Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Ač o úřadech nemám valné mínění, vaše story je mírně řečeno přitažená za hlavu. Základní chyba je ve vašem příteli, že při přestěhování zároveň nepřeregistroval auto. Tím by si všechny Vámi popisované peripetie ušetřil. Přehlášení auta na nového majitele, nepočítám-li stání ve frontě je záležitostí několika minut a vypsání jednoho formuláře.

0 0
možnosti
ZS

Jojo, kdyby ta story nebyla tak absurdní, určitě bych o tom nepsala... tady se sešlo tolik faktorů, které z toho udělaly právě tu absurditu, včetně toho, jak selhala Česká pošta...

0 0
možnosti
TV

kdyby prodejce zaplatil v plzni stovku za ztracenej technicak a v liberci par dalsich za ztraceny rz, mel to hned a bez dalsiho jezdeni. System je samozrejme naprosto nesmyslny, rz i maly technicak by mel (kdyz uz) odevzdavat novy majitel ve svem bydlisti - jak se take jinak dostat s koupenym autem domu. A povinne ruceni zrusi na zaklade kupni smlouvy (ale to bylo par let zpatky), protoze na zaklade te same kupni smlouvy si musi novy majitel uzavrit nove.

0 0
možnosti

5. 2. 2014 20:22

To je za to, že jsou značky lokální.

0 0
možnosti
Foto

Paní autorko, měl bych spoustu připomínek, ovšem když napíšete, že pošta chodí po Česku čtyři dny, pak nemá cenu s vámi diskutovat. Snad jen jedinou věc napíšu: Také jsem prodával auto, také jsem měl jinou adresu v TP než v občance, ovšem vyřešilo se to na místě bez zbytečných průtahů. Jen jsem neřval na úředníky, že je platím ze svých daní a oni jsou povinni mi sloužit. Příště pište historky, které jste sama prožila, ony ty příběhy z doslechu bývají často velice nevěrohodné...

1 0
možnosti
ZS

Asi jste měl štěstí na lidi ...

0 0
možnosti
KJ

Nejsem si jistý jestli lze v tomto případě všechno svalovat jenom na byrokracii... většina úřadů už má dnes na webu co je potřeba přinést na daný úkon a lze se objednat přes internet předem, zjednodušit by to jistě šlo, ale není to žádná věda. A povinné ručení lze zrušit hned po prodeji, technický průkaz tam nehraje roli.

0 0
možnosti
HF

Povinné ručení lze zrušit až po odhlášení vozidla z evidence (vlastní zkušenost).

1 0
možnosti