Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

4. 4. 2011 11:25
hlavní problém je úchylná adorace psů

se skalním pejskařem už ani nelze racionálně diskutovat. Nepsomilným cizincům opravdu musíme připadat jako civilizací zdegenerovaná společnost. Osobně bych si přál, aby se vlastnictví psa (alespoň ve městech) natolik zkomplikovatla, že by zůstal jen těm, kteří jsou ochotni podstnoupit kroky, které mohou zmenšit současná rizika.

Na vsi u boudy, ať si každý chová, co chce.

0 0
možnosti
S

sinado

4. 4. 2011 12:14
Re: hlavní problém je úchylná adorace psů

Já si myslím,že lze diskutovat se všemi co chtějí.Mě taky vadí exkrementy na ulicích atd,ale Vy píšete o krocích které by komplikovaly držení psa.Kolik lidí za rok zraní psi?Jsou to možná desítky případů a je kolem toho hysterie.Ok nemá se to stát.Ale proč není hysterie kolem drog,tabáku,alkoholu aut.Tam je počet mrtvých a ne jen zraněných mnohem větší.

0 0
možnosti
S

sinado

4. 4. 2011 11:16
Jedem z mála blogů

kde se sešli sešli normální lidi,kteří by hned nekamenovali a tématu rozumí a mají se psy i dětmi zkušenosti.Děkuju

0 0
možnosti
MM

venenum

7. 4. 2011 19:03
Re: Jedem z mála blogů

Ano, i já mám zkušenosti, a to nemilé. Když na vaše osmileté dítě ze křoví nečekaně vystartuje jezevčík, o jehož přítomnosti nemáte tušení, a zakousne se mu do obličeje, pochopíte, že něco je špatně.

Lidé si psy zbožštili, používají je jako náhradu dětí. K nim se často naopak chovají nepřátelsky. Mělo by se s tím něco dělat ;-O

0 0
možnosti
S

sampis

4. 4. 2011 10:12
A co si představujete pod pojmem "bojové plemeno"?

Pes není zbraň. Je to zvíř, je to šelma, ale není to zbraň.

Bohužel, až příliš často můžeme číst o tom, kde koho pes kousl, někdy jen srazil, ale už není nic o tom, co se vlastně stalo.

Voláte po testech chovatelů. Ale co vlastně se má testovat?

Z nějkého podivného důvodu se díky médiím může zdát, že nic nás netrápí víc, než nevychovaní psi a jejich neustálé vraždění dětí. Jenže to nejsou psi, kdo vraždí děti.

0 0
možnosti
S

Smrť

4. 4. 2011 13:23
Re: A co si představujete pod pojmem "bojové plemeno"?

Teoreticky by se mohlo kontrolovat (řekněme po roce od pořízení psa), nakolik majitel svého psa ovládá a jak zvíře reaguje na různé běžné situace. Kdo by nevyhověl, měl by zakázáno mimo vlastní pozemek mít psa bez vodítka a náhubku. Otázka je, kým a jakým způsobem toto kontrolovat :-/.

0 0
možnosti

Danny boy

4. 4. 2011 10:03
Zprávy v tisku a ČT

Jde o to, že v těch zprávách se nikdy nedozvíte jak to bylo. Dítě je považováno za andílka, přitom všichni víme, že malé děti jsou krvelačné příšerky, které trhají mouchám křidýlka a nožičky. Může se stát, že psovi přeskočí, ale to bývá vyjímečné. Vím o čem mluvím. Když mi byly asi 3 roky kousl mě pes. Dlouho mě dával najevo ať ho nechám být. Když už neměl kam uhnout, tak se holt bránil. Pro mě bylo nejhorší, že ho zbili. Mé vyjadřovací schopnosti nebyly totiž na úrovni zformulovat větu "on za to nemůže". Dodnes mi to mrzí.

0 0
možnosti
MM

venenum

7. 4. 2011 19:13
Re: Zprávy v tisku a ČT

Tak mě osobně rafl pes ve dvaceti během práce na poli. Prostě jen tak, z nudy. Běhal kolem nás (majitel byl přítomen a dobře jsme se všichni bavili), pak jednoduše skočil a rafl. Nic mi nedlužil, neměl absolutně žádný důvod. Leda snad upoutat pozornost. :-/

0 0
možnosti
HP

Fordána

4. 4. 2011 9:42
Máme doma gaučáka

Máme mírumilovného pejska, který nikdy nikomu nic neudělal a když ho děti zlobily, raději odešel. Máme také sousedy, kteří mají dvě děti. Tito spratci denně v 6 ráno začínají řvát na chodbě činžáku, čímž nenechají nikoho dospat. Musím přiznat, že je z plna srdce nenávidím. A náš pejsek? Ve snaze mě ochránit před těmito hajzlíky vrčí, ježí se a kdybych ho pustila, nevím jak by dopadly.

0 0
možnosti
VS

sporthy

4. 4. 2011 9:59
Re: Máme doma gaučáka

Clovek je snad vice nez nejaky cokl. Hold jsou nektere deti zlobivejsi a co, me zase rozciluje stekani sousedovych psu a kdyz na me venku nejaky pes skace, vetsinou jsou to tihle gaucaci.

0 0
možnosti
JV

jafava

4. 4. 2011 8:07
No já nevím, ale já bych své malé dítě nenechávala

si hrát na dvoře se dvěma rotvajlery, byť to bylo u známých lidí, ke kterým jsem přišla na pokec. On totiž i ten nejhodnější pes může zareagovat na nějaké chování dítěte jinak než klidně a pak se člověk nestačí divit. Pokud je pravda to, co bylo ve zprávách, je v tomto případě jednoznačná vina rodičů.

0 0
možnosti
S

sinado

4. 4. 2011 7:51
lidi bojte se lidí(hloupých)

V podstatě souhlasím.Ale kolik lidíí bez řidičáku někoho zabilo autem?Je to všechno o lidech.Zodpovědnosti za volantem,o dítě ,o psa,o zbrań,prostě o vše co děláme.Achovat se tak,aby jsme svým chováním neomezovali ostatní.Anejvíc ublíží člověku zase jenoum člověk

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik