Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Světlonoš

3. 4. 2011 12:23
vas tata se mylil

neni dulezite co mate v rukach a hlave, ale co mate na papire.

0 0
možnosti
JV

voshi

2. 4. 2011 23:21
...

Vas clanek je pomerne peknou analyzou, akorat zaver je dle meho nazoru spatny. Stat by nemel regulovat, co maji lide studovat a co ne, naopak. To je jen zvyk z dob komunismu, ze stat vse vymysli, zaridi a lide se nechaji vest. Ale melo by to byt presne naopak - at si kazdy studuje, co chce. A jestli pak nesezene praci a celym zivotem se bude protloukat bez koruny v kapse, to uz je jeho problem. To je podle mne zakladni princip, ktery funguje. A na tom bychom meli postavit reformu naseho skolstvi...

0 0
možnosti
M

martin86

3. 4. 2011 1:17
Re: ...

Dobrý den, bohužel s vámi nesouhlasím, souhlasím pouze s tím že každý by měl mít svobodu výběru povolání, ale to je tak všechno, ale s čím nemohu souhlasit, že trh práce funguje. Píšu na toto téma bakalářku, a úplně se divím, že s tím nikdo nic nedělá, trh práce vůbec nefunguje, stát zaručuje vzdělání, ale již neusměrňuje nabídku oborů, jak má pak zaměstnavatel někoho zaměstnat, když v kraji nikdo není kdo by ten obor vyučoval, tak na co pak ten stát zaručuje vzdělání, když ho neusměrňuje. Mnohé školy produkují zbytečné absolventy v některých oborech, kteří jenom bohužel zbytečně jdou na pracák.

0 0
možnosti
MB

MacX

2. 4. 2011 22:49
A proč ne?

Koupit se dá vše, tak proč ne titul. Žijeme v systému, ve kterém vládnou peníze, proč by se mělo vzdělání tomuto principu vzpírat.

0 0
možnosti
JF

Filip007

2. 4. 2011 22:40
Vážený pane -

jste naprosto mimo mísu a tudíž nemáte pravdu. Nechápu jak můžete uvádět takovéto plky !! To si asi pletete s RSDr (rozhodnutí strany doktorem) !! Tak si nepleťte pojmy s průjmy !!

0 0
možnosti
ČP

Opinion

2. 4. 2011 23:06
Re: Vážený pane -

To je argumentů plnej pytel . Čeho seš doktor ty ?

0 0
možnosti

zdenek1

2. 4. 2011 22:15
vzdělání je relativní

Setkal jsem se s ředitelem školy, který se honosil titulem PaedDr. Tento titul, jak je známo, byl pro kádrové rezervy ve školství základních škol, aby se vyšplhaly o laťku výše s možností dosáhnout výuky na středních školách. Dotyčný kariérista získal titul ve výkonu základní vojenské služby, ač jeho kolegyním byla žádost o rozšíření vzdělání zamítnuta. Tendenční titul své doby nebyl podmíněn obhajobou rigorózní práce požadované v současnosti co do rozsahu 120 stran. Týkal se nejspíše politického pohovoru a pokud se jednalo o předložení práce, pak požadovaný rozsah dosahoval prý pouhých 40 stran. Dnes je pan soudruh ředitel školy obávaným kariéristou, který si jde okázale a mnohdy totalitářsky za svým.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

2. 4. 2011 21:00
no...

Pohybuju se v obchodě a to je obor ve kterém ještě nutně maturita být nemusí...Ale...upřímně, když k nám nastouí prodávat ženská bez maturity, tak se většinou (netvrdím, že je to tak vždycky) vyděsí nejřív toho, že kasa je počítač, že přijímané zboží musí přes ten počítač nějak naskladnit, diví se, že marže a tržba jsou rozílné pojmy a absolutně nechápe, proč to má všechno znát, když nepracuje jako vedoucí....

pokud nastoupí zaměstnanec s maturitou, tak má většinou širší obzory a rychleji se zaučí.

0 0
možnosti
JR

kulinek2

2. 4. 2011 21:11
Re: no...

Jistě, za minimální plat, ty jednoduchý operace se naučí i cvičená opice. Hlavně, že má MATURITU!

0 0
možnosti
P

pitbulek

2. 4. 2011 20:50
akademický titul.

tyhle mantinely nastavili blbouni jako je gavel a jemu podobní co trpěli pocity méněcenosti a protože za dvacet let zblbli i naše děti které jsou v pozici rodičů a přestali být soudní i když vidí že jejich syn nebo dcera nemá na vejšku přesto jí tam cpou mnohdy i za pomoci známých a nebo peněz a tak se dostáváme že možná budeme mít mládež s maturitami a vysokoškolskými diplomy ale nebudeme mít lidi ktrý budou chtít dělat manuálně a tak se tas vrátíme do situace kdy inženýr bude házet lopatou protože jiná práce nebude díky naším schopným manažerům sedícím ve vládě a posvěcují jim to všehoschopní poslanci. nejsem žádná komunistofilka a přiznávám ač nerada že komančové v tomto směru vládli mnohem lépe než dnešní sebranka sice taky kradli ale ne zas až tak tolik jako dnešní vládci všichni to vidíme ale my dole jsme naprosto bez šance cokoli změnit karty jsou rozdány ještě na příštích dvacet let a pak snad se to změní k lepšímu

0 0
možnosti
JR

kulinek2

2. 4. 2011 20:57
Re: akademický titul.

Je mi to líto, ale musím konstatovat, že vás konkrétně, se vzdělání moc nedotklo. Už jen váš písemný projev je takový, že ani tu učňovku byste neabsolvovala. A tohle (vy) by nám tady chtělo něco říkat o vzdělání. Hnus fialovej - Rv

0 0
možnosti
ČP

Opinion

2. 4. 2011 19:36
Vzdělání je komodita za kterou se tvrdě platí .

Nepovažuji to za správné, ale tak to funguje . I u nás se stane vzdělání velmi drahou komoditou na kterou budou mít jen někteří .  Je to prostě sociální síto, kterým se určité sociální vrstvy brání tomu, aby se na jejich úroveň dostaly nižší sociální vrstvy .  Například ve Spojených Státech jsou nejprestižnější univerzity tak ukrutně drahé, že si je může dovolit jen úzká skupina lidí .  Tyto prestižní university vzdělávají potomky majetných rodičů z celého světa protože za ty ceny by škamny z Američanů nenaplnili .

0 0
možnosti
K

Kozel_

2. 4. 2011 21:00
Re: Vzdělání je komodita za kterou se tvrdě platí .

Není to tak, název je víceznačný. Zatímco v USA se platí za studium na prestižní univerzitě, u nás se platí za diplom, aniž by leckdy předtím skutečné studium bylo, a taky nemusí jít o univerzity prestižní. V USA, kdo je schopný, tak vš vystuduje. Na prestižní univerzitě dostane patrně stipendium, na univerzitě taky velmi dobré úrovně, ale ne tak drahé, vystuduje bez velké finanční zátěže.

Ano, určité univerzity jsou tam dosti drahé, ale neznamená to, že pokud někdo neabsolvuje právě je, tak se nemůže uplatnit jako právník nebo lékař. Vystuduje jinde a je-li dobrý, uplatní se i tak.

Velmi drahé jsou v Británii i některé střední školy, vynikající úroveň, jde o internátní školy, tradice. Ale jde absolvovat jinou střední školu, též velmi dobré úrovně a pokračovat dál na nějaké univerzitě. Zde ty velmi drahé sš (a vš v předchozím případě) představují spíše vysoký nadstandard, který nesnižuje úroveň jiných škol. U nás jsou soukromé školy pravý opak - žádný výzkum, úroveň horší.

0 0
možnosti
PZ

killian

2. 4. 2011 15:35
.....

Tak tady jsou většinou útoky na současný systém. Musíme si ale uvědomit, že maturity pro řemeslné profese zavedli komunisti. Já osobně bych preferoval dát maturitu jen těm oborům, které mají vysokoškolský ekvivalent (OA, zdravotní, průmyslovky a gymply), ostatním školám jako švadlena s maturitou, automechanik, kuchař, atd. bych maturitu odebral. Jen mne trochu zaráží, že Romové pořád nemůžou najít práci, když na učiliště se dostane každý, kdo podá přihlášku. Myslím si, že právě řemeslné profese by pro ně mohly být budoucností, pokud o ně majoritní společnost nemá zájem. O poznámce chytrosti dělníků - ano, uznávám, že mezi nimi mohou být chytří lidé, ale je určitě větší pravděpodobnost, že potkáte sečtělého vysokoškoláka, než sečtělého člověka s výučním listem

0 0
možnosti
H

hafusak2

2. 4. 2011 15:41
Re: .....

Neházejte to na komunisty, ani nedělejte hlupáky z lidí bez titulu. Maturitu k výučnímu listu potřebujete jako OSVČ - to Vás uživí, ale OSVČ s maturitou bez výučního listu? Řemeslo neumíte, takže už máte dost omezený prostor.

0 0
možnosti
P

praveverka

2. 4. 2011 15:06
řeknu to velmi prostě

je velká poptávka po maturitních a potom humanitních oborech. Nikdo nemá lidem co mluvit do toho co by měli a co neměli studovat, je to jejich svobodná volba.

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

2. 4. 2011 15:17
Re: řeknu to velmi prostě

když to má být svobodná volby tak si za to musí svobodně zaplatit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik