- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Klasické české cukroví se dá v cizině také upéci, ale suroviny jsou omezené a tak jsem zvolila recept trochu netradiční zato rychlý a jednoduchý.
Nejdříve tedy Krocan na whisky:
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky (pro osobu jednu), já preferuji bourbon Jim Beam 1l.
K tomu: sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku.
Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu přesně na 200 °C.
Nalijeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.
Poté pečlivě uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby.
Nalijeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.
Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dáme si další tři (3) whisky !
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále jej bedlivě hlídáme. Občas se pevně chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy.
Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou pro-prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili vo ty blbý dvéře vod trouby. Si dáme dalších pěěét anebo zedm ffiskie zevnitř flašky.
Kruvacana pečem další dři hodinki (ale je to vcelku fuk) a každých deset mi-minut dem čúrat.
Je-li to áspoň drožku možný, dolezem ke sporáku a úytáhnem troubu z grocana. Dopřejem si ježdě jednoóho loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostat uen.
Zúédnem tóho podělanýho ptáka ze zemněé a prásknéém ho na podnos. Dáúáme uélkýho majzla na uklouznutí na zamašťěnýým liinoúléulu. Néélze-li tomu zabránit, zkuússiímese zznoúva póósstáávit,
alevonojetostejněfuk !!!!!!
Trošku se prospíme. Příští den jíme krocana studeného s majonézou bez chleba a s aspirínem.
A hned se vrhneme na přípravu Rumových pralinek:
Budete potřebovat 1l rumu a 2kg dutých čokoládových vánočních figurek.
Postup přípravy: vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu. Do takto vzniklého otvoru nalijte rum a ihned konzumujte.
A PAK ŽE PŘÍPRAVA VÁNOČNÍHO CUKROVÍ ZABERE SPOUSTU ČASU !!!!
Dovolím si recept ještě zjednodušit a i zlevnit a to tak, že napeču rumové pralinky bez čokolády, čili hrknu si rumu přímo z flašky :o)
Když zvolím správné dávkování, tak budu mít pocit, že je na vánoce i uklizeno, lidé kolem jsou milí a užiji si svátky pohody a klidu.
Tak vám držím palce, aby se letošní krocan a cukroví povedlo a ...
ŠŤASTNÉ A VESELÉ !!!!
Další články autora |