Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chtěl bych jen doplnit pro ty, co pijí kávu na žízeň a espresso je pro ně podivínská úchylka, že správně připravené espresso vás nejen nakopne, ale navzdory své velikosti byste měli cítit jeho chuť na jazyku ještě několik hodin. Při správném tlaku a teplotě se z kávy extrahuje mnohem více zdraví prospěšných látek, než při jiných postupech. Já jsem takovou kávu měl to štěstí ochutnat v Praze, ale bohužel vám v naprosté většině kaváren a restaurací přinesou spíše nedobrou překapávanou kávu s trochou bublinek na povrchu - ovšem za cenu espressa. Takže na dobrou kávu asi spíš do Itálie, možná i fo Francie, výbornou kávu jsem pil i v Chorvatsku blízko italských hranic.

3 0
možnosti
OM

Ten roztomilý pán mi připomíná toho pingla z Dědictví aneb...

Ale hlavně zdejšího blogera Reichla, to je podobný nervák. Jak není v diskusi po jeho, dostane záchvat. :-)

PS: úsměvné je, že mi zdejší ochranářský systém nenechal napsat celý název filmu

0 0
možnosti
ZS

...to je škandál;-)

P.S.: lidi bez pevných nervů nemají v pohostintví co dělat...

1 0
možnosti
DS

Dobrý večer, Zuzko. My jsme jednu takovou paní cukrářku poučovačku totálně odrovnali, když jsme si v poměrně velké partě objednávali Vídeňskou kávu s koňakem a Alžírskou kávu bez koňaku:-)

1 0
možnosti
ZS

Dášo, ne, že bych byla zlomyslná, ale musím se smát...;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

V restauraci si dávám latéčko,  doma presso;-D

1 0
možnosti
ZS

Šárko, z tebe by měla taky radost...;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Mám rád dvojité piccolo...a doňho vic vody...prostě dvoudecák.;-)

2 0
možnosti
ZS

R^proti chuti žádnej dišputát!:-)

...hlavně to musí mít sílu, že jo!

0 0
možnosti
Foto

Neexistuje, ale málokdo to ví.... R^

1 0
možnosti
ZS

Martine, proto jsem to napsala...:-)

1 0
možnosti
RE

,,Pestřenky v cukrárně!" Obojí noční můra českého trempa:-)

,,Pestřenky" - ti, co běhají a jezdí na kole v pestrých, barevných dresech.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem tramp, ale i pro mě jsou noční můrou, pokud se vyskytují v pohostinství. Upocení, flekatí, s obtaženými elasťáky, nic moc zážitek, pokud tam člověk chce něco konzumovat. Naštěstí se vyskytují jen v těch venkovských.

1 1
možnosti
DK

Tohle je problem mnoha lidi. Nekdo se tady nedavno rozciloval nad pojmem "vetsi polovina". Jasne, ze z matematickeho hlediska nic takoveho neexistuje, ale je to jedno. V praxi kazdy vi, co tim kdo mysli, tak proc to v beznem hovoru nepouzivat? Ja take uredni dopisy nepisu stejnym stylem jako diskutuji tady na diskuzi...

0 0
možnosti
LM

Chudák barista, úplně ho vidím. :-) On je spíš problém, že obsluha u nás v naprosté většině případů taky vlastně neví, jak espresso vypadá a předkládá lidem "lavorák". Pak tu máme pár osvícených restauratérů, kteří to vědí, ale lidi jim nadávaj, že je chtěj tím "minikafem" ošidit...

Já osobně si presso - pardón, espresso, nedávám, jelikož si ho člověk dlouho nevychutná. Daleko raději mám kávu z French Pressu, kterou si člověk snadno udělá i doma - 4 minuty louhování, slití a to je pak lahoda. Českého turka pak již nikdy více...

Mrkněte sem: http://www.piccoloneexistuje.cz

1 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
„V okamžiku, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se můj život obrátil naruby. Životní zkušenosti mi ukázaly, že se nemusím brát vážně a s úsměvem jde všechno líp. Limity, které mám, si tvořím sama ve své hlavě a je jen na mně, jestli je překonám.“

 

Jsem autorkou knih:

Když se dáma rozběhne aneb Ani v padesáti není pozdě

Deník běžkyně v nejlepších letech s podtitulem Co vám o běhání nikdo neřekne,

a knih fejetonů ze života:

Běh života s úsměvem

Diagnóza žena

Když mi budete chtít něco sdělit, můžete napsat: zuzkasouckova@atlas.cz

 

Pokud se vám mé psaní líbí, navštivte také moji fb stránku, kde často glosuji běžné životní situace:

https://www.facebook.com/zuzkasouckovaspisovatelka/?pnref=lhc

Vaše vzkazy mne potěší.