Vánoční anglický krocan na whisky a rychlé rumové pralinky

Jelikož jsem s rodinou trávila předešlých sedm let vánoce v Anglii, nedá mi to se nepodělit o anglický recept na vánočního krocana ...

X+

Klasické české cukroví se dá v cizině také upéci, ale suroviny jsou omezené a tak jsem zvolila recept trochu netradiční zato rychlý a jednoduchý.

 

Nejdříve tedy Krocan na whisky:

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky (pro osobu jednu), já preferuji bourbon Jim Beam 1l.

K tomu: sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku.

Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu přesně na 200 °C.

Nalijeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.

Poté pečlivě uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby.

Nalijeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.

Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dáme si další tři (3) whisky !

Po půl hodině ptáka otočíme a nadále jej bedlivě hlídáme. Občas se pevně chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy.

Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou pro-prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili vo ty blbý dvéře vod trouby. Si dáme dalších pěěét anebo zedm ffiskie zevnitř flašky.

Kruvacana pečem další dři hodinki (ale je to vcelku fuk) a každých deset mi-minut dem čúrat.

Je-li to áspoň drožku možný, dolezem ke sporáku a úytáhnem troubu z grocana. Dopřejem si ježdě jednoóho loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostat uen.

Zúédnem tóho podělanýho ptáka ze zemněé a prásknéém ho na podnos. Dáúáme uélkýho majzla na uklouznutí na zamašťěnýým liinoúléulu. Néélze-li tomu zabránit, zkuússiímese zznoúva póósstáávit,

alevonojetostejněfuk !!!!!!

 

Trošku se prospíme. Příští den jíme krocana studeného s majonézou bez chleba a s aspirínem.

 

A hned se vrhneme na přípravu Rumových pralinek:

 

Budete potřebovat 1l rumu a 2kg dutých čokoládových vánočních figurek.

Postup přípravy: vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu. Do takto vzniklého otvoru nalijte rum a ihned konzumujte.

 

A PAK ŽE PŘÍPRAVA VÁNOČNÍHO CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!!!

 

Dovolím si recept ještě zjednodušit a i zlevnit a to tak, že napeču rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky :o)

Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na vánoce i uklizeno, lidé kolem jsou milí a užiji si svátky pohody a klidu.

 

Tak vám držím palce, aby se letošní krocan a cukroví povedlo a ...

 

ŠŤASTNÉ A VESELÉ !!!!

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Andrlová | úterý 3.12.2013 21:12 | karma článku: 19,99 | přečteno: 1142x
  • Další články autora

Zuzana Andrlová

Vůně ryb a lipového čaje

10.1.2015 v 2:41 | Karma: 12,32

Zuzana Andrlová

Rybář

28.7.2014 v 3:48 | Karma: 17,47

Zuzana Andrlová

Fotoblog vycvičeného psa

3.7.2014 v 2:40 | Karma: 23,62

Zuzana Andrlová

Neboj, bude líp

24.6.2014 v 3:47 | Karma: 18,14