Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také jsem byla na brigádě ve fabrice, jenže tam jsme my brigádníci žádné leháro neměli, jenom trvalí zaměstnanci se vždy těšili na léto. ;-D;-)

0 0
možnosti
JP

Taky jsem o prázdninách chodívala na brigády do fabriky. Tam se teda makalo a žádní opilci se tam po podlaze neváleli. Ale zájmy dělnictva? Chlast, žrádlo a sex. Taky mi to vzalo iluze o dělnické třídě a podpořilo to ve mně snahu studovat.

0 0
možnosti
JK

Na co byla podmínka maturita v laborce? Tedy pokud uchazeč měl na škole úplně jiný obor.

0 0
možnosti
Foto

no... v laboratoři asi nemůžou pracovat lidi se základním vzděláním. Maturita tak nějak slibuje, že dotyčný zaměstnanec není úplně blbej;-)

0 0
možnosti
Foto

naštěstí jsem tam byla jen 3 měsíce ;-)

1 0
možnosti
MB

Kdysi na VŠ mi vyrazili ze zkoušky z matematické analýzy. A tak jsem šla o prázdninách dělat na směny do lisovny v Setuze. Měsíc stačil, zkoušku jsem složila v září. Za jedna. A to jsem nemusela bydlet na ubytovně!

0 0
možnosti
Foto

jo, to si pak jeden váží možnosti studovat :-)

0 0
možnosti
PK

Neadoruji doby minulé. Jen to nic nedělání - jak kde. Vyrostl jsem v textilní fabrice, tam se většina práce nechala znormovat a zejména pro ženy (konfekce) to bylo hodně tvrdé. Ubytovny žádný luxus, ale dnes po privatizacích je obývají tzv. sociálně slabí. Problémy nejsou jen v Chánově či Janově.

0 0
možnosti
JL

Jojo, ten socialismus. A který rok to paní popisujete? Já začal chodit na brigády v 15...to byl asi 68.rok. DO práce po maturitě - 73. rok. Byl jsem v účtárně, kde taky nebylo co dělat - pak v zahr. obchodě, taky nuda...nejvíc jsem se napracoval v expedici knihovny v Praze - 4 hodiny denně a pak mohl člověk číst, studovat, nejlepší práce mého života. Pak jsem z knihoven utekl před otravnými důchodkyněmi do kotelny, kde jsem musel fakt házet lopatou, ale stačilo hodinu denně - možná 2. Nebavilo mě to, a už vůbec ne kotelna na plyn. Pak naštěstí přišla revoluce, kapitalismus, a to mělo zase jiné problémy - práce dost, ale firmy krachovaly...lidi mě srali a srali. Jsem rád, že jsem v důchodu. "Šťasten, kdo může být poustevníkem na své poušti."

0 0
možnosti
Foto

maturovala jsem v roce 1975, takže tohle byl rok 1976, po prázdninách jsem šla naštěstí zase do školy, i když ne vysoké, ale na tříletou nástavbu.

0 0
možnosti
Foto

Pěkná škola života.;-DR^

Já si pamatuji, jak jsem jednou přijela za bráchou, když ještě bydlel na ubytovně a zařídil mi jeden pokoj na spaní. Ve dveřích byla díra po kopnutí a druhý den mi řekl ten had, že tam bydlel celostátně hledanej a ta díra byla od zásahovky;-D nezabila bys ho?

0 0
možnosti
  • Počet článků 429
  • Celková karma 31,75
  • Průměrná čtenost 1258x
Nejradši mám chleba se sádlem. A taky ráda píšu.

...že je Hodně mužských, málo chlapů (1. knížka), vím moc dobře. Jaké jsou Nezbytné pomůcky zralé ženy (2. knížka), taky vím, stejně tak vím, jak  umí být Drsný život zralé ženy (3. knížka), ale pořád ještě Tančím u tyče (4. knížka) a můj život mi právě zpestřil Lotr (5. knížka)

Píšu i zde:

Profil uživatele | i60.cz

 

 

Seznam rubrik