Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SH

Mám o čem přemýšlet, napsala jste to hezky a od srdce. I když my v rodině jsme všichni Češi, rozumím Vám. Tak trochu se bojíte! Ale věřte mi, my Češi to máme také tak:-)

0 0
možnosti
Foto

Dítěti vše vysvětlovat, mluvit o všem, pěstovat sebevědomí, hlídat, narážky budou zcela jistě. Sama už jsem řešila v rodině rasistické nejapnosti, dost nechutné ...

0 0
možnosti
JR

J85a51r81a 71R30a80n25k

3. 7. 2016 21:18

Pokud ma Vas syn kanadske obcanstvi, mojou se vzdy vratit.....drzim jim palce a aby se ji nedostalo zadnych postranich jizlivych poznamek. Ty poznamky o Pappenehimskych uz vsichni zname i ze zdejsich diskusi.

2 0
možnosti
MS

Tak to jste asi nečetla článek,ve kterém plivala na Kláru Samkovou,že si dovolila tu drzost přirovnat Islám k totalitním režimům. Holt Samkové xenofobie je ta špatná xenofobie a Palečkové xenofobie je ta správnáRv

0 1
možnosti
MP

Znala jsemv změstnání jednoho mládence, který se zbrkle zamiloval do dívky z Ghany, dokonce přijal její příjmení. Doma mluvili anglicky, ona se česky neučila. Často jsme mu říkali, ať manželku vezme občas mezi nás a mezi své přátele. Není možné sedět doma, cítit se izolován a vymlouvat se na rasizmus. Dítěti byly dva roky a ona mu prostě zdrhla, dítě tady nechala a na dálku se rozvedla. Čokoládové dítě adoptovala a vychovala jeho matka. On se po letech zase oženil s milou blondýnkou a má hezkého chlapečka.

Chyby asi udělali ti dva hned na začátku. Neznali se pořádně, nedali šanci svému okolí, ovšem jejich dcera se s tím vypořádávat musí. Před časem jsem viděla z budovy školy vycházet mladou B., už slečnu, podobou celá máma, šla se svými bílými kamarádkami, smály se, držely pod paží. Zřejmě nikdo už barvu kůže nevnímá, ani ona neřeší, že je jen mezi bílými, vlastně nic jiného nezná.

Přeji Vašim mladým, ať jim to vyjde líp, ať mají svoje přátele a nad něco se povznesou. Já bych se na Vašem místě nebála a to se někdy počítám za xenofobní rasistku;-)

5 0
možnosti
RP

Když ji pomůžete a nejbližší okolí pozná jaká snacha je, tak snad překonáte všechny nepříjemnosti co ji tu určitě čekají. Také držím palceR^

1 0
možnosti
MK

R^ Chápu Vaše obavy, nejvíce bych se bál dětí; někdy jsou cynicky zlé a nepřijmou někoho, kdo je z řady, ale není to pravidlo, spíše výjimka.

Z dospěláků, až na pár hlupáků, bych takovou obavu neměl. V ČR žije přes půl miliónu jiných národností a v zásadě není problém. I co se týče migrantů, kdyby to nebyli muslimové, byl by odpor vůči válečným uprchlíkům minimální.

Přeji Vám, ať jsou kolem Vás jen rozumní a vstřícní lidé.

6 0
možnosti
MS

No zatím to vypadá,že jste xenofobní vy,když napíšete takový článek takovou formou.Taky máte strach z neznámého?

2 7
možnosti
JR

J89a67r51a 51R39a13n23k

3. 7. 2016 21:20

Autorka uz par clanku napsala, sama nejakou dobu v Montrealu pobyla a obavy jsou opravnene, stacily diskuse o navalu migrantu a jak mnozi vypadaji, navic je nas zde vice, kteri to zname;-)

0 1
možnosti
MR

M71a44r27t85i23n 37R32a30m

3. 7. 2016 18:14

Držím palce celé rodině R^

13 0
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik