necemu schylovat, beru klacek do ruky. R^

Rovnez nechapu miru, v jake se u nas nadava vlastne na sebe sama. Je to usmevne a smutne zaroven. Nikdy jsem neslysel anglicana mluvit o tom, jaky jsou to prasata, jaky udelali historicky omyly, apod. Kazdy haji to sve, i kdyz treba nema pravdu, ale postavi se za svuj narod. Cesi? Styska se mi, ale jsem rad, ze bydlim tak daleko, kde muzu hajit nasi vlast a vyzdvihovat kvality. Verte nebo ne, cizinci poslouchaji a zasnou. To jste vymysleli v Cechach?

0 0
možnosti
N

Nika.meil

17. 9. 2008 9:36
Ano

Máte naprostou pravdu, chybí mi u našeho národa patřičná hrdost. Měla jsme nedávno debatu se svým švagrem a když jsme mu řekla,že je mi nejlépe u nás v Čechách, že tu i raději trávím dovolenou,protože tu máme krásnou přírodu atd. tak mi řekl,že se chovám jak stará nemoderní bába. Docela mě to překvapilo,ale na druhou stranu jsem ho politovala za jeho názor. Taky mi hodně věcí vadí,obzvlášť v politice, jsem nespokojená,ale to neznamená,že nejsem hrdá na to,že jsem Ćeška, je mi líto, že jsou u nás všichni takový pesimisté a neváží si toho,co nám třeba jinde ve světě závidí.

0 0
možnosti
JB

JBetak

17. 9. 2008 9:32
Důchodci

"Ne náhodou byli důchodci významnou skupinou, která hlasovala pro vstup do Evropské unie. " Chválím, že to taky někdo řekl nahlas.

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

17. 9. 2008 9:29
Perfektní článek

Přesně jste vystihl i moje pocity. Karma.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

17. 9. 2008 9:26
slepému, hluchému a s ucpaným

nosem se u nás musí líbit, stejně jako cizím firmám, které tu prodávají dráž než v bohatších zemích a horší kvalitu. Člověče, vzpamatujte se, díky nespokojeným je pokrok.

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 9. 2008 9:14
Žil jsem pár let v cizině ...

... a fakt je, že jsem se s podobnou módou u jiných národností nesetkal. I lidé, kteří museli ze své země utéct, protože by jinak skončili ve vězení, ne-li hůře, určitě nenadávali bezobsažně na svou zemi a národ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...