Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Milá paní, doufám, že vaše očekávání, že bude nadále pokračovat bezhlavý příliv a příjem islámských zlatokopů, se nesplní. Do Kanady neputují masy té nejhorší spodiny, která se hrne do Evropy, nýbrž vesměs lidé, kteří se chtějí té islámské šikany setřást. Pokud vím, tak jsou v Kanadě po dobu několik let učeni jak jazyku, tak místním zvyklostem, historii, právu atd. a musí se zavázat, že tento způsob života přijímají. Pokud kanadský Ústavní soud rozhodl ve věci zahalené muslimky dle vašeho popisu, rozhodl proti vlastní směrnici jak nakládat s migranty

0 0
možnosti
VV

Já to cítím jako absolutní neúctu a zvrácený pocit nadřazenosti. Cpát se do svobodné země, aby mohla žít svobodně a vzápětí ji žalovat proto, aby mohla chodit v symbolu útlaku žen, to je normální drzost. Ať si říká kdo chce, co chce, nošení toho hadru je symbolem podřazenosti ženy. Ať si tedy zůstane tam, kde to funguje tak, jak to ona nošením hadru podporuje.

2 1
možnosti
Foto

Znakem svobodné země je i svoboda oblékání a svoboda žalovat stát pokud se cítím zkrácen na svých právech.

Symbol útlaku žen je to pro vás, ta Pákistánka to očividně viděla jinak.

0 0
možnosti
JC

Jsme v důchodu a máme čtyři kočky. K jedné, která byla donesena dcerou jako kotě, přibyli časem tři kočičí bezdomovci, kterým jsme zaplatili lékařské ošetření, poskytli stravu a teplé pelíšky. Stojí nás cca dva tisíce Kč měsíčně. Ale kdyby přišlo koček sto, pozvu švagra (nimroda) s kulovnicí, aby to vystřílel. Je to sice analogie, ale myslím dost názorná.

Ostatně soudím, že kdo se chtěl stát příslušníkem velkého národa, je už za oceánem, naučil se anglicky, složil přísahu nové zemi. V Evropě zůstali ti, co chtěli být Němci, Francouzi, Portugalci, Slováci, Litevci atd. Prostě všichni ostatní, co mají být po novu Evropané. Ale oni to tak rychle prostě nechtějí. Takže se brání. Je to normální reakce. Žádná xenofobie. Naopak zásluhou možnosti cestovat mnozí z nás ví, co by nás čekalo, kdybychom tuhle malou zemi přenechali jiným. Oni stačí ti, co už tu jsou a je jich celkem asi půl milionu.

0 0
možnosti
Foto

Ono to až tak složité není, stačí používat selský rozum. Cizinci přicházejí do Evropy ve velkém již dávno. I v ČR. žije přibližně 10 000 cizinců a nikdo s tím problém nemá. Jsou mezi nimi různé národnosti včetně syřanů. Takže pokud nám někdo podsouvá xenofobii, je to lhář.

Přesto a to z pochopitelných důvodů většina nejásá s nově příchozích s aktuální vlny a vnímá jí jako ohrožení na kterém se spolupodílejí různí vítači a politici, jako je Merklová. Ty důvody jsou zřejmé, tito vítači pří své v jejich očích bohulibé činnosti pošlapávají EU pravidla a tím vzniká chaos s kterým si neví rady a to zakrývají výčitkami na adresu zemí co s takovou politikou nesouhlasí. A v čem že mimo jiné je činnost vítačů nebezpečná? Na otázku je snadná odpověď a řeknou vám jí bezpečnostní analytici napříč EU státy. Já to shrnu laicky, multikulti selhává tam, kde nově příchozí jí odmítají respektovat a svým agresivním způsobem se snaží prosadit pouze své vidění světa. Jsou ochotni pro to vraždit a často okatě nenávidí kohokoliv kdo nesdílí jejich hodnoty. To jak každý pochopí trochu nejde dohromady s multikulturní společností. A jak z toho ven, když i takový lidé na pozvání vítačů dnes přicházejí do EU. Když chtějí žít zde, ale nechtějí sdílet naše i třeba sousední multikulti hodnoty? Nezbývá než si přiznat, že někdo bude muset ustoupit. Máme my starousedlíci jim ustoupit a přizpůsobit se jejich diktátu? To je otázka na kterou je třeba najít odpověď. Ostatní cizinci, kteří jsem přícházejí s pokorou k hostiteli, jsou tu vítáni, ostatně to není žádné tajemství. :-)

0 1
možnosti
MZ

Přesně jste vytkla to, co nechápete.

Proč utekla z Pákistánu a zrovna do Kanady, ale nechce přijmout pravidla života v Kanadě?

Já zase nechápu, proč je udělen azyl někomu, kdo nehodlá respektovat místní kulturu a zvyklosti.

5 1
možnosti
Foto

V Kanadě je i podle autorky zvyklostí právo nosit co kdo chce a potvrdil to i tamnější ÚS.

0 0
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 960x
Jsem Zuzana Palečková. Jsem dcera, manželka, máma, maman půlky Gabonu, tchýně gabonská, babička Čechogabončete a mám touhu se tak trochu vyjádřit

Seznam rubrik