Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ti vyborne placeni statnici resi dulezitejsi veci. Na pr, zda se zvysi teplota zemekoule o 1.5C  nebo 2C  do r. 2050. Je to jako kdyby pod prehradou, ktera se prave protrhla nekdo spravoval kapajici kohoutek. Dnes je v Nemecku na pozvani asi 1.5 milionu uprchliku. Kolik jich bude na jare? v lete? 2 miliony, 5 milionu, nebo 10? Dovede si nekdo predstavit jak se zmeni vas zivot? A nedelejte si iluze, ze vsichni v tom Nemecku, nebo ve Svedsku zustanou.

2 1
možnosti
MP

Paní Palečková, píšete o sobě, že máte touhu se tak trochu vyjádřit. Žel bohu se Vám to moc nedaří, Váš blog je jedno velké rozpolcení. Na současnost nemáte názor prakticky žádný. Doporučuji Vám nejprve si srovnat myšlenky v hlavě a pak teprve něco napsat. Toto Vaš dílko je dle mého o ničem. Na fotce vypadáte velmi sympaticky, ale karmu Vám dát nemohu.

0 0
možnosti
JR

J13a34r76a 45R49a11n68k

14. 12. 2015 1:33

A jaky je ten spravny nazor, pane Palecku? V podstate vse vidim jako autorka (akorat bych namitla, ze rozbombardovane domy v Syrii asi moc na realitnim trhu neuspeji a z Damasku od Assadovych priznivcu jeste nikdo nic neprodava), ziji na ostrove v zapadni casti Kanady a je to presne, jak autorka popsala. Jedini brblajici jsme zde my, Cechoslovaci:-)

0 2
možnosti
AK

Myslím si, že se mýlíte.

Nejsou jen dvě skupiny obyvatel - bezbřezí vítači a nenávistní odmítači, kteří nám dělají ve světě ostudu.

Ti tvoří jen naprostou menšinu obyvatel.

Nejsilnější je skupina třetí, o které se ale příliš nehovoří:

To jsou ti, kteří vidí, že Evropa si s přílivem imigrantů neví rady a jsou stresováni situací, ve které jsme se ocitli.

Rádi by se dozvěděli kolik uprchlíků hodláme přijmout, na jak dlouho, za jakých podmínek, jak je ubytujeme, jak je nakrmíme a kdo to zaplatí.

Jsou skeptičtí k různým programům integrace a myslí si, že kdybychom uměli sociálně integrovat, už dávno bychom to předvedli na těch, které není třeba napřed učit česky.

Jaké je humánní a přitom realistické řešení vzniklé situace, které neposune zadluženou Evropu blíž ke katastrofě?

Jenže politici nejsou schopni jim dát na tyto otázky odpověď a ti nejmocnější z nich dokáží jen vnutit běžence svým sousedům.

To je jistě snadnější než odstranit příčiny migrace, ale stres většiny obyvatel to nezmenšuje.

10 1
možnosti
JR

J84a81r39a 72R40a73n63k

14. 12. 2015 1:49

Tak vylozeni "vitaci" nejsou asi nikde, ale myslim, ze vetsina z nas jeste ma zakladni moralni hodnoty a prave tady v Kanade duverujeme vlade a zakonum. Ty se podle potreby meni, tak treba po zavrazdeni neozbrojene straze v Ottawe minuly rok, pribylo k zakonum i vezeni za sireni nenavisti, rekrutovani a propaganda az 5 lety a deportaci, i zbavenim obcanstvi. Za poslednich nekolik let, bylo deportovano pres 15.000 zlocincu. Mesity jsou kontrolovany, imamove, kteri by chteli hlasat nenavist a radikalizovat - do Kanady nejsou vubec pusteni, jejich jmena jsou na "no fly" listine. Takze statnik, ktery by jen povidal a nic nedelal, by zde asi neuspel a pokud by byl znan uz z minulosti lhanim, by asi do zadneho kola nepostoup[il.

0 4
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik