Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-)Zuzko, čtu tvůj článek v busu a lapam po kyslíku. Vypadá to, že roušky se stávají módním doplňkem.

0 0
možnosti
Foto

Zuzi, díky moc za pěkný blog!!! A fotky s popisky jsou taky úžasné, snad Tě neurazí, že i zábavné ;-DR^!

0 0
možnosti
Foto

Prima blog R^R^R^

Ocenil jsem především velkou citlivost naší "Stáni a Vládi", že počkala, až si občané roušky ušijí sami a teprve potom jim nařídila povinné nošení.

Mezitím jsem ovšem také řešil - čistě teoreticky - zda to není zbytečné zdvojení hygienických opatření, když je někdo pod rouškou v podroušeném stavu. K praktickému zkoušení vytyčené hypotézy jsem nepřikročil. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Marku, to se Vám povedlo, pod rouškou v podroušeném stavu ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Roušky ničemu nepomohou a pokud jsou ušité z nevhodných materiálů, mohou způsobit jenom zdravotní problémy. To, co nám pomůže je naše imunita, která se vytvořila v každém z nás během 100 000 let evoluce. Imunitu si upevníme tím, že budeme chodit do přírody bez roušky. No na závěr coronavirus nebyla žádná epidemie a ani pandemie, ale pouhá nákaza. Na chřipku, která nás nevzrušuje, se nakazí milion Čechů a umře jich 2 000.

5 0
možnosti
Foto

Pane Jiří, je vidět, že nevykonáváte povolání, kde jste ve styku s desítkami lidí denně. Věřte, že když v knihovně v jeden průměrný půjčovní den obsloužím 60 - 90 čtenářů, z nichž jsou mnozí kašlající, popotahující nosem, nebo na nich nic viditelného není a až poté, co v knihovně výběrem čtiva stráví víc jak půl hodiny a na odchodu mezi dveřmi vám svěří, že jdou právě od doktora a mají horečku, že sotva stojí na nohou, pak je člověk za roušky vděčný až do oblak, to mi věřte. Já bych naopak hlasovala pro to, aby i v čase běžné chřipky k sobě byli lidi ohleduplní a ti nastydlí si roušku při styku s ostatními lidmi na chvíli nasadili. Alespoň to prsknutí, které dlaň nevyřeší, to zachytí. Vše je o rozumu a taktu.

0 0
možnosti
MK

Já mám nejraději roušku ze záclonoviny. Ta jediná mě netutí k opětnému vdechování vydechnutého vzduchu.

2 0
možnosti
DP

Zuzano, alespon jedna vyhoda roku totality, ze v CR jeste jsou lide, kteri byli zvykli udelat si svepomoci sami veci, ktere se nedaly sehnat. U nas na Severu se dalo koupit vsechno a tak lidi je malo lidi, co neco umi udelat. To se uvadi jako jeden z duvodu, proc vlada tady nenaridila lidem nosit rousky. V lekarnach jednorazove vyprodane a lidi, kteri by se je udelali sami natoz i pro pratele, je jako safranu.

0 0
možnosti
MV

zaciname, Zuzo, premejslet, co s tema rouskama ted? nejaky umeni? zavesit do prostoru jako lapace snu? dosit z nich kabelky pro panenky k hrani malejch slecen? porad premejslime...

0 0
možnosti
Foto

já myslím, že jim není už nikdy konec. Že je budeme čas od času používat

2 1
možnosti
MM

Nejhorší na povinnosti nosit roušky bylo, že je musely nosit i všechny hezké holky všeho věku (to jsou všechny, snad jen takovou Semelovou bych vynechal) a my chlapi jsme byli okrádáni o estetický zážitek.

3 0
možnosti
Foto

Ale přišla na řadu hra očí! :-)

0 0
možnosti
Foto

Když jsem hledal obecně význam slova rouška, tak jsem zjistil pouze, že wikipedie je na toto téma poněkud strohá (že by neprobádané území;-D?):

Rouška může být menší kus látky nebo jiného materiálu pro zahalení, např.:

závoj

chirurgická maska, též rouška na obličej

bederní rouška

R^

0 0
možnosti
Foto

V mnoha případech bylo sporné, šlo-li o roušku bederní či ústní. ;-D

1 0
možnosti