Maďarsko a Srbsko

Vyrazil jsem na skutečnou cestu až kolem poledne, nehledal jsem zubaře, ale sháněl duše. Duše do kol jako řešení kritických situací. Jasně, to jsem nedomyslel. Jako asi spoustu jinech věcí.

JH

Nejsem žádnej ex zkušenej cestovatel, opravář, fotograf, zálesák, bojovník, všechno takový ten normální průměr. Ale to pořád ještě není důvod pro to, aby to člověk nezkusil.

(Vzpomněl jsem si na kampaň o jistotách. Štve mi, když vidím, jak jsou lidé úplatní, jak jsou pohodlní, když „se to vyplácí“. Jistoty, co to je? To, že potřebuju neustále někoho za zadkem? Nějakýho „chytrýho politika“, co poručí větru dešti? Oni by socani určitě krizi předešli, kdyby měli víc moci. To už tady bylo a kam to dotáhli. Takovýhle jistoty jsou blbost.)

Duše jsem nesehnal, i když jednu - tu svoji - mi nabízel obchodník v BMW servisu. Jakože bych ji měl vzít s sebou. Nápad "si takhle vyrazit“, se mu líbil.

Zuby pomalu polevují. Lije jako z konve, vítr, rovina. Špatný. Připadám si jak při zenovým sezení. Jen vítr se mnou lomcuje víc, než bych si přál. Polykám nezáživný kilometry, při každým tankování kafe a doutník…

Přestává pršet, když se blížím k Srbským hranicím. Vítr nepolevil, trochu mám dojem, že spíš zesílil. Zastavuju, abych se převlékl, napil a hlavně neusnul. Když slézám z motorky, málem mě ten vítr porazil. Fakt fouká a já myslel, že mám špatně vyvážený věci na motorce :-)

Najednou je skoro 30 stupňů. Usychám, dokonce i boty se už tolik nelesknou od vody jako ráno. Srbsko hranice. Maďarský celník se mi ptá, kam vyrážím. Usmívám se a bezelstně mu říkám (turistickou angličtinou, ne maďarsky :o): „Rád bych do Číny.“ Podíval se ještě jednou do pasu na fotografii, pak na mě. Shovívavě se usmál, dal mi pas a popřál šťastnou cestu. Ten jeho pohled v zádech jsem cítil ještě na Srbské straně hranic. Cítil, ale raději nerozuměl.

Cíl je pro dnešek jasný: na Bělehrad!

A jsem tady, měl jsem chuť ještě pokračovat, ale blesky všude kolem mě přesvědčily o tom, že je to blbost.

 

(fotografie z cesty prohlížejte na: http://picasaweb.google.cz/jaroslav.homolka/100DAYSOFRIDINGMADNOTBAD?authkey=Gv1sRgCL_Y9Kre-4zZKg&feat=directlink# )

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Homolka | pondělí 29.6.2009 8:50 | karma článku: 19,00 | přečteno: 2637x