Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

weneto

17. 9. 2008 13:11
Dávám Karmu

Naštěstí mně Havlova ideologie nechala chladným - možná proto že máme lásku k vlasti dlouhodobě v rodině včetně mrtvých za druhé světové války.

Jen podotýkám že bych to neviděl až tak černě ono dnes je lidí co měli možnost porovnat a vystřízlivěli mnohem více, stačí cestovat a pracovat v zahraničí

0 0
možnosti
MK

briza

17. 9. 2008 13:09
Hmm

Tak tohle je presne clanek, ktery ve mne nebudi duveru. Vlastenectvi a narodni hrdost povazuji za neco co ma clovek v sobe a projevuje to ve svych cinech kdyz dojde na lamani chleba. A ne fnukanim nad zkazenymi pomery dneska (tim spis, ze krome toho fnukani nenabizi zadne vychodisko). :-/

0 0
možnosti
PK

Ccecil

17. 9. 2008 15:25
Re: Hmm

ale mluvit se o tom snad může ne?

0 0
možnosti
PH

jmen0.prijmeni

17. 9. 2008 13:04
národní hrdost je zlo

Jsem vlastenec, jsem hrdý čech, mám rád český jazyk a vždy mi srdce zaplesá když v zahraničí potkám něco českého. Ale i ta hrdost má své meze. Uvědomte si, že naprostá většina válek je kvůli nějaké hrdosti a příslušnosti k určité skupině. Je jedno ať se jedná o náboženství nebo národní hrdost... nic se nesmí přehánět. Když nastane nějaký problém a Česko bude napadeno, tak se vykašlu na nějakou hrdost a uteču! Ať si o mě lidé říkají, že nejsem vlastenec a odmítám se rvát za svou rodnou zemi, je mi to jedno. Ať se poperou nacionalisti.

Jsem hrdý čech, jsem vlastenec, ale jen v určitých mezích.

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

17. 9. 2008 14:37
Re: národní hrdost je zlo

Ne neříkám že nejste vlastenec. Jste jen slaboch a zbabělec. Proti agresi je třeba se postavit i když není v naší zemi. Pokud se tak nestane a agresorovi to projde pak je jen otázkou času než se takové jednání začne šířit.

0 0
možnosti
SC

Pikot

17. 9. 2008 11:50
Doporučuji přečíst knihu od T. Krystlíka

o československých dějinách. Vychází v těchto dnech...

Budete se divit a spílat mnohým...

0 0
možnosti
SC

Pikot

17. 9. 2008 11:48
Češi a Turci mají společnou vlastnost

kterou se dá nazvat "pomlouvání národnosti".

V Turecku můžete stát před soudem, když se zmínite nechvalně o událostech 1915-1919.

Češi by vas nejraději také postavili před soud, když nebudete uznávat výklad dějin napsaný Jiráskem a Nejedlým.

To zažívám denně.

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 9. 2008 13:26
Re: Češi a Turci mají společnou vlastnost

Vy vážně každodenně diskutujete s lidmi kolem sebe o správném výkladu dějin? A to takovými, kteří to berou tak vážně, že Vám vyhrožují soudním stíháním? Mohu se zeptat v jakém prostředí žijete?

0 0
možnosti
JM

Hucul

17. 9. 2008 11:24
Jsem vlastenka.

Miluji svou vlast a svuj narod. Okoli Zvikova pro mne bude vzdycky nejkrasnejsim mistem na svete a cesky jazyk, ceske pivo, ale i ta ceska schopnost neuveritelne si stezovat, budou navzdycky mou soucasti. Ale nehodlam kvuli tomu zit ve state, kterym opovrhuji, ve state, kde chleba stoji vic a platy jsou tretinove nez v sousednim Nemecku, ve state, kde si kazdy vcetne nejposlednejsi urednicke krysy rad kopne do bezneho volice a danoveho poplatnika, ve state, ktery neplni svou zakladni ulohu statu, ale omezuje prava svych obcanu o to vice.

Miluji svou zem, ale uprimne nenavidim stat, ktery okupuje jeji uzemi.

Ja si ten stat nevybrala a poucila jsem se, ze ho ani neovlivnim. Rikejte si tomu alibismus, u mne je to zdravy rozum. Navzdy budu narodnosti Ceska, ale nehodlam uz nikdy byt obcankou CR.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 9. 2008 11:28
Re: Jsem vlastenka.

Chápu vás sice, ale co by měli říkat v USA, které 8 let okupuje Bush, Francouzi, které okupuje tajtrlík Sarkozy i se svou lehkou ženou, Poláci, které okupuje církevní lobby apod.

0 0
možnosti
V

veskawesi

17. 9. 2008 11:15
KARMA

souhlas, chybi pocit sounalezitosti. uz jen to, ze malokdy si v novinach precetet neco pozitivniho, najit blog, ktery by vyzdvihl tu cestou, kterou se nam podarilo za poslednich 20 let ujit. zkratka sama kritika, remcani brblani jak se tu mame strasne.....pritom kua ja mam pocit ze si tu zijem jak v zahradce.

zkratka je cas na to , aby Cesi zacli od sebe a necekali az jim nekdo zezhora zacne nutit hrdost k narodu...toho se chopi tak ultrapravicovy sme*jd, ci jina skupina hrajici na nacionalistickou notu a to nechce NIKDO

0 0
možnosti
G

giuliani

17. 9. 2008 10:28
karma

za to ze mate pravdu, jsem asi z te prvni skupiny lidi dospivajicich po roce 1990 a objektivne nevidim moc veci na kterych mi zalezi na ktere bych mohl byt uprimne hrdy. Jasne obcas se mi nejaky naznak narodni hrdosti prihodi hlavne kdyz jsem v cizine ...

Rad bych byl uprime hrdy na Cesko, dokonce i trochu tu narodni hrdost zavidim francouzum spanelum i nemcum....

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 9. 2008 11:24
Re: karma

Klobouk dolů, mladý muži R^

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

17. 9. 2008 10:11
Tleskám pane Streite

Při tom kolik článků zde čpí pohrdáním vůči svému vlastnímu národu, hovoří o čecháčkovství a znechucení z nich jen kape jsem už byl odhodlán také reagovat článkem podobného rázu, byť jen možná blíže mému stylu - a tedy o něco radikálněji. Vy jste to však vystihl s nadhledem sobě vlastním a přiznávám že s těží hledám něco co napsat do toho článku co vy jste zde nevystihl.

Asi se nebudu namáhat neboť by to bylo jen přepisování vašeho článku vlastními slovy.

0 0
možnosti
DS

Streit

17. 9. 2008 10:19
Re: Tleskám pane Streite

Díky. Další článek neškodí.

Ale nic mi neříká Váš nick, jste-li blogger, dáte mi jméno,ať se mohu také podívat? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 1144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3937x
Nevěřím umělým celebritám a politikům. Hledám odpověď na otázku „Proč?“ a nedám pokoj, dokud si neudělám vlastní názor, většinou navzdory bolševicky přijímanému mainstreamu. Podporuji aktivní přístup k životu. Jsem konzervativním ateistou, pro kterého však je osobní svoboda nade vše. Chci se podělit o své obavy, že plíživě přicházíme jak o tradice, tak o stále větší část svobod. Není náhodou, že spolu s tím ztrácíme národní svébytnost. Bytostně odmítám všechny utopie jako je Evropská unie.
Poslouchám hard rock, nejraději DEEP PURPLE. Mám v oblibě sport a považuji jej za součást hygieny. Hodně čtu, rád píšu a formuluji své názory. Pozor, jsou někdy otevřené a provokativní!
Když 2x prokliknete mou fotku, uvidíte sami...