Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mischplysch

1. 4. 2011 19:12
je to složitější

No já myslím, že to mnohem složitější problém a i s tou emancipací, rovnoprávností a férovým přístupem to není vůbec jednoznačné. Matky určitě nejsou a neměly by být majitelkami dětí, otcové mají právo na své děti samozřejmě taky, je ale otázka, jak to vyřešit férově vzhledem k oběma rodičům a hlavně k dětem.

Emancipaci tu jakžtakž máme, rovné příležitosti ale pořád ne a je otázka, jestli je možné to nějak spravedlivě vyřešit. Mnohé ženy se musí rozhodovat mezi kariérou, dětmi a péčí o rodinu, což u mužů většinou neplatí. Pokud strávíte x let na mateřské, tak vám v některých profesích ujede vlak. Jste jako žena diskriminování při hledání zaměstnání, že děti budete mít, pak že už je máte a budete s nima věčně doma. To se také mužů netýká. Chlapi si většinou v klidu budují kariéru a stoupají na platových žebříčcích. Žena to, že stráví tolik let s dětmi doma svým způsobem "odnese" a bylo nefér, kdyby po těch letech prostě chlap, který se o děti tolik nestaral, je dostal do své péče.

0 0
možnosti
S

student006

1. 4. 2011 19:18
Re: je to složitější

Policajtům mohli oči vypadnout z důlků, když jsem mrňouse vozil v klokance, samozřejmě kde jinde než sedíce za volantem. Relaxovali jsme spolu na kanoi při sjíždění Jizery - lidi kolem dost nechápali, na druhou stranu se našli i ochotní pomáhat. Dneska studuje na střední a o nějakých pubertálních problémech s ním nemůže být ani řeči. To spíše o mě teď žena tvrdí, že jsem z puberty ještě nevyrostl a vždy jí dám za pravdu .:-)

0 0
možnosti
C

culka

1. 4. 2011 14:44
Za spravedlivé ocenění

bývalé manželky byste zasloužil vyznamenání před nastoupenou jednotkou. respekt.

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

1. 4. 2011 15:06
Re: Za spravedlivé ocenění

R^

0 0
možnosti
Š

Šach.mat

1. 4. 2011 13:28
okarmováno

Líbí se mi, že nekydáte na bejvalku a i ten váš apel

"rodiče, nenechte o svých dětech rozhodovat soud!" ;-)R^

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 4. 2011 12:36
ona to utopie je

Přece, ruku na srdce, chlapy,přiznejme si, ve které domácnosti v manželství to tak není. Že na  ženě skutečně (i po té rovnoprávnosti,kolchozech či co) zůstala ta základní zodpovědnost i práce za chod domácnosti zůstala. Nakupování,vaření, uklízení,praní, a hlavně péče o (zejména malé) děti. Chlapy se sice snažej občas pomáhat (dle mínění žen spíše překáží),ale spolehnout se na ně nedá. To rozdělení povinností i v emancipované rodině je trochu jinde.

takže, když má pak soudce po rozvodu určovat komu svěří dítě, zda ženě co se o to dítě stará od narození nebo  chlapovi, co slibuje, že se to teprve naučí...

0 0
možnosti
M

mischplysch

1. 4. 2011 19:01
Re: ona to utopie je

Vida, rozumný chlap :-)

Je v tom kus pravdy, na ženských v čechách leží obecně (jsou i výjimky) většina domácí práce a hlavně péče o děti. V těch prvních měsících, kdy se mimina kojí, je matka nezastupitelná(pokud kojení funguje) a myslím, že ženy pro péči o miminka mají i víc citu a tak nějak buňky. I když je pravda, že mnoho mužů je schopno se péči o děti naučit a zvládalo by to víceméně taky, tak v realitě se málokterý chlap angažuje opravdu hodně.

Je to dáno i nastavením společnosti, kde je dlouhá rodičovská dovolená, kdy v 98% případů je prostě doma žena.

0 0
možnosti
R

rony100

1. 4. 2011 12:13
Pochybuji,

že se muži běžně dokážou o malé dítě postarat. Většinou spoléhají na pomoc své matky nebo nové partnerky. Čerpáno z mého okolí. Mohou být i tací, ale to je spíš vyjímka.

0 0
možnosti
T

tabasco

1. 4. 2011 12:29
Re: Pochybuji,

to je předsudek

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

1. 4. 2011 12:05
Dneska se s váma roztrhl pytel

no apríl

0 0
možnosti
BR

Stobka

1. 4. 2011 11:35
A že si na ta rodičovská práva muži vzpomenou až po rozvodu,

když se většinou o děcka předtím moc nezajímali a skoro všechno nechávali na matkách. Pak ať se nediví, že jsou děti na matku víc fixované a chtějí zůstat  s ní. Nemám nic proti normálním otcům, ale dost často se jen ohánějí řečmi o rodičovských rávech, aby nemuseli moc platit.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

1. 4. 2011 12:03
Re: A že si na ta rodičovská práva muži vzpomenou až po rozvodu,

huš muslime, rávy nám sem netahej;-€

0 0
možnosti

Quazi

1. 4. 2011 11:07
příteli

lépe bych to sama nenapsala, a to se prosím pěkně považuju za feministku.

Děkuji.

0 0
možnosti

mamina2

1. 4. 2011 11:02
Jaké galeje?

Já jsem rozhodně nepovažovala mateřskou dovolenou za rodičovské galeje.

0 0
možnosti
S

student006

1. 4. 2011 19:18
Re: Jaké galeje?

Naprosto souhlasím, také jsem si to období rodičovské dovolené hodně užíval a bylo pro mě jedním z nejhezčích v mém životě. To když se žena ze zdravotních důvodů nemohla o mrňouse starat. Z hlediska manželského vztahu to byla velká krize, protože jsem nevěděl, jak to celé skončí. Za to ve vtahu k tomu mrňousovi to bylo opravdu jedno z nejhezčích období. Dodnes si pamatuji, jak ještě ani ne roční dítě už naprosto jasně ví, co chce, a umí si o to svým způsobem i říci. Stačí jej jenom dostatečně vnímat a snažit se mu vyhovět.

0 0
možnosti
IP

deviv

1. 4. 2011 10:58
Jste zřejmě

jeden z těch mála rozumných rodičů, fandím Vám. Sama jsem jednou rozvedená a měla jsem stejné štěstí, ač ten život manželský za moc nestál, u soudu stál rozumnej chlap se kterým byla řeč a dodnes se navštěvujeme, ač máme každý už novou rodinu. Pěkně napsáno R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik