Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pravicový Liberál

19. 9. 2011 19:00
Jedině stát umí zajistit služby, opravdu?

Z vašeho článku přímo vyplývá, že jediný kdo zajistí rozvoj města Plzně je stát. Takže problém není, že dostanete méně, ale pouze nebude dostatek peněz na financování aktivit spřátelených firem města. O tom, že některé menší obce mají problém s dopravní obslužností, protože jim dopravu plánuje kraj taky nikde nic.

0 0
možnosti

pedr64

19. 9. 2011 12:49
tak v té akademické debatě pokračujme

ti studenti nejen spotřebovávají služby, ale také v tom městě utrácejí peníze. Obdobně pracující dojíždějící za prací živí z nemalé části místní obchodníky. U Prahy je ten rozdíl ještě markantnější, neboť zde mají své centrály a odvádějí zde daně firmy s celostátní působností, ČEZem počínaje(kolik asi vyrobí v Praze elektřiny?), přes všechny banky a mobilní operátory. Naopak je zde značná koncentrace státní správy, tedy činností neproduktivních. Dále asi nezanedbatelná část občanů má své trvalé bydliště ve velkých městech, ale žije na venkově, kde nejsou hlášeni, obce tedy na ně nedostanou ani korunu.

1 0
možnosti

AsistentprofParkinsona

19. 9. 2011 13:13
Re: tak v té akademické debatě pokračujme

Ach jo, za socíku tehle problémy nebyly. Pokud by RUD bylo na základě vzniku místa daňové pohledávky, tak by spousta obcí musela zaniknout. Pokud by se oprášil socialistický způsob hospodaření se státními prostředky, vrátili bychom se zpět k okresům a  krajům, tak by to bylo mnohem lepší. Jsou zajímave demagogické argumenty, že Praha nezná potřeby venkova, ale Brusel, ten prý je zná;-D

0 0
možnosti

jendazmoravy

19. 9. 2011 12:35
Špatně položená otázka

Autore, nezlobte se, ale tohle je plácání o ničem. Celé RUD je jen sociálně orientované plnění rozpočtů obcí. Já tvrdím, že to prostě řešení nemá.

Řešením by mohly být obecní daně - ale to by asi bylo dost složité. Tak nevím.

Každopádně naříkání nad vzorečkem o RUD je jen literární soutěží, kdo napíše srdceryvnější článek, ale žádný problém to nevyřeší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 977x
Aktivní politik, který se zajímá o život kolem sebe. Mám na starosti finance města Plzeň, kde jsem náměstkem primátora.

Seznam rubrik