Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

R^naprostý souhlas.

15 0
možnosti
MN

Můžeme jenom plakat, protože jsme k ničemu.

1 0
možnosti
VM

Tak, bohužel se mi nedostaly do ruky informace o tom, jak se na HDP podílejí OSVČ v Česku, asi má vláda důvod to tajit. V Německu je to cca 60%.

Autor má od A do Z pravdu a má karmu :-)

19 2
možnosti
PN

P77e37t59r 25N57a17j86d69e35k

31. 1. 2017 10:30

V Německu je především živnostník vážený občan, protože průměrný živnostník tam zaplatí na daních víc, než průměrný zaměstnanec. V ČR to bohužel jaksi neplatí.

1 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 24
možnosti
AV

až bude OSVČ vydělávat 3 mil. ročně , tak bude taky platit 800.000 Kč . To máte prostě štěstí, že veškeré jiné náklady za vás zaplatí zaměstnavatel .

15 3
možnosti
PN

P33e54t46r 46N31a30j92d47e37k

30. 1. 2017 23:36

Proč lžete? OSVČ opravdu nepřispívají nejvíc do společné pokladny. Naopak, přispívají velmi málo a pak ještě brečí, že mají nízké důchody.

Víte kolik v roce 2015 zaplatili na dani z příjmu zaměstnci? 139 miliard.

Víte kolik Škoda auto? 3,462 miliardy.

A víte kolik těch 900 000 OSVČ dohromady? Směšné 2,49 miliardy.

Chcete další čísla?

10 22
možnosti
MZ

Hups. pane Nejdek, když čísla tak prosím kompletně. Než někoho obviníte ze lži. Mícháte jablka a hrušky. Tedy, za daňové pobídky platí (dle vyjadnání) stát třeba 6let soc. a zdrav poj. Daň z příjmu tvoří pouze jednu část, ale ta proklamovaná úleva se týka i tohoto. No a zde už jsme na tom jinak že? Tedy, 6 let nezplatit nic, ale všichni zaměstnanci koncernu využívají výhod našeho soc. státu. Tedy, v případě nemoci, dovolená, důchody atd. OSVČ sic platí poměrně málo, ale nic nedostanou (důchody, nemoc, dovolená..). Kdežto koncern, jež zde čerpá pobídky buď dostane půdu, zasíťováno, neplatí odvody, ale jeho zaměstnanci mají vše. Tedy, i v článku je uvedeno, kolik stojí jedno prac. místo. Ale já chápu, že OSVČ jsou trnem v oku, jsou svobodní, tolik neplatí, ale zase nic nedostávají. To je prostě pro někoho nestravitelné. Jediné co mohu u OSVČ kritizovat je, že brečí nad důchody. Ale já nikoho takového neznám, každý si raději na důchod spořil jinde. Nechci ani psát, kolik na soc. pojištění za mě platil zaměstnavatel a kolik já, to by trvalo po dobu cca 40 let. A poté bych dostal měsíčně sotva polovinu, to na dobu cca 10 let. Tedy přeplatil soc. systém min 10x, pokud vůbec ještě na důchody bude. Protože koncern měl úlevu. Protože ten a ten má úlevu. Takže sem další čísla, ale ne jen stránku příjmů ale i výdajů a poté srovnejte s tím, jaké výdaje a příjmy jsou od podniků, jež čerpají pobídky a dotace. pouze tak bude mít vypovídající hodnotu.

MZ

29 0
možnosti
Foto

M40a94r28t46i46n 10Š43i97k

30. 1. 2017 18:36

Tomu co říkáte a jak o tom píšete, se myslím kdysi říkalo třídní boj. Než se smrtelně urazíte, tak dnes je to třídní boj jinými prostředky, nebo třídní boj naruby. Princip je však stejný, stavíte proti sobě různé sociální vrstvy, třídy chcete-li, OSVČ proti zaměstnancům a všechny proti státu nebo oligarchovi. Tak jednoduché to nebude. K těm zahraničním firmám a investorům. Pokud je tu NEmáme mít, řekněte jasně, co místo nich. Snad ale aspoň uznáte, že i spousta OSVČ má díky těmto nadnárodním společnostem dostatek práce. Stejně tak OSVČ prostě potřebují zaměstnance, kteří si někde vydělají a pak utrácí třeba za služby OSVČ. Nemohou být všichni jenom OSVČ, státní zaměstnanci, zaměstnanci obecně, ani nemhou být všichni oligarchové. Systém musí být v rovnováze a ta rovnováha se různě přesunuje a hledá, nebo vyvažuje. Když vám tak vadí oligarcha, jistě si nějak vysvětlíte jeho asi 30% podporu voličů. To asi nebude úplně jeho chyba. Není to náhodou chyba jeho oponentů, kteří těm voličům prostě momentálně nepředkládají lepší, nebo jen prostě uvěřitelnější řešení? Jistě, asi si řeknete, jsou to jenom hlupáčci a prosťáčci, kdo jiný by ho podpořil? Ale to stačit nebude. To jsme u nějakého vašeho dost elitářského postoje a názoru. Úplně lehké to nemají ani zaměstnanci, ani OSVČ a nemá to lehké ani oligarcha a překvapivě ve světové konkurenci ani náš stát. Chápu vaši frustraci, ale třídním bojem to fakt nikam neposunete. To už tady v historii taky bylo a víme jak skončilo....

12 20
možnosti
ZH

Problém je v tom, že dotační (či pobídkový) systém obludně přerostl a namísto balancování nerovnováhy celou ekonomiku podlamuje a nerovnováhu zvětšuje. Což stojí všechny tvůrce hodnot nemalé prostředky, které by mohly být investovány účelněji, pokud by zůstaly v místě vzniku. Když k tomu přidáme narůstající překážky v podnikání, je to něco jako mor...

15 0
možnosti
PN

Uf. Jsme na tom hůř než v Somálsku. Kdyby nebyly ty hnusné nadnárodní společnosti a řetězce, tak nám švýcaři koukají na záda. Nebo ne?

1 2
možnosti

I37v32o 77Ž28á92č71e81k

30. 1. 2017 11:03

Na nadnárodních společnostech není nic hnusného, ony se chovají racionálně. Jak jsem slýchal už od svojí babičky: hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere. Ptroblém je v našem státu - to je ten, který dává a ještě se považuje za ohromného chytráka.

12 0
možnosti
MZ

Vážený pane Houška,

samozřejmě karma. Jenže, stěžovat si můžete/můžeme jak chcete, stejně pan co nikdy nebyl v STB dostane společně s Bohušem (popř. lidovci) 50%. A můžeme se těšit na další vymoženosti sociálního státu, pobídek a zamezení kradnutí. Ještě se přijme pár desítek tisíc úředníků, zapomněl jste na stát, jako hlavního zaměstnavatele. Myslím, že zdatně konkuruje OSVČ v počtech.

A ti blbci OSVČ, podnikatelé a zaměstnanci to vše pěkně zaplatí.

Ano, bude líp.

Tož jsme si napsali blog, zanadávali na diskusi a teď tvořit hodnoty, aby bylo na pobídky.

S pozdravem

MZ

20 1
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.