Jak je důležité míti psa

Kdo mě zná, tak ví, že jsem odmala sportovní nemehlo. Jediné, co mi jde a baví je plavání.

DANNYFoto: autorka

Pak ještě v úvahu přichází chůze a to je tak vše. Jinak miluji klasické sporty, jako je gaučing, jízda autem atp. Vlastně, ještě se mě v minulosti snažil kamarád naučit hrát kulečník. Ovšem jeho jasný příkaz: Rozbombarduj to ! mě natolik odrovnal, že jsem protrhla plátno, zaplatila 500 Kč a odkráčela středem. Tágo už jsem pak nikdy v ruce nedržela.

Proto jsem neplánovala začít s jakýmkoliv sportem a vůbec ne teď, když mi 50 pomalu klepe na dveře. Ovšem někdo asi tam nahoře, usoudil jinak.

Dojeli jsme si s dětmi do útulku pro psa a já netušila, že jsem si domů přivezla osobního trenéra. Jmenuje se Danny a s mým výcvikem začal hned týž den, nač také zahálet, že...

Jako první jsme si dali po obědě krátký, celkem odychový běh ke kostelu a zpátky. To asi aby mě nevyplašil. Klame totiž tělem a působí, jako celkem hodný, nepříliš chytrý strýc.  Ale opak je pravdou, je chytrý jak vopice a vyčůraný jak beruška.

Večer jsem nic netuše, kráčela s ním volnou chůzí k lesu, kde se bleskurychle a bez problémů zbavil obojku i vodítka a následoval dvouhodinový sprint po Šumavských hvozdech. Já jsem jen tak pro formu dělala, že ho venčím, když kolem mne kroužil v několikametrové vzdálenosti.

Druhý den byl trénink již od rána, spestřený Dannyho nečekanými útěky, přičemž mne chodil domů pravidelně kontrolovat, jestli se neflákám. Třikrát se mu podařilo vyválet se v kravincích a to jen proto, abych ho mohla dát do vany, vyndat z vany, odnést ven. Někdo zdvihá činky, já psa.

Volný čas mezi jednotlivými disciplínami vyplňuji zábavným úklidem. I když Dannyho zavřu v předsíni, mám chlupy a bláto po celém bytě, je vskutku moc šikovný. 

Zítra si jdu na celý den odpočinout do práce. Jen ať si děti užijí, pes to byl hlavně jejich nápad a já se již těším, jaké nové sportovní disciplíny pro mne Danny vymyslí.

Jo, na pálení čarodejnic jsem ho raději nevzala, jelikož jsem měla - myslím oprávněné - podezření, že mě chce rychle a účinně zbavit přebytečného sádla a to jest škvařením v ohni.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Andrlová | čtvrtek 1.5.2014 0:23 | karma článku: 20,94 | přečteno: 1163x
  • Další články autora

Zuzana Andrlová

Vůně ryb a lipového čaje

10.1.2015 v 2:41 | Karma: 12,32

Zuzana Andrlová

Rybář

28.7.2014 v 3:48 | Karma: 17,47

Zuzana Andrlová

Fotoblog vycvičeného psa

3.7.2014 v 2:40 | Karma: 23,62

Zuzana Andrlová

Neboj, bude líp

24.6.2014 v 3:47 | Karma: 18,14